• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
No to nie mam pojęcia. Ja zawsze w Vizirze( czasami w Persilu) piore i takich przygód nie miałam.

Kochana, jeśli to są białe rzeczy to jest jeszcze jeden sposób, mojej teściowej tak a propo's. Trzeba nalać do michy wody utlenionej(sporo jej musi być) i ponoc wszytsko puści i dodatkowo odświeży biel

Ostatnia edycja:
właśnie się piorą... ale na pewno nie od kolorów bo nie pierwszy raz je tak wstawiam... przypuszczam, że to od proszku:-(

z.a.j.e.b.i.ś.c.i.e :wściekła/y: nie puściło

Masz domestos do toalet? Jeśli tak wsyp proszek do pieczenie do miski, wlej domestosa, zalej to zimną wodą i odstaw na noc do miski te białe ubrania. Na drugi dzień normalnie wypierz, ale najlepiej w płynie do prania. Powinno zejść, ja tak robię i zawsze mi schodzi (robię tak gdy mi teściu pcha białe rzeczy w czarnymi do pralki).
U mnie za to pralka nie do końca wypłukuje proszek i muszę prócz normalnego programu, po jego skończeniu osobno muszę wrzucić dodatkowe płukanie z wirowaniem.

nie no, dla 3 bluzek nie będę się robić kolejnego prania ale cholera wkurzyłam się:dry:
i to jest kolejny powód, żeby nie prać ciuchów w proszku tylko w płynie:tak:

głodna jestem, idę po banana z nutellą:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry