reklama

Staranka od stycznia 2012.

No widzisz Pianko, a nasz Mikołaj śpi w łóżeczku- tak jest przyzwyczajony i jemu jest tak dobrze i nam:) Bo inaczej to bym się nie wyspała:) Czuwałabym cały czas... We wrześniu byliśmy nad morzem- no i całe osprzętowanie trzeba było zabrać:) Jeszcze tak dobrze nie siedzi, więc w jego wanience go kąpiemy:) Teraz już wkracza w okres, kiedy z nim dużo mniej kłopotu:) Je 4 razy dziennie plus jakiś deserek czy obiadek. Wcześniej jadł co 1,5 godziny w dzień to wszędzie musieliśmy chodzić z termosem i mleczkiem nawet jak wyjeżdżaliśmy gdzieś na godzinkę:)ba na spacery chodziłam z torbą, bo jak mu sie przypomiało, że może by coś zjadł to musiało być na już inaczej ryk:)

reklama
A ja za biurkiem 8 godzin i pracę mam czysto umysłową stąd ten problem, no ale jak już nie będzie mi się chciało to zmienię lekarza:tak:

Mam pytanie do ciężarówek jakich balsamów czy kremów używacie na rozstępy?
Ja sobie właśnie zamówiłam na wypróbowanie balsam i krem firmy Palmers z masłem kakaowym, bo jego można przez 9mcy stosować a nie tak jak inne balsamy dopiero od 3-4 miesiąca.

Paulinka u nas bardzo dużym komfortem było to że mleko zawsze ciepłe i na miejscu bo piersią karmiłam, moja to w ogóle jest uniwersalna na początku spała w kołysce-wszyscy mówili że to źle bo się przyzwyczai do kołysania i takie tam ble ble ble a ona śpi gdzie popadnie raz z nami, raz w łóżeczku i nic jej nie przeszkadza :) jak jest zmęczona to po prostu zasypia :-Dpamiętam jak miała 2 m-ce i byliśmy nad jeziorem to pożyczałam ze stołówki dużą miskę bo brodzik był za płytki żeby ją wykąpać, a tak miskę wyparzyłam, wymyłam i kąpiel gotowa śmiesznie było, bardzo miło ten wyjazd wspominam :)
Margotka ja Palmersa stosowałam w pierwszej ciąży - pod koniec na piersiach delikatne rozstępy zaczęły wychodzić zmieniałam na Perfecta Mama - jest ok ale mam wrażenie że jak masz tendencję do rozstępów to nawet jakby się złotem człowiek smarował i tak wyjdą :/ teraz używam zwykłego balsamu albo Nivea albo Johnsona, na szczęście nigdy nie miałam większych problemów z rozstępami mam nadzieję że teraz też ich uniknę :/

reklama
Hahahahahaha ale mnie Czarnooczko rozbawiłaś imieniem Kuba hahahaha mój były ma tak na imię, a mam z nim takie rzeźnie... uff...

Ja myślę, że na rozstępy najlepsza oliwka będzie... Moja koleżanka używała jakiś cudownych specyfików na rozstępy, osobne na cycochy, osobne na brzuszek i ma takie paskudne rozstępy, że ojoj...
Ja nie mam tendencji, więc myślę, że oliwka starczy :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry