• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
I je! Jak tu pusto!!

A ja mam pytanie do mam karmiących dzieci posiłkami stałymi! A mianowicie: Bartuś budzi się koło 6 rano! Wypija wtedy 180ml mleka i ucieka spać mniej więcej do 9! Wtedy dostaje na drugie śniadanie kaszkę i następnie o 13 szamię około 180g obiadku! No i tu się zaczyna problem!! Bo w następnej kolejności o godzinie 16 dostawał mleczko 180ml ale chcę żeby też zjadał jakieś świeże owoce więc koło 17 dawałam mu coś przekąsić ale to było już stanowczo za dużo bo strasznie ulewał (podejrzewam, że z przejedzenia właśnie) a o 19 Bartek jest już kąpany i znów dostaje mleczko więc chciałam zamienić to mleczko z godziny 16 na deserek owocowy ale to znów za mało i nie wytrzymuje do kąpieli :-p no i tu moje pytanie: co mogłbabym mu dawać jeszcze do przekąszenia żeby jednak całkowicie zrezygnować z tego popołudniowego mleka, chyba, że macie jakieś inne propozycje!!
Mam nadzieję, że napisałam to w miarę zrozumiale

Ostatnia edycja:
Fifka nie widziałam się bo my wyjeżdżaliśmy z sosnowca o 14 a Madzia w pracy do 17 jak bym sama z młodym była to bym mogła sobie poczekać a tamci wszędzie biegiem. teraz będzie mi bardziej po drodze do sosnowca to na pewno się spotkamy :-)

magdalena dla mnie jak na razie obstrakcja haha:rolleyes2:

Magdalena u nas jest tak:

Rano koło 7 mleczko 180ml

drzemka

o 10 śniadanko (kaszka jedzona łyżeczką, ciasteczka z mlekiem, chlebek z masłem i sok - do wyboru) plus cyca żeby dojeść

koło 13 obiadek

Drzemka

koło 16 coś do zjedzenia (np owocki) cycem bądź butelką dopajam ile chce (najczęściej koło 140ml mm)

19 butla z MM zagęszczona kaszą (ok. 180ml)

22 cyc

Czasami w nocy jeszcze cyc

ok 4 rano butla 180ml.

No i od początku.... tylko u mnie ten cyc jest dodatkowy... ale ja się tam nie bawię i po owockach daje mleko (a nie na odwrót) Zresztą tak samo ze śniadankiem. on wtedy dojada tylko tyle ile mu potrzeba i nie ma problemów. :tak: Wcześniej jak dawałam mu mleko a później obiadek to też ulewał strasznie nie wiem czemu :confused:

i ja na razie nie trzymam się sztywno tego ile om ma mm dziennie zjeść.... ja w ogóle chce żeby zaczynał jak najwięcej stałego jedzenia jadł a mm jak najmniej...

Necia ja mam OGROMNĄ NADZIEJĘ z Magdą spotkam się w sierpniu na wystawie psów w Białymstoku! :-D:-D boże ja nie mogę sie doczekać kiedy was zobaczę, choć z kasą ciężko i teraz nie miałabym jak jechać na zlot....

Atan
śliczny! Ale jak dla mnie za drogi....

Ostatnia edycja:
Fifka no ja nie wiem kiedy teraz pojadę z nim ale będzie nie jedna okazja teraz jak tam mieszkał będzie :-)

magda a jaki ten wydział fajny mają nowiutki budynek i super naprawdę

do albumu fotki wrzuciłam a filmik się przesyła jeszcze

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry