reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witam się babeczki mnie trochę nie było ...ale leżałam na patologi potem w drugim szpitalu .....
A więc tak Mateuszek przyszedł na świat 10 .09.2010 o godz.9.14 przez cc w 37 tyg ważył 2740/52cm.
Po porodzie miał małe problemy z oddychaniem i musieli go na 6 godz.podłączyć pod cepap .
Ja po cc doszłam już do siebie ,wchodze w swoje ciuchy i czuje się świetnie .Małego karmie piersia i wcale nie odczuwam że jest 3 dziecko bo Mateuszek tylko śpi i je ,czasem popatrzy sobie ,normalnie złote dziecko a moja szarańcza odkąd dzidzia j est w domu jest grzeczna jak nigdy.
Ogólnie jestem szczęśliwa że maluch już jest z nami ,pozdrawiam.

4f111bfc70619c3304ecd116219582d6,10,19,0.jpg

ba526c904bbf492c468d8c49e674358d,10,19,0.jpg

0835e0082716978bd4249af743cc1c3c,10,19,0.jpg

TRZYMAM DZIEWCZYNY KCIUKI ŻEBYŚCIE I WY NIEDŁUGO MIAŁY TAKIEGO BĄBLA PRZY SOBIE

reklama
witam się babeczki mnie trochę nie było ...ale leżałam na patologi potem w drugim szpitalu .....
A więc tak Mateuszek przyszedł na świat 10 .09.2010 o godz.9.14 przez cc w 37 tyg ważył 2740/52cm.
Po porodzie miał małe problemy z oddychaniem i musieli go na 6 godz.podłączyć pod cepap .
Ja po cc doszłam już do siebie ,wchodze w swoje ciuchy i czuje się świetnie .Małego karmie piersia i wcale nie odczuwam że jest 3 dziecko bo Mateuszek tylko śpi i je ,czasem popatrzy sobie ,normalnie złote dziecko a moja szarańcza odkąd dzidzia j est w domu jest grzeczna jak nigdy.

WOWWWWWW Gratulacje tez tak chceeeeeeeeeeeeeeee

Mam dzis wizyte na 11:30 u poloznej na zasadzie a jak pani sie czuje a dobrze zmierzy cisnienie sprawdzi cukier no to dozobaczenia za 2 tyg o ile pani nie urodzi
Normalnie totalna olewka nikt nie sprawdza szyjki macicy,rozwarcia,zadnego usg,czy ktg rob co chcesz czekaj na porod do usr... smierci hahaha
NIEZLE... Trzymam kciuki aby wszystko bylo po Twojej mysli :)
Witam się ponownie...tym razem z kawusią :-D

Batonik
no cudna łazienka...aż normalnie nie chce się z niej wychodzić. Ale później to dopiero będzie salon kąpielowy.

maćku i jak dzisiejsze ważenie ? swoją drogą to mnie normalnie stresują te Twoje cyferki...bo u mnie to tak jakby na odwrót są :-D :-D :-D

Tosia to daj znać jak tam po podglądaniu.

Betusia oj wiele się zniesie dla tego małego cudu. Choć ja Ci powiem że i tak czasami pojawią ją pytania "długo jeszcze tak się będę męczyć" i myśłi "czy ja się kiedyś jeszcze wyśpię"...to i tak zaraz przywołuję się do porządku "nie marudź"

Svensonka Ty na rodzenie masz jeszcze czas więc nie świruj...siedź jeszcze spokojnie przez minimum 3tyg.
Myszko no tak to jest ja pewno tez tak samo bebde mowic :) i nie bede mogla sie konca ciazhy doczekac :)

Gratuluje ślicznego malucha najwazniejsze ze wszystko siedobrze skonczylo :)
a maluchy masz boskie :) moge jednego ;p ;)

oliwka GRATULACJE!!! Niech Mateuszek rosnie zdrowo!
a mnie się wydawało że Ty miałas mieć córkę...

Tak kochana zgadza się do 29 tygodnia była dziewczynka a na póżniejszym usg wyszły nam jajka.

BETUSIA czasem bym je z chęcią oddała ,ale teraz jak jest maluch to jakoś w aniołki się zmieniły więc nie wiem czy się podziele :))))

Ledwie chodze mala mnie kopie bo kawe wypilam hahah
43dni bleee

może imprezkę sobie zrobiła ;-)

no u mnie po staremu pieluchy, kupy itd :) maly chory:( ja chora wieć jest super:( mały waży prawie 4700 :P mały klocuszek sie z niego robi :P karmie dalej piersią, ale juz powoli wysiadam :P ale nie poddam sie:)

wracajcie szybciutko do zdrówka :tak:

Witam was Dziewczynki po długiej nieobecności.
Ktoś mnie jeszcze pamięta wogóle?
Dziś pierwszy dzień @ brzuch jak balon i wszystko mnie irytuje ale nie mogłam już żyć bez was bo powiem szczerze że sięstęskniłam mocno za wami.

pewnie, że tak :tak: dawno cię nie było :sorry: tulam i trzymam kciuki :tak:

u mnie po staremu w tym miesiącu jestem na l4 az do konca pazdziernika ( siadł mi kregosłup ;( ) i jestem u rodziców na południu PL w Sosnowcu... ze staranek przez najblizszy rok nici bo musze wzmocnic kregosłup ale w weekend małż mnie odwiedził i sie zapomnielismy..... ech zobaczymy....
na razie leze i cwicze ....

biedactwo :-( z kręgosłupem to nie ma żartów :no: mój mąż też leczy, bo ma mini przepuchlinkę :tak: szybciutkiego powrotu do zdrówka :tak: no i czekamy te 2 tyg ;-)

mamy ustalone już wszystko - od 3-7dc CLO potem podglądanko ovitrelle i tak wkółko aż do skutku
dzisiaj ide po recepte na CLO no i pan dr chciał zajrzeć czy przypadkiem jakiś pechol sobie nie urósł :sorry:

trzymam kciuki za wizytę i daj znać co tam... :-)

:-) ... a to dla poprawy nastroju :-D ... tak wygląda w tej chwili nasza łazienka :zawstydzona/y::laugh2: ...

szaleństwo :-D

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Też kojarzę córcię, a tu taka niespodzianka :-D 3 słodkie aniołki :-D Trzymajcie się zdrowo i zaglądaj do nas ;-)

Wczoraj cały dzień mnie muliło :-( A dziś już czuję, jakby mi coś w gardle siedziało :baffled: Znacie może jakieś przepisy na tą herbatkę imbirową? Kupiłam imbir w proszku (w razie czego) tylko jakie proporcje dać?? :cool:
Eh... idę leżeć plackiem :-(

Trafilismy na dziwnego kierowce, ktory chyba pierwszy raz jechal na tego typu wycieczke. I ostatniego dnia o godz 18 stwierdzil, ze nie moze jechac dalej, bo mu sie czas skonczyl :eek: ( a tego dnia za kolkiem byl faktycznie jakies 1,5 h) I musimy czekac do 24! A bylysmy na peryferiach Olkusza, 400 km od domu, z 50cioma rozwydrzonymi dziciakami!!!:szok:
No to dzwonimi do szefa i pytamy jak to mozliwe? A on do nas, ze jako organizatorzy musimy wiedziec, jakie taryfy maja kierowcy (choc my na poczatku wycieczki probowalismy sie czegokolwiek dowiedziec od naszego kierowcy), ze on myslal, ze bedzie jeszcze jeden nocleg itp. Paranoja jakas! Powiedzielismy, ze ma to jakos zalatwic, bo my tego tak na pewno nie zostawimy...
I za chwile sie okazalo, ze kierowca juz moze jechac (pewnie jechal bez tarczki). Zawiozl nas do Wroclawia, gdzie czekal szef z drugim kierowca, ktory go zmienil. A szef nawet z auta nie wysiadl.

A tak na marginesie to juz byla druga afera z tym przewoznikiem, bo o maly wlos nie podstawilby nam za malego autokaru! I tylko przypadkiem sie tak nie stalo...
Z jego uslug juz zdecydowanie nigdy wiecej nie skorzystamy:no:
no to niezle a w olkuszu mam rodzine :-)
Witam!
Nie ma jeszcze nikogo z kawka?
U mnie juz wsio jasne - tempka spadla, wiec czekam na @.
Moze bys sobie zalozyla tez taki wykres - nie musisz mierzyc tempki, ale notowac sobie sluzik i ewentualne "przygody", jak np ten bol. Ja tak robie i jak zaczynam sie nakrecac to patrze na poprzednie cykle, czy bylo podobnie.;-)

Teraz ja trzymam kciukasy za Ciebie!:tak:
dobrze ze mierzysz tempke przynajmniej sie nienakrecasz... ;-)
Witam się niedzielnie ;-)

... no i wyszło szydło z worka, ten wczorajszy ból głowy, ogólne zmęczenie i rozdrażnienie spowodowane było przeziębieniem, które dziś się ujawniło ... mam katarek i całą noc bolało mnie gardełko :-(mam nadzieję, że szybko przejdzie :sorry2: jakoś musimy dać radę a tu od jutra jeszcze demolka w domku :zawstydzona/y: chyba na jakiś czas zaszyję się u mamusi co by mnie wykurowała troszeczku :-D

... cofka ... jest i cofka ... a chętni jeszcze są :confused:

Zobacz załącznik 285011

Miłej Niedzieli Kochane ;-)
korojcie sie dziewczynki :-)
Mam nadzieje ze urodze wczesniej w 36 tygodniu hahaha
Dostalismy mieszkanie 3 pokojowe i 1 pazdziernika mozemy sie juz wprowadzac wiec teraz mam 2 tygodnie na przeprowadzke tyle ze ja nie chce pakowac puki kluczy nie mam maz chce pomalowac chociaz na bialo i wywietrzyc mieszkanie wiec tez z tydzien minie jak nic.Oskarek pierwszy miesiac w szkole tak jakos znosi codziennie musze go dowozic wiec kicha. wszystko na raz sie zakleszcza porod pierwszy rok szkoly oskara przeprowadzka ojj duzo tego ja codziennie pracuje po 4 godzinki i nie mam sily na nic a w domciu tez nie chce siedziec bo bym swira z nudow dostala takze licze na szybki i sprawny porod choc i tak chce znieczulenie w kregoslup po co mam mdlec i wogole
nic nie planuje zobaczym,y jak bedzie moj maz mowi na mnie robokop bo na nic niggdy nie narzekam a teraz codziennie i sie strasznie wscieka bo nie wie jak mi pomoc jak mnie boli hahaha
kobieto ty poczekaj choiaz do 37 tygodnia po tym czasie ciaza jest donoszona a w 36 to jeszcze dziecko traktowane jest jako wczesniak a wlasnie w ostatnich 3-4 tygodniach nabiera swojejgo tluszczyku i masy wujsciowej :-)
No i przylazla...
:-( macku wez ty ja wyslij na jakis roczny urlop jo.... ;-)
maćku a niech to...wredota paskudna.

Batonik jako że Ty masz jeszcze sporo czasu to zastanów się czy jest sens tak wcześnie zamawiać...no chyba że jest promocja super...bo gwarancja będzie lecieć.

lopciu najlepszego dla dzieciaka! Rodzeństwa mu życzę!

Svensonka a gdzie Ty pracujesz ?

Jejku mi do terminu to zostało jeszcze tylko 50dni! A dopiero co było 100.
Najprawdopodobniej jednak wcześniej się rozpakuję więc jeszcze mniej...czasami to mnie strach ogarnia czy ja się ze wszystkim wyrobię. Wyprałam już pierwsze ciuszki... :-) i się suszą takie słodkie malizny na suszarce.
niejest powiedziane bo chlopcy lubia sie spozniac z przyjciem na swiat :-) ale czekamy z toba na narodziny szymonka i jego pierwsze foteczki :-)
witam sie
chyba muszę tutaj nie zaglądac często bo co wchodzę po jakimś czasie to nowe fasolinki sa :))

Gartulacje :))) bardzo sie ciesze:)

no u mnie po staremu pieluchy, kupy itd :) maly chory:( ja chora wieć jest super:( mały waży prawie 4700 :P mały klocuszek sie z niego robi :P karmie dalej piersią, ale juz powoli wysiadam :P ale nie poddam sie:)

mamy ustalone już wszystko - od 3-7dc CLO potem podglądanko ovitrelle i tak wkółko aż do skutku
dzisiaj ide po recepte na CLO no i pan dr chciał zajrzeć czy przypadkiem jakiś pechol sobie nie urósł :sorry:
fajnie ze do nas zagladasz :-) zdrowiejcie nam i masz racje niepoddawaj sie ja teraz mam ambitny plan karmic jak najdluzej piersia :-) wiec trzymam za was kciuki
:-) ... a to dla poprawy nastroju :-D ... tak wygląda w tej chwili nasza łazienka :zawstydzona/y::laugh2: ...

Zobacz załącznik 285528Zobacz załącznik 285529
wypas!!! :-) to teraz czekamy na fotke efektu koncowego dla porownania ;-)

sliczny babel i taka kruszynka gratuluje :-)
Tak kochana zgadza się do 29 tygodnia była dziewczynka a na póżniejszym usg wyszły nam jajka.

BETUSIA czasem bym je z chęcią oddała ,ale teraz jak jest maluch to jakoś w aniołki się zmieniły więc nie wiem czy się podziele :))))
no to wam psikusa zrobila a ty pewnie rozowych ciuszkow nakupowalas ;-)

hej babeczki korde ale mi smutno bez was i teskno ale mam nadzieje ze niedlugo bede mogla juz z wami pisac byc moze bede miala sprzet ale niewiem czy w tym miesiacu czy w nastepnym wiec poki co odwiedzam tate i u niego korzystam z netu teraz bede w czwartek i znow do was zajrze :-)

Scully ja na wczesne ciążowe mulenie piłam colę hektolitrami...bo tylko ona mi pomagała.

Oliwcia tak właśnie kojarzyłam! No to miałaś niespodzienkę. I śliczne wszystkie są te Twoje dzieciaczki.
Czy ja się już sugeruję czy one faktycznie tak bardzo są do siebie podobne ?

żabko jak Szymon nie będzie się sam spieszył to urodzi się i tak najpóźniej 2 listopada...więc mniej więcej jestem w stanie policzyć ile dni zostało

Betusia i dla mnie jeszcze niepojętne jest to jak ktoś mi teraz mówi "zobaczysz, jeszcze zatęsknisz za brzuszkiem"...choć śmieje się czasami że mogą przyjść czasy że będę chciała spowrotem Szymka do brzucha zapakować.

reklama
Myszka - obiecuję, że szybciutko zatęsknisz za brzuszkiem - każda za nim tęskni - tylko powody sa różne - cześc, bo maluch nie przestaje meczyć rodziców, a cześć tak jak ja bo pragnie znów poczuć ruch, bicie serca i to, ze rośnie w tobie mały upragniony człowieczek - największy cud na świecie!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry