• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Hejo ja właśnie wróciłam !! Widzieliśmy serduszko i nawet słyszeliśmy pieknie biło:) Także wszystko okej :D Według usg jest to 6t4d ale to pewnie dlatego że ostatnio miałam długie cykle :) Ale jestem szczęśliwa a tatuś to już w ogóle dumny !!

My mamy opcję dla dziewczynki Ola, Karolina albo Klara a dla chłopca Karol albo Mateusz :)

ale ktoś ma Liliankę, kojarzę na suwaczku takiego bobasa co czeka na ząbki

my też przerabialiśmy kalendarz ale jakis taki mało imienny był he he, i co Neciuszka wybraliście?
gubię się w tych imionach:(

Ewika albo Lilly ma Liliankę :-p teraz nie chcę pomieszać bo jedna z nich też ma Julię :-D

Fifka Kalina to typowo polskie imię!!!!!!!!!! Moja polonistka miała córkę Kalinkę i też opowiadała nam jak sąsiad starej daty się do niej przyczepił, że jak mogła dać córce ruskie imię i ona nam właśnie mówiła, że to nie jest ruskie... żeby nie mylić z piosenką kalinka, kalinka, kalinka, ka ja :-p

"...Próbowano imię Kalina wyprowadzić z języka greckiego. Po grecku *kalos*, *kal* znaczy "piękny, piękna", a *kallimos* - "najpiękniejszy". Tylko dlaczego to imię nie jest znane nigdzie poza Polską? Kalina (tym razem po polsku) to ozdobny krzew z czerwonymi jagódkami. Kalina i "kalinowy lasek" często pojawia się w naszych ludowych baśniach i pieśniach. Krzewy kaliny rosną w wilgotnych lasach, gdzie, jak wierzyli dawni Słowianie, mieszkały duchy ich przodków. Kalina była rośliną magiczną i przypominała pannom o tym, że pora podtrzymać ciągłość rodu, czyli wyjść za mąż. ..."

Gocha no to gratuluję!!! cieszę się, że wszystko w porządku! :*

A teraz uciekam lasencję! Jedziemy oglądać to autko!!

Ostatnia edycja:
Magdalena no byc może... ale jednak skojarzenie jest... :-( Miłego dnia życzę :*

Gocha s
uper wieści przynosisz!!! Gratuluję zdrowego serduszka!!! :* Widzisz? A tak się denerwowałaś :tak:

U mnie drugi chłopczyk (jeśli nie uda nam się trafić dziewczynkę) to będzie Karol :tak:

Lilly ma Julię ;-)

Kwiatuszku
kciuki za nasionka :-D &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mąż właśnie poszedł smażyć kiszkę ziemniaczaną bo zjemy na obiad bo zaraz wychodzi do pracy :-) No i mam nadzieję że zaraz moja mama przyjdzie :tak:

Ostatnia edycja:
mój chrześniak ma na imię Karol, dostał imię po moim zmarłym bracie:( powiem Wam, że Karole to łobuziaki ciekawe, czy w przypadku chrześniaka się sprawdzi:)

reklama
Mój pierwszy chłopak miał na imię Karol i nasz świadek też Karol! I ja mam bardzo dobre wspomnienia z tym imieniem :tak: Mi się kojarzy z bardzo grzecznymi chłopakami :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry