reklama

Starania po raz pierwszy :)

kurcze ... :wściekła/y: nie mogę za Wami dziewczyny nadążyć ... nic nie rozumiem o czym piszecie ... chyba znów zniknę na kilka dni a jak wrócę może znów przyniosę którejś szczęście i będą nowe fasolki ;-) u mnie o szczęściu dla mnie i o fasolcę mogę zapomnieć i tylko pomarzyć :-(

reklama
Nic nie odpisal niestety, nie wiem czy moge byc w ciazy @ bardzo obfita byla 16 - 20 właśnie skończyły się dni płodne i chyba owulka była, śluzu prawie nie było wcale tym razem robiłam test 16tego rano była I kreska coś takiego przytrafiło mi się pierwszy raz

kurcze ... :wściekła/y: nie mogę za Wami dziewczyny nadążyć ... nic nie rozumiem o czym piszecie ... chyba znów zniknę na kilka dni a jak wrócę może znów przyniosę którejś szczęście i będą nowe fasolki ;-) u mnie o szczęściu dla mnie i o fasolcę mogę zapomnieć i tylko pomarzyć :-(

Ja też nie nadążam i co z tego, przebiegnij pobieżnie posty, wyłap co ważniejsze i tyle :-)
Nie ma co znikać, bo wtedy to jeszcze gorzej będzie :-P

oj nie wiem czy dacie rade ...
małż próbował i nic, teściowa próbowała upić abym zapomniała o dołku i nic - nawet pić mi się winka nie chciało ... musi samo przejść ...
Dziękuję Ael, wiem że Wam mogę się wygadać ale nie chcę za ciążonych dodatkowo stresować bo to źle wpłynie na fasolkę

Ostatnia edycja:
reklama
Magda
Fifka aa bo myślałam, że mnie zrozumiałas, oooo...a z tym fochem to żart rzecz jasna.

To dobrze bo przez chwilę byłam gotowa dzwonić, co takie źle zrobiłam :-D Jak tam @? Ja cały czas trzymam kciuki żeby nie przyszła!

Kochane moje Jestem :D Oto Ja :D

hahah mialam kontrole mojej szefowej dlatego nie bylo mnie ładnych pare godzin :D Sporo zmian nam wprowadzaja w firmie i bede miala rozlozony etat na 2 firmy ojojojjjj <oloboga>

Na egzamin nie wiele umiem ale zaraz po powrocie do domu wskakuje do wanny i bede jeszcze czytac . Dziekuje Neciuszka stonko moja :*

A na forum widze ze dzisiaj "wrze" :D To ja doleje troszke oliwy do ognia i ponarzekam ze jutro dzien na @ moj :) I egzamin !!

A dla rozladowania atmosfery to ... Ja mam dzisiaj urodziny !! I pytam sie gdzie życzenia dla mnie i torty i szampany :D A od ciezarowek soczki ;p hehhe

sun przywoluje cie do porzadku :) Kazda stara sie cie wesprzec jak moze !! Nie ladnie tak wypominac kolezance ze ona poo 2 cyklach zafasolkowala...

1000 LAT!!!!! i WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE KOCHANA!!

widzę, że temat pracy został poruszony...
Wy mądre jesteście w tych sprawach, więc powiedzcie mi...
Ja pracuje na zlecenia. Mam całkiem spoko szefa i chciałam mu zaproponować, żeby dał mi umowę na pół etatu nawet, a za miesiac bym zeszła na chorobowe. Porobiłabym u niego na czarno miesiąc żeby miał na opłaty za mnie. I właśnie nie wiem czy to ma ręce i nogi? Musieliby płacić za mnie? bo wiem, że potem kobiecie płaci zus, tak?

She, masz urodziny?? WSZYSTKIEGO NAJ!! :-D i fluidów masa oczywiście ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-)

Sleepy ja się ze swoją szefową tak umówiłam żeby przedłużyła mi umowę na wychowawczy a ja pójdę na zwolnienie do porodu. (bo wiedziałam ze tak jak do tej pory pracować nie mogę a przy 5 pracownikach szafowa lżejszej pracy i to w przedszkolu nie ma jak zorganizować) Więc wszytsko da się dogadać i powiem ci ze to dobry pomysł! Przynajmniej bedziesz miała ubezpieczenie i jakiś macierzyński.
Ale Sil dobrze piszę, to zleży jak duża jest firma, jeśli ma ponad 20 pracowników to bez sensu gadać bo to on będzie płacił za ciebie chorobowe... po drugie jeśli podpiszesz umowę w ciąży (a firma liczy mniej niż 20 osób) i pójdziesz na zwolnienie to ZUS przetrzepie ciebie i firmę. Skontrolują papiery czy masz aktualne badania... Na co masz zwolnienie (czy faktycznie są wskazania) Oni bardzo nie lubią takich sytuacji... Choć z reguły niczego nie znajdują trzeba się na to przygotować.
Po drugie ja pierwszy raz słyszę żeby na zwolnieniu płacili jakieś średnie... (wliczające w to premię) Z tego co ja się w Zusie dowiadywałam to średnia tyczy się tylko tego co masz w umówię. Przykładowo ja zarabiam 1500zł netto i mam tyle na umowie + premia która jest zmienna i uzależniona od mojej pracy. Teraz na zwolnieniu dostane tylko te 1500zł... żadnych średnich nie ma z mojej premii którą dostawałam od roku czasu...

Madzia zastanów się poważnie nad tym związkiem... nic bardziej nie niszczy kobiety niż seks na siłę... On też na pewno czuję ze coś nie tak...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry