• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Bakaalia czasem nie każda infekcję da się wykryć. Przynajmniej masz pewność, że maleństwo nie miało żadnej wady genetycznej. U mnie w badaniu hist też nic nie wykazało. Po prostu mojemu maleństwu przestało bić serduszko. Poszłam na usg w 12 tyg zobaczyłam wielką ciszę… nawet nie krwawiłam, do głowy mi nie przyszło, że coś mogło być nie tak.
Co do badania przez gina – to ja mam normalne badanie na fotelu za każdym razem.
Eska na szczęście kręgosłup mnie przy tym nie boli ale o napinanie mnie martwi. Biorę już na to nospę 3x2 tabl i do tej pory było ok. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

reklama
eska też o tym mysle,czy jesli lekarz ma prywatna praktyke ale ma umowe z nfz to badania sa refundowane? czy placicie za wszystko same??? u nas za duzo kasy nie ma tylko maz pracuje

uciekam odezwe sie wieczorem, maly wstał ;)

Ostatnia edycja:
a robisz posiew na ogolna bakteriologie czy na cos konkretnego jeszcze bo ja robilam posiewy na:
Mycoplasma
Ureaplasma
Chlamydia
oglne bakteriologiczne
Cytomegalowirus w klasie IgM i IgG
No i posiew z gardla na bakterie hemophilus influenze ( przyczyna smierci maluszka)

i z tych badan juz wiem na co bedziemy musieli uwazac przy nastepnej ciazy

marcela wazne zeby takie stwardnienia brzucha nie byly bardzo czesto a tak to jest normalne ale i tak bym to skontaktowala z ginem dla wlasnego spokoju :)

Tez jestem za prywatnym prowadzeniem ciazy no chyba ze ktos trafil na solidnego gina na nfz to wtedy spoko ale takiego to ze swieca szukac :)

chciałam ogolny posiew, ale teraz jak mi wypisalas to zrobie chyba poszczegolne ..
ja dlugo leczyłam sie z bakterii w gradle zanim zaszlam w ciaze ponad 2lata nie moglam wyleczyc.. musze powtorzyc wymaz czy tam nic nie wrocilo..

bakalia jesli moge Ci jeszcze doradzic to znajdz sobie dobre labolatorium bo te niektore bakterie trzeba umiec wychodowac i ja musialam jechac do innego miasta bo u mnie labo to na takim poziomie ze krew i mocz mozna zrobic a nie takie wazne badania wiec moze warto znalesc fajne miejsce gdzie bedziesz pewna ze to dobrze zrobia a za te wszytkie badania zaplacilam ok330zl troche duzo ale warto bylo bo powychodzily dziadostwa ktore wlasnie tępie :)

Pati ja mam sprawdzone prywatne laboratorium, tam robie prywatnie a na nfz to do szpitalnych wożę!

Pati długo leczysz te bakterie? Czy leczenie daje efekty?

ja właśnie wiem że przy ciazy tylko gin prywatny, ale musi tez być sprawdzony ;)
czekam teraz na rozwój wydarzeń z innymi sprawami i zaraz zajme się sobą. ;)

powiem Ci tak ze leczenie trwalo 8 dni teraz 5 pazdziernika znowy ide zrobic posiewy na ta bakterie i zobaczymy czy sie jej pozbylam mam nadzieje ze tak :) dobrze ze masz sprawdzone labo :)

reklama
Marcela bierzesz magnez??

U nas te wszystkie bakterie sa robione standardowo u ciezarnych i powtarzane.
Prywatny gin czy na NFZ...partaczy znajdzie sie wszedzie. Dziewczyny nie fiksujcie do reszty. Macie czas pogadajcie z kobietami popytajcie, duzo mozna w necie znalezc na temat lekarzy. Kase zostawcie, bo maluchy kosztuja i szybko rosna...a ich potrzeby jeszcze szybciej.
Zaplacenie za wizyte nie da Wam gwarancji pomyslnego zakonczenia... przede wszystkim musicie miec zaufanie do lekarza, a nie rachunek...to nie paragon ;-).
Tak wszyscy narzekaja na lekarzy z NFZ i dokladnie ci sami ludzie ucza tych NFZtowskich by im placic extra :-D no i jakie sa efekty to juz wiecie ;-)
Upominajcie sie o swoje prawa!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry