• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witajcie,

dość zajęty weekend u mnie. W piątek miałam gości, wczoraj sami wybyliśmy a dziś wizyta rodzinki u siebie...
Przyznaję, że ciągle byłam na nogach i pomimo że biorę D.(który podobno łagodzi też bóle podbrzusza) to u mnie stale są one odczuwalne. Z drugiej strony mam ogromną pomoc w mężu, właściwie w domu robi za mnie wszystko. Nie piszę po to by się chwalić, tylko uzmysłowić że pomimo tego objawy ciążowe dają się mocno we znaki, to samo mam z piersiami- ogromnie nabrzmiewają i są obolałe..No ale co ja będę Wam marudzić.

Wracając do mojej umowy, mam ją na jeszcze dłuuugi czas, spokojnie mogłabym zajść w kolejną i kolejną ciążę :-)

Jutro pójdę do lekarza, zobaczymy co powie. Tylko wiecie co?
Ja sama poza tymi domowymi testami które pokazały dwie kreski nie robiłam żadnych innych badań(mam na myśli betę), bo laboratorium było w tym tyg. nieczynne.
Jak sądzę lekarz mnie nie będzie badał, jedynie mógłby zlecić USG albo betę hcg. Ale czy sam od siebie mi to zaproponuje aby sprawdzić czy to na pewno ciąża czy może go o to poprosić?
Bo w sumie jak mogę zyskać takie zaświadczenie o ciąży jeśli nie mamy żadnej pewności?

Tak właśnie myślę jak to załatwić. Bo nawet na betę trzeba czekać 1 dzień więc wyniki miałabym dopiero pojutrze, jeśli już...

reklama
Ja mogę sie zając spisem i umieścić go na blogu baby boom- wykombinuje coś jutro.
Teraz nie mierzę tempki bo strasznie szalała i uznałam że nie ma sensu..
Teraz nie mam czasu Was nadgonić- ale jutro z rana w pracy sobie poczytam :-p (przy kawce).
Ściskam mocno i życzę miłej nocki.

kochajaca_mama jak ja bylam u mojego ginka w pl z testem ciazowym z apteki to mnie wysmial... zapytal sie czy mam za duzo kasy? bo idac do niego kazda pani podejrzewajaca ciaze ma prawo do badania beta i 100% pewnosci i do tego za darmo.
Z cala pewnoscia u Ciebie bedzie tak samo :)

kochająca_mama30
user-offline.png
a czemu lekarz nie bedzie Cię badał? Myślę że jak powiesz mu po co przychodzisz to jednak wykona badanie by to sprawdzić. Chociaż z tymi lekarzami to różnie bywa. Ja byłam z drugą ciążą u ginka wcześnie bo w 5 tyg zrobił USG i powiedział że widać pęcherzyk. Powodzenia;-)

w pl moim ginekologiem byl taki starszy mily Pan, jakos do kobiet ginekologow nie mam zaufania sa malo delikatne i w ogole niewyrozumiale. Wiem, ze lakarz a lekarz nie ma porownania, jakos do tej pory mialam szczescie do lekarzy, pomijajac moje doswiadczenia z tego cholernego szpitala...

witajcie dziewczyny
u mnie był długi wekend i ciężki, moja córcia złapała jakiegoś wirusa 40 stopni gorączki, ból gardła głowy biegunka lekarz dał antybiotyk ( to znaczy biegunka doszła przy antybiotyku mimo podawania probiotyku) wiec pojechalismy do szpitala a tam do nas ze dziecko dostanie skierowanie na oddział żeby ją poobserwać może dać dożylnie antybiotyk, więc wróciliśmy do domu żeby sie spakować mała poszła spać i jak wstała wszystko mineło! żadnej gorączki piła, zjadła troche no szok dlatego jednak nie pojechaliśmy do szpitala, dziś idziemy na konsultacje do naszego pediatry, wiem że może ktoś powie że źle postąpiłam ale takie było moje przeczucie
a zmieniając temat robiłam w wekeend testy owulacyjne i na każdym pokazywało mi dwie kreski na jednym była mocniejsza ( ale mimo tego i tak słabsza niż ta druga kreska) a na pozostałych już słabsze i szczerze się ucieszyłam że może będzie owulacja a przeczytałam że kreski mają być takie same lub nawet ta testowa mocniejsza eh więc chyba z owulacji nici a jajniki kuły, no więc sama nie wiem , dzisiaj idę do swojego ginekologa to się dowiem czy jest szansza już teraz na jakieś jajeczkowanie
ale mimo wszystko nie wiedziałam że na tych owulacyjnych musza być kreski takie same, wcześniej też robiłam test i nigdy nie miałam tak mocnej kreski jak ta druga a w tym czasie zaszłam w ciążę niestety straconą
zmykam do pracy
miłego dnia

reklama
:-)Bellka ja podobnie jak TY mam zamiar testować jak @ nie przyjdzie więc za jakieś 10/11 dni:tak:
a jak znowu nie zobacze II to trzeba bedzie do ginka sie wybrać może jakieś badanka zleci szczegółówe na hormonki np.Sczczerze mówiąc to jakoś nie wiem czemu ale czuję że znowu nic z tego..jaiś dołek mam.
mgielka2008 życze by jednak owulka była i byś szybciutko ujrzała II...a Córci zyczę dużo zdróweczka.

Miłego dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry