reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziewczynki poszperajcie na allegro czy na tablicy, tam naprawdę są fajne zestawy, nawet nowe, tanie, zawsze coś się przyoszczędzi

reklama
kochane jest ktos kto cala wyprawke kupuje sam bez znajomych bo nikogo nie ma i ma mniej wiecej wycenne ???

Ja kupuję wszystko sama, tzn. kupiłam :-p a więc ostatnio to liczyłam i cała wyprawka bez wózka kosztowała mnie około 1200zł + wózek 1700zł ale to już zależy od gustu...
Większość rzeczy kupowałam na Allegro, starałam się szukać tak, żeby u jednego kupić jak najwięcej.!

ja wozek chce kupic w komisie gdzie sa bardzo czesto wozki malo uzywane czy tez wcale nie zniszczone i nie drogie :-p na gwarancji bardzo czesto i tak upatzrylam sobie kilka wiadomo juz pewnie ich nie bedzie ale maja co chwile nowe dostawy itp raz byl zielono czarny na cztery kola pompowane duze gondola spacerowa fotelik torba spiworek do spacerowki itp za 690zl plus jeszcze rok na gwarancji a wygladal jak nowy nic nie zniszczony

Silmirie obiecałam sobie na początku , że oczywiście będzie pełen spontan, ale oczywiście wyszło inaczej. Kupiłam na Allegro testy owulacyjne, zaczęłam używać kalendarzyka :) Zbzikowałam totalnie, ale nic nie mowię Mężusiowi bo mnie chyba powiesi :)

zafasolkujęodzaraz mam mnóstwo zajęć: praca, kończę studia właśnie i zaczęłam przygotowywać się do aplikacji, popołudniami dwa razy w tygodniu chodzę na angielski , ale to i tak nie pomaga :)

Muszę to jakoś przeżyć, mam nadzieje, że nie potrwa to mega długo.

Dziękuję za miłe powitanie :)

A propos zakupów dla dziecka, to faktycznie na Allegro jest najtaniej. Moja przyjaciółka kupowała wszystko w hurtowni z rzeczami dla dzieci i potem pluła sobie w twarz, że wyszło o wiele drożej.

Witaj Kasiu :) Ja na początku też się baardzo przejmowałam tym moim niezachodzeniem ale po jakimś czasie coraz mniej się myśli.. Oczywiście Tobie życzę żebyś jak najszybciej zafasolkowała :) Powodzenia !

Właśnie o czymś do domu myślę, bo dla dzieci to średnio, bo to potem do nas wróci, głupio tak. Na pewno im zrobię stroiki na święta, tylko muszę się po szyszki wybrać.
Zobacz załącznik 408645coś w ten deseń

Super ozdóbka! :tak: możesz im kupić też jakiś obrós świąteczny na przykład do kompletu
:-D
Mam pytanie, czy USG jest szkodliwe dla dziecka? Macie jakieś informacje na ten temat?

Usg nie jest szkodliwe, to nawet nie jest żadne prześwietlenie jak część ludzi mylnie nazywa. Usg to fale radiowe które odbijają się od tkanek pokazując obraz, to nie działa tak jak RTG. Troszkę zukałam o tym informacji bo ja też na początku miałam często USG i teściowie się strasznie burzyli że to szkodzi. Zresztą moja mama też.

kochane jest ktos kto cala wyprawke kupuje sam bez znajomych bo nikogo nie ma i ma mniej wiecej wycenne ???

Magenta nie da się podać ceny... to zależy od tego gdzie ci i jak kupujesz... ja za same ubranka (już wszystkie tak do 3 miesiąca) i zapłaciłam za nie moze tylko ze 100zł. Kupowałam ubranka nowe i używane od forumowiczek.

Wózek kupiłam nowiutki, ale bez gwarancji. Młode małżeństwo dostało go w prezencie a już wcześniej kupili wózek i ten nówkę oddali za bezcen.

Wanienka, przewijak pościel to sprawa również indywidualna. Ja widziałam nowe po około 50zł za sztukę.
Hej dziewczyny ;-)

My z mężem niedawno zaczęliśmy staranka a ja wychodzę z siebie. Jeszcze teraz, jak siedzę na L4 to myślę tylko o dziecko. Tak Wam zazdroszczę cierpliwości. My staramy się dopiero jeden cykl i nie wiem jak to zrobić i wytrzymać do kolejnej @. Poradźcie mi coś, bo jestem meeega niecierpliwa, jak sprawić, zeby o tym nie myśleć?

Witam nową staraczkę!!! Spokojnie, nie da się o tym nie myśleć :-D ale trzeba sobie powtarzać ze się uda i cieszyć sie swoim facetem i seksem!

Zafasolkuję ja mam głównie rozmiary 62, kilka 56 (ale z nichdzieci szybko wyrastają...) i dosłownie może z 4 sztuki bielizny (body) odrobinę mniejszych na wcześniaki. Ale najlepiej kupować rozmiar 62.

Mozecie mi dać wpie*dol. Przeciążyłam się podczas sprzątania - przesadziłam i to ostro... a teraz umieram... tak mnie boli brzuch i rwa kulszowa... :-( Idiotka... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Fasolka jeśli chodzi o rozmiar to ja kupowałam te typowe rzeczy do wyprawki w rozmiarze 56-62 ale jak będziesz chciała to możesz już na zapas coś kupić 68, większych już bym nie kupowała na chwilę obecną bo są ważniejsze wydatki... ;-) co do wózka to właśnie chciałam nowy, tzn. to był mój jedyny warunek dla męża, że mogę wiele rzeczy szukać i kupić używanych, łącznie z łóżeczkiem (bo miałam nadzieję, że przyjaciółka będzie chciała się już pozbyć swojego), no i ubranek też kilka kupiłam używanych ale wózek chciałam nowy. Każdy robi inaczej i wyprawka każdej z nas może się różnić nawet o kilkaset złotych, także faktycznie ciężko porównać :-p

Fifka ja Ci kopnę w dupę a Ty kopniesz mi!!! Klęczałam godzinę na kolanach wycinając i przyklejając pola na tej mojej nieszczęsnej grze a teraz jeszcze muszę obiad zrobić no i obrałam ziemniaki i to by było na tyle bo czuje się jakby miał mi pęknąć kręgosłup... :-(

Do góry