• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
No ale jesli ktos znajduje, to znaczy, ze sie pojawily...

Papryke mamy w gruncie i jeszcze nie dojrzala. Pomidorow raczej nie sadzimy, bo nam kiepsko rosna, wiec wolimy kupic.

Wczoraj zrobilam nalewke ze sliwek (a wlasciwie z nektarynek). Pierwszy raz, wiec ciekawe jak wyjdzie...
ja w zeszłym roku robiłam z aronii też pierwszy raz wyszła rewelacyjna więc twoja też będzie super
Witam sie i ja
Lopciu ja kawkę bardzo chętnie
U mnie tez lało na maxa , teraz sie przebija słoneczko i robi sie gara
zapraszam już wstawiam
macku wpadnij też orócz ciasteczek do kawki mam jeszcze arbuza i winogrona:)

p.s. wpadnijcie koniecznie u mnie już słoneczko za chmur sie przebija

ja w zeszłym roku robiłam z aronii też pierwszy raz wyszła rewelacyjna więc twoja też będzie super

zapraszam już wstawiam
macku wpadnij też orócz ciasteczek do kawki mam jeszcze arbuza i winogrona:)

p.s. wpadnijcie koniecznie u mnie już słoneczko za chmur sie przebija
Lopop z aronii jeszcze nie robilam, ale zrobie w tym roku. Kiedys tylko moj tata robil drinki z sokiem z aroni i wygladaly jak denatoat.

Lopop z aronii jeszcze nie robilam, ale zrobie w tym roku. Kiedys tylko moj tata robil drinki z sokiem z aroni i wygladaly jak denatoat.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
i chcieli to pić
ta z aroni jest dobra jak czujesz sie tak nieszczególnie kieliszeczek i zdrówka przywraca
na swięta co roku kupuje sobie taka nalewkę ze złotkami tak pływają - macku ty byś wiedziała bo nazwa niemiecka tego trunku za chiny nie moge sobie przypomnieć bo teraz mi w głowie jugermastier ale to nie ta nazwa:eek: mam sklerozę:szok: dziewczyny

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
i chcieli to pić
ta z aroni jest dobra jak czujesz sie tak nieszczególnie kieliszeczek i zdrówka przywraca
na swięta co roku kupuje sobie taka nalewkę ze złotkami tak pływają - macku ty byś wiedziała bo nazwa niemiecka tego trunku za chiny nie moge sobie przypomnieć bo teraz mi w głowie jugermastier ale to nie ta nazwa:eek: mam sklerozę:szok: dziewczyny
No bo aronia to w ogole dobra na przeziebienia. A w nalewce to pewnie szczegolnie.:-D
Nie kojarze tego trunku ze zlotkiem...:no:

No bo aronia to w ogole dobra na przeziebienia. A w nalewce to pewnie szczegolnie.:-D
Nie kojarze tego trunku ze zlotkiem...:no:
co do nazwy zapytam sie mojej siostry ona ma dobrą poamięć do niemieckich nazw bo ona to taka germanistka jak ty i pomyśleć że jesteśmy bliźniaczkami:eek:

no aronia w nalewce przepyszna w nałóg można wpaść jak tak sie smakuje co wieczór no niby dla zdrowotności
a jakie dobre swojskie winko mam z winorgon rewelacja- jak teściowa do mnie przychodzi zimą to sie raczymy :-p

no aronia w nalewce przepyszna w nałóg można wpaść jak tak sie smakuje co wieczór no niby dla zdrowotności
a jakie dobre swojskie winko mam z winorgon rewelacja- jak teściowa do mnie przychodzi zimą to sie raczymy :-p
Slodkie?
My w tamtym roku zrobilismy mieszane ze starych sokow i kompotow.
Z winogron zrobimy w tym roku jak sie uda... A w przyszlym to na pewno, bo mama posadzila kupe winorosli, ale w tyum sezonie jeszcze nie beda owocowac...

reklama
Slodkie?
My w tamtym roku zrobilismy mieszane ze starych sokow i kompotow.
Z winogron zrobimy w tym roku jak sie uda... A w przyszlym to na pewno, bo mama posadzila kupe winorosli, ale w tyum sezonie jeszcze nie beda owocowac...
no było słodkie ale ni tak bardzo
a teraz w piwnicy robi się ze starych kompotów bo już nie mialam przetworów gdzie kłaść, też miało być z winogron ale jakoś trochę zmarzły w tej zimie i dopiero odbijaja za to chcemy z żurawin zrobić

zmykam chatkę ogarnąć do jutra maćku i erba do poklikania:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry