reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Nie przesadzajmy...nie jest tak źle z tą biedą. Myślę że w PL też są duże możliwości, i wiele osób żyje na poziomie.
Koszt odgruzowania mieszkania z myciem okien wynosi 100-150zł...biorąc pod uwagę że mi się nie chce tego robić a poza tym spędziłabym na tym pewnie 3 dni to mi się to opłaca. I mam taką dziewczynę do której mogę zadzwonić w każdej chwili to przyjdzie. Nie korzystam z jej usług często, ale jak wiem że mam już trochę zagracone mieszkanie to dzwonię po nią.
Co do pracy to W. prowadzi swoją firmę, a ja pracuję w firmie z branży budowlanej jako ph.

A firma meza tez budowlana??? tzn co znaczy ph bo ja nie kumam haha
Pytam bo ja tez mam firme budowlano-sprzatajaca i dlatego ze mnie len pracuje sobie sama a maz w budowlance wiec raczej dorywczo choce do pracy wiec dlatego nie chce mi sie w domu sprzatac hahaha
A laska co sprzata u ciebie jest starsza od ciebie ze tak zapytam pewnie pieknie sie dziwi ze mloda potrzebuje pomocy tak to w polsce kazdy na jezykach hahahaha

Witam się deszczowo burzowo - masakraaaa :-(

W. dalej nie może sie ruszać wiec szpital w domu mam do tego mnóstwo pracy :-( i jeszcze sezon sie zbliza wiec pracy wiecej bedzie :-( a do urlopu jeszcze 55 dni

Agutka chciałabym mieć takie powera jak ty kobieto !!! ;-) zazdraszczam ;p

Tosia babo kupeeeeeeeeeeee czasu cie nie widzialam stesknilam sie za toba myslalam o sprzedawaniu testow owu na alegro z toba interesik hahha co ty na to myslisz ze by kupowaly laseczki co myslicie??????????????

hej kobietki cos mnie wczoraj pokusilo i ku[pilam znowu test ciazowy i oto dzisiejsze piekne krechy :-D na 1 zdjeciu sa kolejno od gory zrobione testy 1 z 1 maja 2 z 3 maja i 3 z dzisiaj 13 maja :-) ale sa piekne :-) niemoge sie napatrzec bo tamte bladziochy mnie niezadowalaly a teraz jestem juz baaaardzo zadowolona i czekam na wizyte u gina do ktorej juz tylko 5 dni !!!!! :-)

Uploaded with ImageShack.us

moje kochane tluscioszki :-)

Uploaded with ImageShack.us
lece nadrobic co napisalyscie

Gratissssssssssssssssssssssssssssss

ja się też pod tym podpisuję, nie wszyscy w Polsce klepią biedę, wiadomo kokosów nie ma, ale polakom za granicami też nie jest lekko i kolorowo więc myślę że standard porównywalny :tak:

a ja też mam taką babkę, która myje mi okna ;-) bo ja tego strasznie nie lubię:tak::-D

Sorki za urazone ale co dzwonie do znajomych czy rodziny to ledwie koniec z koncem dopinaja co miesiac a tu ciagle ktoras pisze o zakupach kosmetyczkach jejku to ja w innym swiecie po 7 latach zyje chyba ze mnie ludzie w bambuko robia
Macie racje my zagranica nie mamy kokosow bo zapiepszamy jak mrowki i odkladamy co miesiac a niektorym sie widdzi ze manna z nieba nam plynie ja juz mam dosc mojej rodzinki ciagle tylko na cos czekaja jak przyjezdzam zygac sie chce
To normalne pracujesz oszczedzasz to cos w zyciu osiagniesz i odlozysz a jak ktos imprezuje czy ma 5 kredytow no to sie nie dziwie jak sie zadzic chce
Mysle ze jest podobnie tyle ze wy w swoim kraku ja na wygnaniu hahahahaha

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej ja po wizycie wlasnie

w sumie to niby wszystko ok ale sama sie nie pokoje bo wg okresu ma byc tak jak na suwaczku , wg owulacji termin sie przesuwa i dzisiaj powinno minac rowne 8 tygodni a na usg jest 7t6d. dwa tygodnie temu bylo 6,4 to teraz powinno byc na rozum ludzki 8,4 czemu wtedy szybko podrosl a teraz zwolnil ?? :( serduszko bije szybciutko bo 180 na minute i jak sie zapytalam czy to prawda ze jak nizsze to chlopiec a jak wysokie to dziewczynka to sie usmiechnal i powiedzial ze we wlasnym doswiadczeniu mowi ze nie prawda .
mam usg genetyczne na chyba 18 czerwca (200zl) nie pamietam mamzapisane... zwykla wizyta 2 czerwca (300zl) plus jak wsio ok to szew pod koniec czerwca. i kazal mi sie zapisac juz na wizyty do pazdziernika co 4 tygdnie a pozniej co 3 do grudnia i tak jestem zapisala do 6 grudnia. w sumie fajnie bo jak tak powiedzial to mnie podniosl na duchu. martwie sie tylko takimi dziurkami co powstaje tam mozggowie i takie tam ogladal to dokladnie i dosc dlugo powiedzial ze na usg genet. bedzie wszystko widziec ale jak na ten tydzien nie ma norm jak to powinno wygladac i nie mowi ze jest zle czy dobrze ale sie zainteresowal tym i ja oczywiscie juz sie martwie :( i tym usg genetycznym bo nigdy niemialam a u niego to rutyna ale dla mni e nie i jesli mialoby cos byc nie tak to wolalabym o tym nie wiedziec a tak to ehh . ogolnie to widzialam raczki nozki i ogonek chyba tez to byl no i duza glowka i to piekne serduszko ktore wlaczyl na caly glos i chyba kazdy w poczekalni je slyszal :) i moj maz oczywiscie tez :)
na szczescie lutke docipna mam brac juz tylko 2x2 i tylko 7 dni i jade na samym dupku 3x1 ciesze si ze ta dowcipna juz niedlugo odpadnie bo mam jej dosc... oj cos czuje ze bede sie zamatwiac do tej kolejnej wizyty
a i dzidzior ma 1,5 cm
w kazdej ciazy robia dadania usg genetyczne tylko najczesciej gin nic o tym niemowi tylko robi i tyle wiec sie niemartw wszystko bedzie ok skoro serducho bije jak talala to jest ok
;-)Witam Laseczki ;-)

wstawać bo za oknem taka okropna pogoda :-D:-D:-D ja już nie mogę spać od 6 ale wczoraj padłam o 22 nawet jak mój R dzwonił 22:30 to nie odebrałam bo spałam snem kamiennym :-D:-D dopiero dziś zauważyłam połączenie :tak:
to chyba norma w ciazy ja tez od okolo 2 tygodni wstaje rano i potem niemoge juz usnac
Dzień dobry :-)

missiiss Ty babo za niedługo oszalejesz...jak się nie uspokoisz.
Po co się martwić za wczesu, nie lepiej cieszyć się urokami ciąży ;-)
Ja miałam w ubiegłym tygodniu usg genetyczne -> mierzą dzidziusia pod kontem wad genetycznych -> przezirność karkową, nosek, przepływy etc... i takie usg pozwala wykluczyć w 75% wady genetyczne. Można wykonać dodatkowe badania - test PAPP-A (+300zł) ale ja nie polecam.
Sama zrobiłam i teraz żałuję, wynik wyszedł niby wątpliwy ale i tak ryzyko jest poniżej 1%...na aminopunkcję i tak bym się nie zdecydowała, bo ufam mojemu Szymonkowi i wiem że urodzi się zdrowiutki :-)

Ja dzisiaj oddaję się przyjemnościom...najpierw idę na pazurki (łapki i stópki) a później jakieś zakupki.

Pięknego dnia Wam życzę!
ja dzis sobie sprawilam przyjemnosc w postaci 2 pajacykow oczywiscie bialo niebieskich :-D
Boze wez mnie ze soba nie mam zadnych kolezanek w szwecji na ktore to stac a sama nie lubie nigdzie chodzic haha
witam sie nudzi mi sie nie chce mi sie spac haha u mnie swieto szwedzkie wiec dopiatku wolneeeeeeee

a u mnie odwrotnie od jakiegos tygodnia mamy ladna mozna powiedziec pogode jak na szwecje slonko lekko swieci wiatr jak zwykle jest ale ogolnie fajnie
jutro ide na usg jupiiiii dowiem sie kto sie u mnie zagniezdzil haha oszaleje jak dziewczynka!!!! nawet imie now fajne znalazlam Vanessa
trzymam kciuki zeby byla coreczka a jak nie to dalej bedziecie machac zeby trezcie bylo dziewczynka ;-)
Dzień dobry. ;-)

U Nas dziś niebo lekko zamulone,ale słonko świeci. :tak: Mam nadzieję,że padać nie będzie,bo mam dziś niespodziankę dla Zuzi. :tak: :-)

Pranko się pierze,a ja spijam kawkę. ;-)
kochana jak tam twoja malpka co widze ze dzis termin :-) kiedy testa zrobisz???
Martuś wracaj do Krakowa to będziemy sobie robić pazurkowe wypady :-D wogóle to jak przyjedziesz w lecie to musisz koniecznie odwiedzić mnie na kawce :-)

Batonik tak po cichu powiem, że ja już się do Szymonka tak przyzwyczaiłam że nie wiem co to będzie jak okaże się że Szymonek ma pipulkę :-D choć kiedyś zawsze chciałam córeczkę. Ehh...przewrotne to życie.
ja tez sie martwie bo tak mam w glowie wbite ze bedzie chlopiec ze boje sie co bedzie jak uslysze dziewczynka :-( ale i tak sie bede cieszyc ale jakos jak przegladam ciuszki to patrze tylko na te chlopiece rozowe wcale mnie niekreca moze dlatego ze juz sie na nie napatrzylam przez ostatnie lata
hej dziewuchy

agutka nie korci na testowanie ?? :)

batonik i svensonka trzymam kciuki za wizyty &&&&&

mysza ja nie szaleje bo szczerze to pierwszy raz nie szlam na wizyte zestresowana tylko na luzie bo wiedzialam ze wsio ok jest a tu zaniepokojona wyszlam 2 rzeczami... snilo mi si ejeszcze ze urodzilam chore dziecko i mi je przywiezli a ja krzyczalam zeby je zabralibo do cyca go nie przystaia i go nie chce juz :( to bylo okropne ten sen... w ogole nie wiecie czy da sie wylaczyc mozg od myslenia ??
kochana koszmary w ciazy to norma mi sie dzis snilo ze bylam na cmentarzu i tam byl pies taki chory na pol wylinialy i odchodzilam od niego boi wiedzialam ze jest chory a ja w ciazy i potem go bilam kijem zeby sie do mnie niezbilaz zeby mnie niezarazil a on sie do mnie pchal i krzyczalam glupi sen wiem ale zaczynam sie przyzwyczajac do tych dziwnych snow
cześc dziewczyny
zajrzałam na chwilę tylko, bo ostanio to czasu jakoś mi brakuje :(

szykuję się do gina i podczytuję trochę co nasmarowałyscie...przyłączam się do opinii wiekszosci Agutka oj pracowita z Ciebie kobitka...nawet 1 maja okno myłaś pamietam, że deszcz padał...nikt by mnie nie namówił na mycie okien w deszczu :)
Trzymam kcikasy by @ nie przyszła do Ciebie :)

Ja wczoraj u Nowego gina byłam, superowy facet...oaza spokoju i kompetencji...ordynator najnowszej porodówki w Bydzi ;)
powiedział,ze zupełnie nie mam się martwić o hsg...absolutnie, tylko cieszyć z ciazy :)
no widzissz wiec wszystko ok bardzo sie ciesze
Nie przesadzajmy...nie jest tak źle z tą biedą. Myślę że w PL też są duże możliwości, i wiele osób żyje na poziomie.
Koszt odgruzowania mieszkania z myciem okien wynosi 100-150zł...biorąc pod uwagę że mi się nie chce tego robić a poza tym spędziłabym na tym pewnie 3 dni to mi się to opłaca. I mam taką dziewczynę do której mogę zadzwonić w każdej chwili to przyjdzie. Nie korzystam z jej usług często, ale jak wiem że mam już trochę zagracone mieszkanie to dzwonię po nią.
Co do pracy to W. prowadzi swoją firmę, a ja pracuję w firmie z branży budowlanej jako ph.
ja bym niechciala zeby mi ktos sprzatal jakos zle bym sie czula jakby mi ktos po domu lazil i widzial moje rzeczy ja musze zawsze sama nawet jak raz tesciowa moje pranie mi wyprala to bylam wsciekla ze mi w rzeczachy grzebala
zabka wow i to jakie konkretne te krechy :0 ) !!!!!!!!!!!
no 13 dzien po terminie @ z mala to mi takie wyszly w 7 dniu po terminie i z wieczornego moczu a ten zrobilam z porannego :-)

tosia marzenioa sie spelniaja wiec twoje tez sie spelni :-)

Hej kobietki:)

U mnie dziś piękna pogoda.czekam na książkę,żeby móc się dalej uczyć,miała przyjśc wczoraj pocztą i dalej nie ma:/
Miałam wczoraj wieczorem spore bóle brzucha i tak jak kazala pani gin, leżałam ale nie bardzo przechodziło:( tak to jest, niby jak boli to mam się kłaść ale muszę przecież nakarmić, umyć i uśpić małą a w ciągu dnia to już nie wspomnę;( ale dam radę;)

Svensoneczka cieszę się,że zajrzałaś do nas:) jak tam samopoczucie?

Zabciu mnie też denerwuje sytuacja, w której teściowa kiedy mnie nie ma,bierze i robi mi pranie.zawsze coś pomiesza.a ja najlepiej sama wiem co z czym mogę prać bo to w końcu ciuchy mojej małej rodzinki;)

Agutka trzymam kciuki, wiesz za co&&&&&&&&&&&&&&&;)

Missiiss ja się zgadzam z opinią, którejś z dziewczyn że lekarz nie powinnien mówić jak nie jest czegoś pewnien, także nie denerwuj się słonko:* wkurza mnie to,że on sobie tak tylko przypuszcza i mówi o tym na głos wiedząc że Cię zdenerwuje.tak jak mój poprzedni o ciąży pozamacicznej...jak tak można, przecież zburzył mi cały świat a to była nieprawda:(

Myszko u Ciebie ten czas leci jak szalony, Twoja dzidzia szybko rośnie:) a jak mamunia się czuje?

Olkale bardzo się cieszę,że nowy lekarz Cię uspokoił:) czasem warto zasięgnąć opinii kogoś drugiego.

lena masz racje ja mu powiem cos jak pojade nastepnym razem ze przez niego cale trzy tygodnie sie denerwowalam po tym co powiedzial o glowce malego i mu powiem zeby wiecej przypuszczen jakis i cokolwiek jak ma watpliwosci nie gadal bo mnie to wnerwia. o !!! :) i tak bedzienajlepiej :)

zabka niezly sen a jak juz czytalam ze fo walilas kijem to smiac mis ie chcialo bo jak zawsze cos czytam to moja wyobraznia pracuje :) ale napewno nie byl smieszny ten sen .

ide sie pokrecic w mieszkanku i troche ogarnac

nareszcie moja sunia robi sisiu na mate anie na dywan jupiiii 1!!! :) juz od4 dni :) mam nadzieje ze jej nie przejdzie bo ona ma charakterek :)

kochane ja juz
musze dopiero skonczylam obiadek i mecie lazienki a juz musze spadac po mala do przedszkola wiec zegnam sie i mykam sie ubierac do zobaczenia wiecvzorem

kochane witam was ale humorek mi nie dopisuje
jestem od wczoraj bardzo nerwowa i do tego pokłóciłam się z M i jeszcze do dzisiaj z nim nie gadam
czyli wniosek jeden przyjdzie @ i znowu kicha i wszystko do d...y
żegnam się bo czasem za dużo bym Wam tutaj smęciła

:dry:

Karuzele otwarte od 14,a My byłyśmy o 12. :dry: No,ale co się odwlecze... ;-) Jeszcze nadrobimy. :tak:
Poszłyśmy sobie za to do McDonalda - Zuzia pojadła,ma małego żółwika - zabawkę,no i poszalała na placu zabaw koło maka. ;-) :-) Milutko było. :tak: :-)
Szkoda,że się pogoda kiepści. :dry:

Żabko,piękne kreski. :tak: :-) Co do mojego testa,to nie robię. :-p ;-)

:dry:

Karuzele otwarte od 14,a My byłyśmy o 12. :dry: No,ale co się odwlecze... ;-) Jeszcze nadrobimy. :tak:
Poszłyśmy sobie za to do McDonalda - Zuzia pojadła,ma małego żółwika - zabawkę,no i poszalała na placu zabaw koło maka. ;-) :-) Milutko było. :tak: :-)
Szkoda,że się pogoda kiepści. :dry:

Żabko,piękne kreski. :tak: :-) Co do mojego testa,to nie robię. :-p ;-)
a w ogóle czujesz się okresowo?
bo ja już bardzo:(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry