• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Bo powinna się pojawić pusta karta i okienko do ściągania, jak np ciągniesz pliki

Fifka, ja też bym chciała, żeby Domi miała rodzeństwo, ale na razie ciężko to widzę...

I dostałam uczulenia.. musimy już wziąć kredyt.. br....

Dodatkowo miałam ochotę koleżankę udusić, bo ona za Małą jest bardzo, bardzo ją lubi z wzajemnością, ale wczoraj walnęła, że ją zabierze psom na pożarcie, wiem, żart, ale aż mnie zatkało... i nic nie powiedziałam i zła jestem na siebie

reklama
fifka: Ty jesteś szalona;P Ja się czuje póki co wymęczona i nawet się śmiałam, że pierwsze moje słowa do malego jak się urodzi to będzie: "kochanie, będziesz jedynakiem":) Sama jestem jedynaczka. Nie narzekam, ale też prawda, że innego życia nie znam po prostu.

Ale mam dziś dzień pełen wrażeń. Rano działałam w tym urzędzie a potem dostałam inf. że kurier będzie dziś ok. 11-14 z łóżeczkiem, pościelami i całą resztą atrakcji:D Szkoda, że nie zdecydowałam się na tą działalność wcześniej. Uświadomili mnie, że jak bym założyła ją na 30 dni przed narodzinami dziecka to załapałabym się na macierzyński... Polak mądry po szkodzie jak zwykle.. Chyba że mi kruszyna wytrzyma do terminu;)

sil:ja tez nie moge tego filmu zobaczyc :-(

slyp: no fajne masz te projekty, jato tez o biznesie swoim myslę ale bardziej w sensie żeby dorobić ale nic w tym kierunku się nie staram

fifka: ja tez bym chciała jeszcze mieć jedno dzieciątko, i wczesniej chciałm zaraz za 2-3 lata ale teraz to raczej bym poczekała dłużej, bo jednak trudno na raz poswięcić dużo uwagi dziecku kiedy w drodze jest 2gie, zreszta pamiętam, z opowieści mamy ze jak urodziły sie moje siostr ja miałam 2 lata to często byłam podrzucana na babci bo cięzko było mojej mamie zająć się mna i moimi siostrami -blixniakami, i mama mówi ze owszem cieszy sie ze nas wszystkie ma, ale wie ze nie poświęcała mi tyle uwagi bo absorbowały ją siostry bo była dwie, bo były malutkie.
No ale ja nie wiem czy w wieku 35-czy 38 lat zdecyduję sie na 2gi dziecko wiec postawie na los i co ma być to będzie :-D

Ostatnia edycja:
Fifka, sleep leżę wygrzewam się, kuruję czym się da, ogólne samopoczucie mam lepsze niż wczoraj. Dziś sobie odpuszczam robienie czegokolwiek i się wygrzać chcę żeby jutro coś popisać, mąż wróci z pracy to znów dziś coś mi tam skrobnie pomoże.

hihi przyszła mi jedna z tych bluz co wylicytowałam dałam całe 2,25 za nią a wygląda na żywo lepiej niż na tych zdjęciach :)

sil: no nie jest mi dane zobaczyć filmiki.. Ale podpatrzyłam zdjęcia:zawstydzona/y: Mam taki sam kocyk muszę powiedzieć.. A poza tym oczywiście pięknie:)

Lamiav: a tak sobie myślę, że raz się żyje. Zawsze można ją zamknąć i po problemie.. A już tyle czasu się czaje, że w końcu trzeba chwycić byka za rogi;)

necia: no i dobrze. Leż i się grzej herbatką..

Sil nie dziwie sie ze się wkurzyłaś... głupi dowcip... A co do dzieciaczka to masz jeszcze czas! Każdy ma swoje uczucia i rozum. Być moze potrzebujesz nawet pare lat by dojrzeć do takiej decyzji albo w ogóle się nie zdecydujesz. Domi i tak będzie przy tobie szczęśliwa! :-)

Sleepy ja też ciążą byłam wymęczona... dodatkowo jeszcze tym, ze ja po szpitalach się ciągałam te ostatnie miesiące, leki stres... :no: przeraża mnie teraz wizja mienia Konrada i chodzenia w ciąży, a zwłaszcza że ja tak lubię go nosić w chuście a jak zajdę to nie będę mogła... nie wspominając o karmieniu piersią bo chciałabym małego do około roku pokarmić:tak:

Co do jedynaków mój mąż żałuje ze nie ma rodzeństwa bardzo i z zazdrością (ale taką zdrową) patrzy na mnie i mojego brata. Dzieci lepiej rozwijają się razem, zwłaszcza kiedy rodzice nie maja czasu dla dziecka bo są zabiegani (a tak niestety w dzisiejszych czasach jest)

Lamia jak twoja mama miała bliźniaki to ja sie nie dziwię ze nie miała czasu... widzisz każdy ma swój rozum... ja wolałabym mieć w niedługim czasie drugiego bąbelka żeby już te maluchy odchować zanim wrócę do pracy... bo jak już wróce to będzie się ciężej zdecydować... a nie wyobrażam sobie mieć tylko jednego bąbelka... moje marzenie to trójka ale o tym pomyślę jak już ta moja dwójka podrośnie i finanse nam na to pozwolą. :tak: Moze sobie kiedyś sprawimy malucha na odmłodzenie :-)

Necia czasem na allegro można trafić na prawdziwe perełki :tak:

reklama
sil: filmu nie moge zobaczyc ale fotki pooglądałam, łsodka twoja niunia, i kot sie załapał, no i fajny tam zegar widziałm taki z liśćmi :-)

slyp: działaj, działj, trzymam kciuki żebyś rozkręciła biznes :tak:

ja już zrobiłma spageti na jutro, na dzisiaj buraczki do mielonych, oczywiście ja bede kotlety na parze sobie robić, a mężuś nieh sobie smaży .
Jak to jest że jest nas dwoje, a taki bałagan w domu a przeciez w sobote porządnie wysprzątałam dom :baffled:

fifka: no u nas jest jeszcze taka sytuacja, ze czekamy z sądu na decyzję o przejęcie opieki nad synem męża ktory ma 13 lat, wiec jak nam się uda to na wakację od razu prawie bede mamą 2ki dzieci , także teraz zmieniłma podejście do wielu spraw

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry