danutaski
Fanka BB :)
Mgielka2008 testy owulacyjne nie są jednoznaczne. Po pierwsze, są różnej czułości - jedne 25, inne 40 (takie ja znam). Każda Kobieta też może mieć inną dawkę piku LH przed owulacją, stąd jednej może wyjść kilka dni pod rząd pozytywny wynik owulacji (bo u niej potrzebny jest większe LH na wyzwolenie jajeczka) a u innej Kobiety może nie wyjść ani razu pozytywny (bo jej potrzebny jest mniejsza dawka LH do wyzwolenia jajeczka) a owulacja wystąpi. Dlatego ja uważam że warto robić test owulacyjny który "przepowiada" owulację, a także badać PTC - bo wzrost tempki potwierdza że owu wystąpiła. Jak się komuś nie chce badać tempki cały cykl a tylko dla potwierdzenia owu, myślę że warto badać tempkę w tych dniach co się robi testy owu, no i jeszcze 2-3 dni po pozytywnym teście, w celu potwierdzenia skoku. To daje w całym cyklu łącznie ok 3-7 dni badania temperatury.
Bellka, Kaso82, będę trzymać kciuku za Was i oby @ nie przyszła. Mi dzisiaj wyszedł pozytywny test owu więc ja za ok. 2 tygodnie powinnam mieć @. Choć się za bardzo nie nastawiam że coś wyjdzie w tym cyklu, bo z mężem się specjalnie nie staramy bo dopiero od tego miesiąca zaczęłam brać leki hormonalne. No i mam 23dc i dopiero dzisiaj zwiastun owu
gdzie zawsze miałam 16-17dc.
Bellka, Kaso82, będę trzymać kciuku za Was i oby @ nie przyszła. Mi dzisiaj wyszedł pozytywny test owu więc ja za ok. 2 tygodnie powinnam mieć @. Choć się za bardzo nie nastawiam że coś wyjdzie w tym cyklu, bo z mężem się specjalnie nie staramy bo dopiero od tego miesiąca zaczęłam brać leki hormonalne. No i mam 23dc i dopiero dzisiaj zwiastun owu
gdzie zawsze miałam 16-17dc.
Wiec wysyłajcie mi może na prv swoje dane- ale na początku ustalmy co chcemy podawać..
i musiałam biegać pomiędzy pokojami zanim trafiłam na dobre do swojego lekarza. Byłam nieźle zaskoczona tą sytuacją.