• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ja byłam zajrzeć na postępy remontowe chwilę w słoneczku siadłam na podwórko ale zaraz psy mi się uwagi dopominać zaczęły i włazić pod pachę :-D z malowania ścian zostało im już tylko jedna cała do malowania i reszta po razie i podłoga do zagruntowania i mogą sprzątać kłaść gumolit. no i wczoraj wykopali na pogłębienie do rur do szamba więc zejdzie im do końca marca to my się ze swoim malowaniem wyrobimy na spokojnie bo chcemy oba pokoje odmalować odświeżyć, kolory zostawiamy te same to może malowanie na raz styknie :)

lamia w naszym obecnym pokoju wywalamy część mebli i wstawiamy łóżeczko, bynajmniej narazie mała będzie spać w tym pokoju co my, a ten drugi pokój będzie tam kanapa, szafa, biurko itp to będzie taki pokój jak ktoś przyjdzie żeby posiedzieć, czy jak Łukasz będzie miał nockę czy potrzebował się przespać to tam będzie mógł.

ael ogólnie nieźle tylko wszystko mnie boli po wczorajszym sprzątaniu najbardziej dolna część kręgosłupa.

dziewczyny a powiedzcie mi jak wyglądają skurcze te baxtona czegoś tam, bo ja nie wiem czy wogóle toto miewam czy nie.

posiedziałam na słoneczku ciepło w brzuszek było i mała wariować zaczęła, ale już się rozmarzyłam jak to fajnie ciepło będzie jak się urodzi i będziemy na spacerki chodzić.

A który pampers? Żółty, zielony czy biały?
Te zielone są pampersami cienkimi. Użyj tych. W Rossmanie dostanie dwupak pampersów DayDream, za 2 złote to to, kup rozmiar 4 i wypróbuj. Jak przy siusianiu przecieknie to zrezygnuj. Wypróbuj innych pampersów. Naprawdę nie ma co przechodzić na wyższe pampersy bo będą przeciekać.

Necia no uważaj nie przeciążaj się. Te Skurcze Braxtona-Hicksa bolą jak miesiączka przez kilka chwil po czym znika.

a no to ja nie mam, ostatnio tylko kilka razy cały brzuch mi się napiął na jakąś minutkę dwie ale nie wiem czy to nie sprawka tej panienki ze środka bo akurat wtedy wierciła się i rozpychała.

ael no troszkę wczoraj przesadziłam :sorry2:

a pytanie z gatunku głupich czym się różnią poszczególne kolory pampersów, i dużo tych 1 potrzeba? bo chcemy sobie jakiś drobny zapas zrobić na sam początek i nie wiem jak i co. dostaliśmy paczkę jedynek happy ona taka dość spora jest i mamy jedną paczkę huggisów tych newborn.

magdalena, fifka teraz tak patrzę na półkę i mam taką książkę http://eki.pl/index.php?br1=170000&page=63&detailed=PWN1888& to chyba wasza tematyka gdyby coś z niej wam się przydać mogło dajcie znać to wam skany porobię i wyślę. to jest najnowsze wydanie.

Ostatnia edycja:
Mamy zielone! narazie i tak muszę zużyć te 3, ktore zaczelam. A na szczepieniu zobaczymy jaka jest waga! Jeśli będzie te 7,5 kg to po skończeniu 3 kupię 4! Najwyżej jak będą przeciekać tak jak mówisz to kupię jeszcze mała paczkę 3, te większe się nie zgubią :-p

Neciuszka ja się przyznam bez bicia, że nie wiem o co chodzi z tymi koloorami :-p myślałam, że wszystkie 1 i 2 są żółte a 3 zielone :-p jedynie to te premium care może są inne ale jeszcze ich nie używałam

Dziękuje ale mi się już rwaczej nie przyda, ten przedmiot miałam w 2 semestrze, teraz męczę pisanie pracy :-p

Ostatnia edycja:
dorzucę kolejne pytania bo chcę dokończyć wyprawkę zaraz po wypłacie i tak rządek pytań może mało mądrych z mojej strony do doświadczonych kobitek co i ile przydatne. o pieluszki już pytałam policzyłam w sumie te 2 opakowania mam 70 szt jedynek ale tak:
1. które jedynki są waszym zdaniem najlepsze
2. ile pokrowców na przewijak najlepiej mieć
3. gaziki do pępuszka potrzebne czy starczy sam octanisept
4. podkłady poporodowe potrzebne takie jak ceratka czy coś?
5. mam 5 szt pieluszek tetrowych, ile potrzeba?
6. pieluszki flanelowe, ceratkopieluszki zamawiać?
posiadam na chwilę obecną okrycia kąpielowe 2 szt, jakiś sudocrem, mydełko bambino, kocyk i ubranka, pościel do łóżeczka dwa komplety co jeszcze jest potrzebne poza przewijakiem, podkładami popoodowymi?

ael no troszkę wczoraj przesadziłam :sorry2:

a pytanie z gatunku głupich czym się różnią poszczególne kolory pampersów, i dużo tych 1 potrzeba? bo chcemy sobie jakiś drobny zapas zrobić na sam początek i nie wiem jak i co. dostaliśmy paczkę jedynek happy ona taka dość spora jest i mamy jedną paczkę huggisów tych newborn.

