• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Donia to ćwicz malutką! :tak: To bardzo ważny element rozwoju malucha :blink: ja mam to szczęście ze mój uwielbia lezec na brzuchu i spędza w takiej pozycji kilka godzin dziennie - dzisiaj pół nocy tak spał :-D Tak się wyćwiczył że już pewnie trzyma łepek i pomaga sobie łokciami leżąc na brzuszku :-D Ale on jest według położnej aż za silny jak na swój wiek :rofl2: on nawet kiedy dam mu się załapać rączkami za palce to próbuje usiąść :szok:

Magda jak mnie syn po 6 ostatnio budzi i później nie chce spać to na posterunku :-p Zasypia później dopiero koło 8 ale ja już jestem taka rozbudzona ze mi spać się nie chce :rofl2:

Magdalena kurcze dobrze wiedzieć.... bo ja allegro szukałam ale takie fajniejsze to nawet koło 40-50zł z wysyłką wychodzą :szok:

Laluś tulę z powodu testu... ale może jeszcze nie wszytko stracone! póki nie ma @ jest nadzieja! :-D

Miq czekam na toto i gratuluję 14 tygodnia!!! :*

Ja ostatnio w galerii widziałam chyba z 7 kobiet w zaawansowanej ciąży :szok: Ostatnio chyba troszkę więcej dzieci się rodzi niż w ubiegłych latach :tak:

A my dzisiaj rano byliśmy w kościółku i załatwiliśmy już wszytko do chrztu! Tak więc 8 Kwietnia o godzinie 11 mamy chrzest :-) Oprócz Konradka będzie jeszcze jedna dziewczynka Liliana :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
to nasz domek, jest już widoczny dla otoczenia i dziwnie się z tym czuję jak się ludziska patrzą

piękne imię tak będzie miałam na imię nasza córcia (jak jej siusiak nie urośnie) wczoraj powiedzieliśmy znajomym jakie imię wybraliśmy i nie potrafili wymówić Liliana:szok:

znalazłam patrzcie... ja go chceeem http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-Zwierzatko-przytulanka,116448

Załączniki

• 14 tc.jpg
    14 tc.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Fifka hah Bartuś robi to samo! Wystarczy mu palce podstawić a ten już robi się czerwony jak buraczek bo próbuje usiąść! Nawet jak go biorę do karmienia i kładę w takiej klasycznej pozycji na przedramieniu to nie chce głowy oprzeć tylko trzyma ją w powietrzu :-) a minę ma przy tym bombową :-D

Miq śliczniusi!! :*:*:* no i mi wygląda troszkę na chłopczyka :-p a co do ludzi to ja miałam na odwrót! Bardzo eksponowałam swój brzuszek w obcisłych bluzkach :-)

Laluś odezwij się do naszej Magdy na PW, ona się na tym zna najlepiej! Ja wiem tyle, że zaczynasz od 5 dnia cyklu i co dziennie za nim wstaniesz z łóżka (termometr najlepiej mieć pod ręką) mierzysz o stałej porze temp najlepiej w pochwie! Będziesz potrzebowała termometr elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku (np. microlife). No i prowadzisz sobie wykres, możesz się zalogować na jakiejś stronie gdzie będziesz mogła założyć wykres wtedy nie musisz się bawić w żadne rysowanie tylko wprowadzasz temperaturę z danego dnia a wykres tworzy się sam! A w resztę szczegółów wdroży Cię Magda jeśli do niej napiszesz :-)

Miq ja miałam w 15 tygodniu taki brzusio! :-p
Zobacz załącznik 451111

Ostatnia edycja:
Hahah ja jak Magdalena eksponowałam brzuszek w obcisłych ciuchach! Dumna byłam jak nie wiem :-D I tak żałowałam ze zaawansowana ciąża przypadła mi na zimę... bo miałam mały choch i pod kurtką albo płaszczem mało co bylo widać...

No to mój tak samo robi przy karmieniu :-D Czasem jak się napnie to trzyma głowę i ramionka w powietrzu :-p I weź tu takiego bąbla nie nos pionowo (bo podobno nie można) jak on sam aż się rwie?

Miq Liliana? Ładne imię :tak: Jeśli dobrze pamiętam to u nas Dagne ma też Liliankę :-) Swoją drogą ciekawe co u niej...

Nie kurcze... Dagne ma Kalinkę... Ewika ma Liliankę :tak:

Ale dla mojego męża się nie podoba Lilka... mu w ogóle mało imion się podoba...

Ostatnia edycja:
Laluś doczekasz się swojego
wyobraźcie sobie, że przytyłam zaledwie 1 kg
Magdalena lekarz stwierdził, że dziewczynka ale nie ma to znaczenia, tzn wolałabym wiedzieć, żeby nie nastawiać się na jakiś kolor, nie może być wszystko żółte albo zielone hi hi
wkleiłam w poście wyżej link do przytulanki z Rossmana

no mój mąż stwierdził, że jego dziecko nie może mieć pospolitego imienia a też wybredny jest ale wybraliśmy Tymoteusz i Liliana:) mój mężu też ma niecodzienne imię Ireneusz:)

też lubię się chwalić brzuszkiem, ale zależy mi żeby nie wszyscy go jeszcze zobaczyli np. moja sąsiadka czarownica-prawdziwa czarownica, chyba sobie czerwoną nitkę do ręki przywiążę

Ostatnia edycja:
cześć laseczki :)

magdalena w 15 tyg to jak by cię wzdęło :-p

laluś dopóki nie ma @ nadzieja jest jak dziewczyny piszą jam tego przykładem jest. a nawet jeśli to proszę bardzo garść fluidków z brzuszka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ od Małgosi mojej

miq śliczny brzuś cmok w brzusia. moja mama na na drugie Lilianna miała mieć na pierwsze ale dziadek kolejność pomylił ;-)

fifka, donia, magda bryyyyy :)

Fifka a ja noszę Bartusia bo przecież życia bym nie miała!! On czasami się tego wręcz domaga poprzez krzyki w pozycji leżącej! I trzeba z nim pochodzić po mieszkaniu a on musi sobie pooglądać wszystko z pozycji pionowej :-p

Miq no właśnie takie widziałam! :-) a co do płci dzidziusia to ja Ci jak najbardziej życzę dziewuszki jeśle o niej marzysz! :-)

Necia hihih no w sumie to masz rację!! A pamiętam, że to zdjęcie robiłam na wakacjach jak byliśmy i jak przychodziłam z kąpieli do łóżka to mój K co dziennie powtarzał "ja pierniczę jaki brzuuuch!!" :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry