reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Dziurko dla waszej trójki :) a ogólnie to ja też jak mam dla samej siebie robić to zawsze zjem coś bez gotowania.

Ja poproszę placka zmieniaczanego !!! aż chyba jutro zrobię

Fifka no chyba, że masz jabłka, to wtedy wykrój środek z pestkami, odetchnij tak dół by jabłko stało całkowicie płasko, do dziurki po środku wlej trochę wody, a jak się wyleje to nic, wsyp tam rodzynki, posyp cukrem, cynamonem i do mikrofali na 3 minuty. Minutę przed końcem można jabłko obrócić i dodać odrobinę wody jak za mało. W miedzy czasie śmietanę można wymieszać z cukrem i paroma kroplami cytryny, jak wyjmiesz jabłko to wtedy śmietaną polej jabłuszko. Słodkie, niekonwencjonalne jak na kolację i sycące.

Fifka jak masz tyć to jakąs pizze zamów :-) w końcu pizza to jeszcze nie takie "świńskie żarcie" bo drożdżowe ciasto zdrowe a cała reszta to tylko dodatki ;)

Ostatnia edycja:
dziureczko kochana gratuluję dwóch serduszek, to nasze pierwsze bliźniaki na forum juhuuu :-)
Ael ale Ty masz już dużego syna, o jaaa :szok:
a gdzie ten nerwusek Magd.a poszedł???
Neciuszka nie smutaj się, a następnym razem po łapkach za testy przed terminem :)
Fifka kiedy robisz badania?

a wlasnie kiedys pytałam co u paluszka ale byla cisza

No bo Paluszek na lutówkach siedzi. ;-) Nic jej nie jest... ja sama nie siedzę tam więc nie wiem dokładnie.

Dziurko dla waszej trójki :) a ogólnie to ja też jak mam dla samej siebie robić to zawsze zjem coś bez gotowania.

Ja poproszę placka zmieniaczanego !!! aż chyba jutro zrobię

Haha podrzucę!! Ja sobie już smaka narobiłam i nie przebacz! Będą placki na pewno!!

Fifka no chyba, że masz jabłka, to wtedy wykrój środek z pestkami, odetchnij tak dół by jabłko stało całkowicie płasko, do dziurki po środku wlej trochę wody, a jak się wyleje to nic, wsyp tam rodzynki, posyp cukrem, cynamonem i do mikrofali na 3 minuty. Minutę przed końcem można jabłko obrócić i dodać odrobinę wody jak za mało. W miedzy czasie śmietanę można wymieszać z cukrem i paroma kroplami cytryny, jak wyjmiesz jabłko to wtedy śmietaną polej jabłuszko. Słodkie, niekonwencjonalne jak na kolację i sycące.

Fajny przepis! Ale dla mnie to ekstra na deser bo ja nie przepadam w ciąży za słodkim. Znaczy zjem i owszem, ale nie jako "posiłek" a przekąskę. Zapiszę to sobie bo i się bardzo spodobało!

Magdalena ja pizze dośc często jem ale tylko taką "swojską". Robioną od zera, na drożdżowym cieście. Zamówionych nie lubię... w ogóle fast foody mi nie idą w ciąży...

Donia jakie badania? Ja już byłam.... w ten piątek na wizycie. A na Usg 4d idę chyba za dwa tygodnie. (tak sie umówiłam ale nie wiem czy mojemu dadzą wolne w pracy, bo jak nie to przesunę)

Ostatnia edycja:
mi jest najlepiej jak po dworze spaceruje, wtedy mnie nie mdli. Na obiad zjadłam rybę z puszki zagryzając prażynkami :-) rewelacja doskonałe połączenie :-D prażynki z ziemniaków to zdrowo bo i warzywo było ;-)
teraz przyszłam do domu i znów mdli :zawstydzona/y:

A w ogóle to miałam się Wam jeszcze poskarżyć, że nie mogę sobie dać rady z łupieżem odkąd jestem w ciąży... czy któraś z ciężaróweczek ma podobny problem??

Doniu dziękuję! Naprawdę pierwsze Kropeczki? kurcze, a przecież tyle mam bliźniąt było i jest na BB

Magdalena ciężarówką jestem krótko ale problem miałam jeszcze sprzed ciąży. Wtedy pomógł mi clear, tylko nie ten do łupieżu a ten do swędzżcej skóry głowy.

Ej no laski....widziałyście na pewno tą reklame pampers z tą dziewuszką tańczącą w tych ciemnych okularach? Boziuuu ona jest boskaaa. Ja to rycze jak ją widze.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry