reklama

Staranka od stycznia 2012.

Dziewczynki jeszcze chciałam dodać, że ja mam 27 lat, mierze 176 cm a ważę uwaga 93kg także na pewno pobiłam w wadze Was wszystkie :-p przytyłam po ciąży urojonej 10kg, przez dwa miesiące myślałam, ze jestem w ciąży głupia byłam jak but :no:
teraz to ja już naprawdę uciekam
buziaki :****

reklama
Sihaya ja trafiłam do prof. Krzyśka. Byłam u niego w prywatnym gabinecie i od razu kazał mi się szykować do szpitala (jest kierownikiem endokrynologii ginekologicznej w szpitalu UJ-owskim). Dał mi dzień na pozałatwianie swoich spraw i na następny dzień miałam się zgłosić do szpitala, nawet jeśli nie załatwię skierowania. Tam mnie przetrzepali na 10 stronę (miałam kartkę A4 badań hormonalnych!). Wyszła hiperprolaktynemia czynnościowa (prolaktyna po obciążeniu przekroczona 11 razy!), 4cm torbiel grożąca pęknięciem jajowodu i inne kwiatki. Torbiel usunięto lekami, na prl biorę Bromergon, ale od kilku mies. mieszkam na wsi i wiadomo, że zaniedbałam leczenie, badania i wyniki, a tu niestety nie ma dobrych specjalistów. Dlatego wracam :) Minus pana doktora jest taki, że bardzo mało tłumaczy i raczej działa niż mówi, ale jak się go ciągnie za język to mówi jak krowie na rowie :P Także polecam z całego serca. Nawet nie wiecie ile tam spotkałam kobiet, które mówiły, że gdyby nie on nie były by w ciąży, a są w 2, 3! :) Wtedy jeszcze się nie starałam, ale jak było miło to słyszeć :)
Polecam tego lekarza z czystym sumieniem wszystkim kobietom, które maja problemy z hormonami, nawet Saliorka Ty powinnaś się wybrać, bo jesteś sąsiednie województwo. Nie ma co się zrażać jedną wredną babą! Coś nie halo z nią i tyle! W d*** jej nakopać! Pójdzie całe forum! :P

Ostatnia edycja:
Pierniczki Listopadowe
ja robię w okolicach Wszystkich Świętych to może jednak
Święte Pierniczki

Składniki:
55 dag mąki
30 dag miodu
10 dag cukru pudru
12 dag masła
1 jajo
2 łyżeczki sody
60 g przyprawy do piernika
2 łyżeczki kakao - opcjonalnie

Miód podgrzać i wymieszać z pozostałymi składnikami.
wyrobić az ciasto będzie jednolite
Można zamiast miodu podgrzać masło - będzie się lepiej wałkowało
Rozwałkować na grubość 2-3 cm - im grubsze tym bardziej miękki (można później robić :) )
Piec 8-10 minut w temp 180 st.C
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Jak mi czasem nie zmiękną do świąt to po prostu delikatnie otwieram i łapią trochę wilgoci z otoczenia i jest git :)

Można zrobić dziurkę słomką lub wykałaczką przed pieczeniem, przewlec nitkę i powiesić na choince.
Można zrobić w pierniku dziurę i nasypać pokruszonych landrynek (z górką). Takie witrażyki piec 11-12 minut w 150 st.C - Wg mnie witrażyki są niejadalne - za twarde - ale są śliczne na choinkę :)
Można posmarować białkiem i przykleić orzechy.

Myniu gratuluje 3 cm mniej :tak: z aukcji uśmiałam się jak nic :-D
Sailorku mój mąż prosi o adres tej "uprzejmej pani" i się do niej wybierze i wytłumaczy jej ręcznie jak powinna się odnosić do pacjentów :tak: tulam Cię kochana i się nie przejmuj bo niedługo mikołajki i Mynia nam wysyła testy z II krechami i brokatem :tak:
Myniu chciałam jeszcze dodać, że ja też chcę oglądać Allkę ale jak ja wchodzę to nie mogę włączyć bo serwer zawsze zajęty :wściekła/y: ale za to ściągłam sobie piosenkę z Alki i ustawiłam na dzwonek ;-)
Ja uciekam oglądać ojca Mateusza :-D
Buziaki :***********

Asitko odnośnie Alki ja wchodzę na kinomaniak.tv wyszukuje odcinek i daję na "oglądaj z limitem" - i tak leci cały odcinek a zajętością serwera nie muszę się przejmować:D

Myniu granice mam tak pozno ustawiona bo ginekolog mi powiedzial ze owulacji nie bylo a bylam u niego w 20dc.. zreszta niewiem po co ja ustawilam ta granice jak i tak owulacji nie bylo bezsensu...
Sihaya ja tak na odczepnego zrobilam dla meza badania z krwi. sama se nadumalam i mu pobralam krew. i akurat wyszla wysoka prolaktyna.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny o piątkowym poranku :-D:-D:-D
W końcu piątek i dwa dni wolnego :tak: w środę idę na monitoring, zobaczymy czy w ogóle są pęcherzyki czy ich nie ma, i okaże się jak tam moje badania na TSH i prolaktynę :tak:
życzę miłego dnia :***

reklama
Hej :)
Asita dzięki za wyjaśnienie :) Ja myślałam, że ona będzie teraz z Wami mieszkać itd.
Sailor nie ma co się przejmować takim głupim babskiem! Na pewno sama nie ma dzieci i teraz tak gada pacjentkom. W ogóle takie myśli mogłaby zachować dla siebie, a powiem Ci, że moja znajoma urodziła pierwsze dziecko w wieku 32 lat i zaraz zaszła w drugą ciążę i teraz ma dwa maluchy - 2 letnie i roczne.

U lekarza ok wszystko, maluch zdrowy tylko nie dał sobie zdjęcia zrobić bo tak fikał i skakał, że nie dało rady a później się chował za łożyskiem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry