reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
magda śmiesznie rośnie nie? i chyba pępek mi nie wyjdzie na wierzch bo głęboko nadal jest. a w boki może nie ale w nogi tak :dry:

miq dziękuję :) pieski to takie wolne elektrony są a to po podwórku biegają sobie a to w domu są. mają na dole każdy swój materacyk ;) ale np nie zgodzą się na psa który tylko w domu by był, ale mam chomika który właśnie zamiast się bawić tunelem z rolki po papierze to zjada ;) ale ile ma radochy z szatkowania tego, potem zaniesie sobie i wymości w domku ;)

Fasolka bo dojdzie ttutaj bo starcia na brzuchy :-p

Miq, Nieciuszka śliczne brzusie, buziaki od cioci Asi :*****. Niech wam dzieciaczki zdrowo rosną :-)

Fifka to takkie zwykłe wkładki, Paweł mi kupił w Carefourze :-)

Ja już na nogach od 8, mały przez godzinę się w łóżku kręcił eehh..
Potem żeśmy się zaskoczyli z Pawłem bo przyszła...pielęgniarka środowiskowa z naszej przychodzi. Aż się zdziwiłam. A my popylaliśmy w całą trójkę w piżamach XD wstyd normalnie. Pielęgniarka weszła do pokoju mały leżał na łóżku z tatą, zobaczył obcą osobę i oczywiście co? Uśmiech od ucha do ucha.
Powiedziała, że duży, że silny i widać, że garnie się bardzo do siadania, że ma sztywną główkę. Kazała tylko dużo kłaść na brzuszek by młody wyćwiczył sobie kręgosłup.
No i zapowiedziała, że z pewnością Wiktor raczkować nie będzie (to wiem) i że spróbuje zacząć chodzić w ok 7-8 miesiącu
shocked.gif

Pytałam jeszcze o spacery, mówiła że do -20 na maks 15 można, heh a niektórzy że maks do -6 wychodzić
dry.gif

Ale widać, że dużo konkretniejsza babka niż poprzednia pielęgniarka śr ze szpitala. No i jeszcze pielęgniarka powiedziała, że mogę spróbować podawać soczki, starte jabłko lub marchewkę i nie muszę czekać do ukończenia 4 miesiąca. A czort już lizał jabłuszko to była czysta fascynacja :-D

hyhyhy Ael tylko czekać jak w wieku 2 lat zacznie gazety czytać. Super, ze mały się dobrze rozwija :-)

Heh.... Będzie mądrzejsze od rodziców razem wziętych XD

Kochana śliczny brzusio też buziak od cioci :****
A te kropelki to Bobotic (polski odpowiednik niemieckiego Sab Simplex), są normalnie do kupienia. Ale prócz Bobotica i Sab Simplex jest jeszcze Infacol, Esputicon, Lefax. Jednak Bobotic i Sab Simplex mają największą dawkę symetikonu.
Od pediatry można dostać receptę na Debridat gdy kolki będą częste.

zrobiłam porównanie brzuszków i neciuszka ma większy brzuszek, bo taki faktycznie troszkę kwadratowy a fasolka ma taki okrągły i troszkę niżej położony

neciuszka: no brzuszek jest, ale jak tak patrzę to mój jest jak balon przytwoim, mi też pępek nie wyszedł :-D tylko mam dużą dziurkę, a co do tego że w nogi idzie to u mnie to samo, góra prawie sie nie zmieniła a nogi mam jak kłody, a do tego ostatnio to jak sobie siądę na kolana albo kucnę to czuję jakbym miała spuchnięte nogi i skóra mnie boli bo mnie jakoś tak ciągnie .
Pieski sliczne , mogła bym je wytarmosić , a chomiczki lubie jak tak fajnie asurkami masują :-D

faolka:
ty tez kobieto nie jęcz bo masz ładny i mały brzusio, mi wczoraj koleżanka z pracy powiedział ze wyglądam juz jak do porodu, a jeszczxe 2 miesiace przede mna :tak:

fifka
: ten instynkt, to jakiś cud chyba, mam nadzieie ze i u mnie sie szybko wyrobi :tak:

Ael: nie dość że przystojny tówj Wiktor to jeszcze inteligentny , to wam sie synio udał ;-)

zrobiłam porównanie brzuszków i neciuszka ma większy brzuszek, bo taki faktycznie troszkę kwadratowy a fasolka ma taki okrągły i troszkę niżej położony
hyhyhy to niżej to u mnie bardziej tłuszcz niż brzuch hyhyhy

faolka:
ty tez kobieto nie jęcz bo masz ładny i mały brzusio, mi wczoraj koleżanka z pracy powiedział ze wyglądam juz jak do porodu, a jeszczxe 2 miesiace przede mna :tak:
hyhyhy nie jęczę, jak na mnie patrza to też większość myśli,ze ja już na torbach do porodu siedze, ale wali mi to :-)
Pytanie jak pierzecie ubranka dla dzieci ty tylko w tym płynie do prania lovela? czy jeszcze jakiś zmiękczający stosujecie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry