reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lam bo BIAŁKO jest bardziej uczulające. Na początku lepiej podawać żółtko i białko stopniowo wprowadzać jeśli na żółtko nie ma reakcji alergicznej :tak: poza tym mały i tak mało tego jajeczka zjada na raz...

Zaraz i białko będę podawać! Mamy jajeczka od kurek a nie te sklepowe więc mały może sobie je jeść, bo to samo zdrowie! :-)

reklama
Hej dziewczyny :)
u nas dzisiaj super :) Julia ma dzisiaj jakoś wyjątkowo dobry humor, ciągle się śmieje :-D no i dała mi pospać do 8.30 a poszła spać chwilę po 20stej :-) na śniadanko zjadła pierwszy raz bułkę z szynką i pomidorem i straaaasznie jej smakowało :tak: terqaz szaleje na podłodze a mama ma chwilę dla siebie :tak:

Sil do okulisty!! przecież napisałam Ci, że bardzo ładne zdjęcia więc raczej je widziałam :sorry:

Fifka BARDZO współczuję tej sytuacji ze złotem :-( no pechowa sytuacja jak nic :no: mam nadzieje, że to wszystko się jakoś rozwiąże... trzymam kciuki!!! :tak:
W ogóle ŚLICZNY konradek!!! :*:*:*:* i na tym zdjęciu widać te Twoje malunki przy łóżeczku Konradka!!!! jaaaa!! zapomniałam o nich :-p super są! :tak: pamiętam jak jeszcze w ciąży wklejałaś zdjęcia jak je jeszcze malowałaś:tak: na siedząco bo stać za bardzo nie mogłaś :happy:

Magdalena ja samo żółtko podawałam 2-3 razy w tygodniu przez 2-3 tygodnie a potem całe jajko :tak: i teraz robię czasem jajecznicę z koperkiem, jajecznicę z pomidorem, pastę jajeczną na jogurcie naturalnym :tak: muszę jeszcze pomyśleć co jeszcze ciekawego z jajka można zrobić :tak: no i współczuję takiego pokazu przed filmem :laugh2: ja chyba jestem jakaś dziwna, ale ja bym się chyba roześmiała jakby mi taki koleś tyłkiem machał przed nosem :-D no nie wytrzymałabym :laugh2:

lamiav ale Adrianka piękna :tak: ona to będzie śliczna dziewczynka :tak: takie ma ładne oczka i usteczka :-) buziaczki dla niej :*:*:*

Neciuszka Twoja Małgonia też cudna!!!! :*:*:* No i Wy we dwoje tworzycie piękną parę :tak: pasujecie do siebie :-)

Nie wiem co komu jeszcze miałam :-p ale na razie muszę uciekać położyć spać małego rozrabiakę;-)

Lily w moim wieku to i okulista i skleroza ;)

Fifka, najlepszego dla męża

Mój zna M, dobrze się dogadują, wie, że między nami jest chemia przerobiona na przyjaźń i nigdy nic więcej nie będzie (kiedyś, jakby nie było mojego A, to pewnie coś, teraz za dobrze się znamy, pewnie byśmy się wyzabijali;) )i nie jest zazdrosny. Zresztą, M to taki prawdziwy przyjaciel, że jedno moje "Ty wiesz" wyjaśnia wszystko.

Moja jajka nie lubi, ani żółtka, ani białka, ani jajecznicy, nie i już ;)

fifka: a dzieki za wyjaśnienie, ja juz nie mogę sie doczekać jak będe małej podawał coś innego niż mleko, juz bym ją chciał łyżeczką karmić :-)

lyli: no kobieto to pospałas sobie, pozazdrościć, gdzie te fotki Julci ???

sil: no to ci fajnie, ja odkąd jestem męzatką to nie mam kolegów, w sumie to nie rozpaczam z tego powodu, bo mi mój S. wystarczy, bo moge z nim pogadać o czym chce i nie ma u nas tematów nieomówionych, ale czasami fajnie by było ze starym kumplem umówić sie na piwo i pogadać

a zapomniałm wam powiedzieć ze wczoraj mnie teściowa zadziwiła, spędziałm z nią 5 godzin :szok: i super bawiła się z Adą, prawie nic mnie nie krytykowała i prawie nie poprawiała, także byłam i jestem mile zaskoczona

Ostatnia edycja:
lam teściowe czasem potrafią zaskoczyć :-)

lilly dziękuję bardzo :-) no jedno muszę przyznać teściowej syn jej się udał :cool2:

my na dworku byłyśmy a teraz trzeba zjeść ogarnąć co nieco w domu a o 13.30 mamy szczepienie

sil no ja z jednym byłym utrzymuję dobre kontakty ale małż nie jest zazdrosny a nawet się polubili :-)

fifka no to 100 lat dla twojego :-)
u nas dziś ciepło ale wietrznie i wcale nie wiem jak Małgosię ubrać na szczepienie :confused2:

Siemka :-)
Widzę, ze dzisiaj przychodniowy dzień :-). My się wybieramy na badanie słuchu.
No i u nas dzisiaj pierwszy dzień jedzenia marcheweczki, ciekawa jestem jak nam to pójdzie :-)
Pytanie do dziewczyn posiadających puzzle piankowe,kupowałyście je na allegro czy w sklepie?

Neciuszka ja też bym ubrała Niunię w pajacyka, ja dziecko jest zdenerwowane szczepieniem i badaniem, to potem szybciutko można ubrać i nie denerwować dodatkowo długiem ubieraniem :tak: u mnie Julia zawsze na szczepienia szła w pajacyku :tak:

lamiav, Neciuszka, zafasolkuję powodzenia na wizytach!!! :tak: czekamy później na sprawozdania :tak:

zafasolkuję,
ja kupowałam pianki na allegro i jestem z nich bardzo zadowolona :) to był zestaw chyba 36 czy 37 puzzli, cały alfabet i cyferki i jest bardzo wytrzymały :tak: Julia wyczynia z tymi puzzlami cuda a po nich nawet tego nie widać, wytrzymałę na gryzienie, wyrywanie, rozciąganie, uderzanie rożnego rodzaju przedmiotami ;-):tak: itd itd :-) ale jakiś czas temu widziałam bardzo podobny jak nie ten sam zestaw w Smyku, z takim samym pokrowcem, i cena była wyższa, ale jeśli dodać koszty wysyłki to chyba wychodziło podobnie :)

Lilly haha pajacyka jej nie założę bo mi wyrosła z 56 a na 62 nie mam jeszcze :eek: ale nic założę jej bodziaka z długim i geterki ma takie co je szybko można ściągnąć :-) o puzzlach też pomyślę ale już za miesiąc po chrzcinach bo jeszcze muszę wymyśleć gdzie je położyć. daj linka skąd kupiłaś puzzle :)

Fasolka od kiedy kaszkę dajesz?

sama jestem bardzo ciekawa ile moja kluseczka waży i mierzy bo połowę ciuszków na 56 w tym tygodniu odłożyłam bo ciasne :cool2:

reklama
Fasolka ja kupowałam u siebie w hurtowni :tak: taniej mi wyszło

Lam Necia powodzenia na szczepieniach!!! :-)

Lily dziękuje :* A no pamiętam jak je malowałam będąc w zaawansowanej ciąży :-D Ale do dzisiaj bardzo mi się podobają :tak:

Mój dzisiaj po raz pierwszy zjadł kanapkę z jajeczkiem i był też wręcz oczarowany! :-)

A wracając do jajka to bardzo ważny składnik diety... bo dziecko koło 6 miesiąca traci zapasy żelaza uzbieranego z czasów życia płodowego a żółtko ma go bardzo dużo :tak:

A ja czekam teraz na obiad - mąż robi - i aż mi ślinka cieknie... :-D Będą kotlety po meksykańsku! Mniam! A później jedziemy na miasto na spacer a wieczorem idziemy do teściów na tort urodzinowy!! :-)

No i od wczoraj karmię tylko piersią i "dodatkami" i mały w ogóle już mm się nie domaga... hm...

Do góry