Możesz zapas dwójek zrobić. Pampersy jedynki to na bieżąco lepiej kupować bo szybko dziecko z nich wyrasta.
Kolor paczki firmy Pampers bo o tym mówimy, różnią się bardzo, bo mamy 3 rodzaje, zielone Sleep&play, sama nazwa wskazuje dobre do zabawy i spania. Żółte to są uniwersalne, białe najnowsze, mają fajną siateczkę i są bardzo chłonne, ale to najdroższy rodzaj pampersów.
Pampersów tych Happy ile sztuk masz?
Jak coś możesz ok 70 jedynek jeszcze dokupić.

Mamy zielone! narazie i tak muszę zużyć te 3, ktore zaczelam. A na szczepieniu zobaczymy jaka jest waga! Jeśli będzie te 7,5 kg to po skończeniu 3 kupię 4! Najwyżej jak będą przeciekać tak jak mówisz to kupię jeszcze mała paczkę 3, te większe się nie zgubią :-p

Poczekaj do szczepień, a jeśli masz możliwość zakup tą próbkę pampersów 4 i zobacz jak się sprawdzają. Na szczepieniach zważą Ci dokładnie małego. Tylko dziwi mnie, że Bartuś tyle waży. Dzieci, mam z października teraz ważą między 7 a 9 kg i dzieciaki są w przedziale wiekowym 4-6 miesięcy, więc dziwi mnie waga Bartka.

ael happy jest 42 sztuki bo to dostaliśmy i 27 chyba jest w opakowaniu hugisów, w biedronce były huggisy w pudełku kartonowym w chyba dobrej cenie ale same 3 i większe. dobra to jeszcze z paczkę jedynek dokupię i jakieś dwójki :)

to czekam na zasób wiedzy na resztę moich pytań :) robię listę co jeszcze mi potrzebne.

reklama
dorzucę kolejne pytania bo chcę dokończyć wyprawkę zaraz po wypłacie i tak rządek pytań może mało mądrych z mojej strony do doświadczonych kobitek co i ile przydatne. o pieluszki już pytałam policzyłam w sumie te 2 opakowania mam 70 szt jedynek ale tak:
1. które jedynki są waszym zdaniem najlepsze
2. ile pokrowców na przewijak najlepiej mieć
3. gaziki do pępuszka potrzebne czy starczy sam octanisept
4. podkłady poporodowe potrzebne takie jak ceratka czy coś?
5. mam 5 szt pieluszek tetrowych, ile potrzeba?
6. pieluszki flanelowe, ceratkopieluszki zamawiać?
posiadam na chwilę obecną okrycia kąpielowe 2 szt, jakiś sudocrem, mydełko bambino, kocyk i ubranka, pościel do łóżeczka dwa komplety co jeszcze jest potrzebne poza przewijakiem, podkładami popoodowymi?

Ad.1 Ja używałam jedynie z PAMPERSA i się sprawdzały doskonale, ale w spzitalu małemu założyli kilka razy HAPPY i też mi przypadły do gustu ;-)

Ad.2 ja nie kupiłam ani jednego, jak przewijam małego to podkładam pieluszkę tetrową bo nie raz się zdarzyło, że mały nasiusiał albo nakupkał :-p

Ad.3 ja miałam gazika nasączone spirytusem i bardziej polecam zwykły spirytus i gaziki albo patyczki do uszu bo jak ja wróciłam ze spzitala to Bartuś nie miał już kikuta i te gaziki nie za bardzo się przydał.

Ad4. ja musiałam mieć i te pieluchy dla położnicy z belli i podkłady na łóżko ale zależy to od szpitala bo niektóre dziewczyny dostawały szpitalne ;-)

Ad5. ja mam 10 i spokojnie jeszcze 10 by się przydało :-p używam do wszystkie, podkładam pod buzie zawsze, na przewijak rozkładam do przewijania, do kąpieli na dnie wanienki :-)

Ad6. flanelowe mam 2 i mi wsytarczają! Raczej rzadko ich używam! jeśłi chodzi o ceratopieluszki to jeśli masz zamiar używać jednorazowych pampersów to raczej nie będą Ci potrzebne ;-)

Na pewno rpzyda się coś do samorwania, albo oliwka albo basamik (ja osobiście bardziej polecam balsamy :-) i zamiast mydełka też bardziej jestem za płynami do mycia ciała i głowy 2w1)

Ael Bartuś waży dużo bo jak wychodziliśym ze szpitala to ważył 3180 i to było w 6 dobie życia! W 3 tygodniu ważył już 4200 a w 6 tak jak pisałam 5800 ale lekarka powiedziała, że pięknie przybiera i że jest grubiutki ale widocznie tyle potrzebuje i nie widziała żadnych przeciwskazań! Powiedziała, że jakby tyle ważył na sztucznym mleku to byłoby gorzej....
A co do pampersów to ja mam zielone ale nie te sleep&play tylko te active baby

A teraz uciekam bo jedxziemy z młodym do mojej szkoły! :-p muszę podbić praktyki i zebrać parę wpisów :-)
Do później! miłego dnia :*

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry