reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ojejku...ta godzina w tu nikt się z kawką nie meldował.

Olkale dzisiaj zmieniam system karmienia. Szymek będzie dostawał 190g zupki(ten większy słoiczek) i nie będę wtedy podawała już tego popołudniowego mleka. WIęc wyjdą nam 2 karmienia butlą, ale kaszki też robię mleczne więc myślę że nie za mało tego będzie.
No i Szymek jeszcze dużo pije, bo codziennie jeden BoboFrut (marchewka-jabłko) 170ml, i herbatek ok 200ml.

Miłego dnia Wam życzę.

reklama
:-)Ja się melduję ;-)

... co prawda zajrzałam już rano, ale jakoś weny nie miałam i znowu wśliznęłam się do Blanki do łózka i pospałyśmy do 10 :zawstydzona/y: my rano łapaliśmy do badania Blanki siuśki :-D:-D ubaw po pachy worek przykleiliśmy , cyca dostała a siuśków jak nie było tak nie było :-D:-D tatuś się produkował, gilgał, masował ale w końcu poleciały ;-) oczywiście całą zasługę przypisuje sobie a co tam niech się cieszy ;-):tak::-D:-D

... ehhh Myszka ja tez bym chciała już karmić deserkami i innymi gadżetami, no ale póki co to jutro pogadam z pediatrą kiedy to faktycznie ma nastąpić :sorry2: w sumie to oprócz tego wychodzenia to karmienie cyckiem nawet mi odpowiada ;-)no ale najważniejsze były dla mnie 3 miesiące ;-):tak:a teraz co ma być to będzie :-p

... Erbix super że już w domku, melduj się codziennie bo z niecierpliwością czekamy na Twoje rozpakowanie ;-):tak: i fotki Rogerka ;-)

... Scully no i jak imię dla księżniczki wybrane :confused::confused:

... Lopop jakieś objawy, dolegliwości etc jak samopoczucie :confused::confused:

... Żabko ja też wciągam jak odkurzacz jedzenie:-D:-D śmieję się że też muszę jeść co 3 godziny jak Blanka :-D:-D:tak::tak: tylko, że ja mam jeszcze 4kg ciążowe :-( schudłam na razie 12-13 kg :sorry2: cóż przestałam się tym jakoś mocno przejmować :sorry2: najważniejsze że Blanka zdrowa i uśmiechnięta :tak:;-)

... Olkale ja też bardzo się cieszę, że Blanka już tak ładnie śpi :tak: ja z reguły mam 1 pauzę na karmienie w nocy, ale bywa że nie ma wcale i karmienie o 6-7 wtedy ;-):tak: za to cycki jak dwa granaty, które zaraz miałyby wybuchnąć :zawstydzona/y::-D:-D

zaraz szykujemy się na spacerek bo słoneczko świeci ładnie :tak: temp mogłaby być wyższa ale nie ma co narzekać;-)

Buziolki Babolki

teraz czekam na serduszko
:) :)
No u mnie jakoś się zaczyna układać ,Są dni lepsze i gorsze ale dałam mężowi szansę jak na razie bardzo sie stara i widzę że mu zależy zobaczymy co czas przyniesie.Jestem teraz na etapie szukania pracy a w lato chce iść na prawko.

Hej Scully widzę że jeszcze troche a będziesz tulić swoje maleństwo:) A jak samopoczucie? dla dzidzi wszystko przygotowane?

;-) trzymamy mocno kciuksaki :tak: ...i za fasolinkę i za WAS :tak:
sprawdzałam ostatnio i wyprawkę ciuszkową mam do rozmiaru 80 (czyli tak na rok) ;-) ale jakoś nie chce mi się jeszcze nic robić (np. wyprać) :sorry2: Pewnie z tydzień lub 2 i zacznę się szykować :tak:

Dziś wróciliśmy do domku co prawda w dwupaku ale nie szkodzi mlodemu chyba sie nie spieszy
Choć powiem wam ze lezałam z 4 dziewczynami naprzemiennie i wszystkie przyszły z innymi dolegliwościami a powychodziły rozpakowane chyba jakies fluidy im wysyłaliśmy , choc nie powiem Wam ze myslalam ze sie rozpakuje bo skurczyki sie pojawiaja ale mamy czas .
Dziękuję Wam za pozdrowionka i kciukaski jestescie kochane
a tak na marginesie to nic się nie dowiedziałam tylko dziś położna mi powiedziała ze tetno w gornych granicach normy do od 155 - 160 a lekarze zbywaja i nic pozatym ech

witamy spowrotem :-D

dzisiaj powiedziałam szefowej a ona mi na to że ją dobiłam - ach szkoda słów aż epitetami ją w myślach obrzucałam

tak jak mój szef :dry: olać ją :tak:

Księżniczka będzie się nazywać: Gabrysia :-D
Dziś zamówiłam wózek i do 3 tyg powinnam go dostać :tak:

Uciekam szykować obiadek, bo chcemy z mężusiem iść na działeczkę :-) Trzeba posadzić pietruszkę :tak: Mąż marudzi, że będę siedzieć i koordynować, a on będzie wykonywać polecenia :cool2: Zobaczymy... może choć trochę pozwoli mi pogrzebać w ziemi :sorry2:

Melduję sie :)
Dziś zaczynamy 38 tydz takze Roro może wychodzić , mogo by sie rozkrecić cos w czwartek wieczorkiem i raz dwa trzy ( ale sobie powiedziała hihihi) no ewentualnie rano na 01 :) a co tam

Scully fajnie imie Gabi tak jak moja siostrzenica :)

Dziewczyny dziekuje za ciepłe przywitanie :)

Ja jakos nie mam weny na kompa odsypiam szpital
Miłego dzionka i pozdrowionka :)

Batonik Ty się lekarza dopytaj o ten gluten, bo wiem że dzieci cycowe wcześniej powinny mieć wprowadzany, a mi powiedziała pediatra żeby Szymkowi już podawać.

Scully Ty się lepiej już szykuj. ZObaczysz jak zleci...lepiej teraz porobić i mieć gotowa a ostatnie tygodnie się błogo relaksować i odpoczywać - szybko się później za tym tęskni. Piękne imię, bardzo mi się podoba.

maćku &&&& z całych sił!

Scully moja psiapsiółka to Gabi - podoba i mi się imię:)

och dziewczyny tak zawsze obiecałam że jak mi się uda to będę siedzieć na kompie non stop :-) a tu niespodzianka o 16 kończy się szczyt moich możliwości przychodzi zmęczenia a o 19 ledwo ciągnę i na ogół już leżę w łóżku
rano wstać też się nie chcę
a mdli do godzin popołudniowych-- ale nie narzekam tak się wyleniu****ę za wsze czasy:)

Myszko jak Szymcio???
Batonik jak Blanusia?
zabka kupuj :-D

dziewczyny to prawda że od lipca znowu wzrasta vat na ciuszki dziecięce??? czy od następnego roku???

Lopciu a dziękuję, rośnie i jest super, choć dzisiaj coś mu się odmieniło i marudkuje...
Tak od lipca podrożeją te małe ciuszki o 14%, to sporo, bo i tak teraz są za drogie.

Ząbki już widać...ale jeszcze trochę. Szymek ma zawsze długie spanie od 15...a obudził się po godzinie, dałam mu piciu i jemu się spać chciało ale u mamy na rękach, a że ja go tak nie chce uczyć to położyłam do łóżeczka i marudkował. Ale już zasnął. Więc jak się wyśpi to znowu będzie super syncio.

No jak te ceny podniosą to będą kosmiczne, już teraz jak się nieraz popatrzy na metkę to szoku można dostać. A co dopiero później. Więc szykuj kochana wyprawkę przed lipcem.

reklama
:-)Lopciu dziękujemy, Blanka ma się dobrze :tak: co prawda mieliśmy mieć jutro szczepienie ale odebrałam wyniki jej moczu i ma 50 leukocytów a norma do 10 :-( jutro powtórzymy badanie i w czwartek do pediatry, mam nadzieję że to nie jest jakaś infekcja dróg moczowych tylko źle z R pobraliśmy mocz ;-) a i nie kazała mi lekarka teraz zbierać siuśków do woreczka tylko do pojemniczka od razu :baffled: już zachodzę w głowę jak to zrobię :zawstydzona/y: a i wcześniej muszę przemyć rywanolem:sorry2: ehhh

super że masz mdłości ;-):-D pamiętasz ile byś za nie oddała ;-)

Obraz 084.jpgObraz 110.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry