Co nowego?
reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

tak samo są zdania podzielone jeśli chodzi o ciąże po tabletach ( niektórzy mówią, że można od razu zachodzić a niektórzy uważają ze lepiej odczekać)

a jeśli chodzi o farbe to ja teraz poczekam sobie, bo @ może przyjść lada dzień i wtedy sobie ufarbuje, a jak nie przyjdzie to wtedy się zastanowie co z ta farbą :-)

tylko nie rób w czasie @ bo różne rzeczy mogą Ci wyjść na głowie;-)

reklama
dziękuje aerlada:-) moja fryzjerka mówi, że w tej mojej farbie nie ma amoniaku wieć chyba będzie ok. tez mi się wydawało, że jednak teraz to te farby sa dużo lepsze niz kiedyś i również duzo bezpieczniejsze ale chciałam się upewnić

Farby sprzed kilkunastu lat, były jakie były, niektóre pamiętać mogą jak mamusie farbowały. Moja mamuśka namiętnie farbowała wtedy takimi farbami, a teraz, to po prostu sztuczne włosie twarde ma na głowie a nie swoje naturalne. Ja po niej odziedziczyłam długie proste, grube i ciężkie włosy, farbuje od może 7-8 lat i jednego co żałuje to rozjaśniania ich bo to faktycznie zostawiło duże piętno na moich włosach. A teraz przerzuciłam się na te farby bez amoniaku i jestem naprawdę zadowolona, zapach jest znośny, włoski fajne no i najważniejsze odrostów brak. A teraz mam takie odrosty, że mój naturalny wychodzi z jakieś kilkanaście cm od czubka głowy XD

Chyba na bezczelnego jak prawdziwy urzędnik pierwszy raz w swojej dwuletniej karierze zagram sobie w pasjansa
bo zaraz zasne na biurku, to już chyba lepiej jak mnie przy pasjansie złapią

Graj graj kochanie, Tobie wolno :-)

dziewczyny nie popadajmy w paranoje z tymi farbami
ja farbuje i napewno bede farbowac w czasie ciazy rowniez
po prostu trzeba unikac wdychania chemikaliow i tyle, tak samo jak ciezarna kobieta nie powinna uzywac srodkow chemicznych w domu, np. domestosa , wlasnie zeby tego nie wdychac
jak idziesz do fryzjerki to przeciez ona sie nad twoja glowa pochyla a nie ty, to bardziej ona wdycha opary a ty mozesz spacerowac by poprosic aby ci polozyla cos na wlosy np. folie aluminiowa albo torebke plastikowa by ograniczych "aromaty"..

tak samo jak z uzywkami, niby nie wolno a ile lasek czy alkoholikow czy narkomanow czy palaczy zachodzi w ciaze i rodza im sie zdrowe dzieci? malo tego.. ile osob cpa, pije i pali w czasie ciazy...
oczywiscie ja tego nie popieram i uwazam ze nalezy tego unikac ale mi nawet ginek powiedzial abysmy przed owulka sobie z mezem poszli na kolacje, napili sie winka, zrelaksowali a potem zabawili sie w lozku i bedzie dobrze :) a ja myslalam ze absolutnie zero zero alkoholu

mi nawet ginek powiedzial abysmy przed owulka sobie z mezem poszli na kolacje, napili sie winka, zrelaksowali a potem zabawili sie w lozku i bedzie dobrze :) a ja myslalam ze absolutnie zero zero alkoholu
przed owulka owszem, ale jak już stwierdzisz ciążę, to wara od alkoholu i innych uzywek
laseczki co z ta nospą ja tu konam
:-(

no własnie u mojej fryzjerki też pracowała na kasie taka pani w ciąży i w zasadzie to przecież ona cały czas te zapachy czuła a dziecko zdrowe urodziła:-) no nie wiem może za bardzo spanikowałam z tą farbą :tak:
ja juz długo farbuje , w sumie to chyba z 12 lat:tak: , robie balejaż w dwóch kolorach i odkąd chodze na niego do fryzjera ( bo kiedyś to sama w domu robiłam ) to mam naprawde piękne włosy, wogóle nie sa zniszczone, a ja mam długie włosy i nawet moja fryzjerka jest zaskoczona ze sa w tak dobrym satnie.ale używam tez dosyć drogich szamponów i odzywek i one są rewelacyjne.

Wstałam ale gorzej przydżumiona niż przed drzemką. Ja w poprzednim cyklu totalnie unikałam % a tym razem to a to sobie winka łyknęliśmy a to pifka :) muszę się za jakąś kreatywną pracę zabrać niedługo.

no własnie u mojej fryzjerki też pracowała na kasie taka pani w ciąży i w zasadzie to przecież ona cały czas te zapachy czuła a dziecko zdrowe urodziła:-) no nie wiem może za bardzo spanikowałam z tą farbą :tak:
ja juz długo farbuje , w sumie to chyba z 12 lat:tak: , robie balejaż w dwóch kolorach i odkąd chodze na niego do fryzjera ( bo kiedyś to sama w domu robiłam ) to mam naprawde piękne włosy, wogóle nie sa zniszczone, a ja mam długie włosy i nawet moja fryzjerka jest zaskoczona ze sa w tak dobrym satnie.ale używam tez dosyć drogich szamponów i odzywek i one są rewelacyjne.

heh to witam w klubie, ja mam bardzo dlugie , geste wlosy wycieniowane w szpic az koncowka siega prawie do pasa :) do tego rozjasniam i farbuje na platyne, a tez moge pochwalic sie zdrowymi wlosami :)
fakt, ja rowneiz uzywam tylko profesjolanych kosmetykow (moje ukochane to lorreal professional - absolute repair i kerastase) i wlosy sa po nich sliczne :)

reklama
Do góry