reklama

Staranka od stycznia 2012.

Pierwszy raz w życiu zrobiłam krupnik! rewelacja... :-):-) i klopsiki w sosie koperkowym gotowane też, bo zawsze robię smażone. a te mi przypominają smaki z dzieciństwa :)

reklama
hej dziewczynki, ale zima się zrobila..ale dzień mam udany, widziałam swoje dzidziolki, są słodkie i coraz większe :-) i wychodzi na to że dwie dziewczynki! :-D

Agacynda, krupnik? blee, najgorsza zupa świata hehe ;)

Hello :-) a ja dziś miałam wolne :-) Ale weekend w pracy :-( U mnie śnieg leży, mrozik jest, a więc zima na całego! :-) Dziś tylko plamienie i to brązowe. Powiedźcie mi Dziewczyny Kochane, od czego się pojawiają takie brązowe plamienia? :confused:

Aguś krupnik to moja ulubiona zupa. Kiedyś jak rozmawiałam z mamą okazało się, że krupnik to była zupa którą moja mama podała mi jako pierwszą jak byłam dzidzią :-)

Laluś za niski progesteron, moim zdaniem.

Witajcie dziewczyny :)
Witaj I-ga :) Super że dołączyłaś :)
Różyczko! ależ Ty wytrwała jesteś ! Jeśli dasz radę wytrzymać z testem, to naprawdę szacuuunnn :D
Dziewczyny- brzuchatki - fluidki dla Różyczki !
Myniu, przepiękne dzieła:) Można się wciągąć... Kiedyś jak robiłam kolczyki, to przez wiele godzin ślęczałam nad koralikami.
A właśnie Mynia, czy luteina jest tylko na receptę? Bo ja nie mam... A już mi się znudził cykl.... Ehhh...
Asita - nadal uwielbiam Twoje odliczanie czasu w pracy ! :-D A to poranne całkiem mnie rozbroiło :)
Paulinka88 - całuski imieninowe dla Mikołajka - słodziak - oj będzie laseczki podrywał na te oczęta :)
agnieszko, dzidzia figlarz/figlara po prostu
Mgiełko kochana, kuruj się i nie zamartwiaj, zawsze się coś przyplącze. Dobrze, że jesteś na "eleczce"
Pianko, a czy Ty napisałaś list do Mikołaja? może na poczcie się zawieruszył i jeszcze przyjdzie ?
Domikcw - jak tam zgagolec? Lepiej Ci już?
sihaya - trzymam kciuki, aby tempka sie tak trzymała! W końcu do licha limity 2 kresek trzeba wyrobić, zgadza się ? :)
Basik - i ja będę za tempkę Twoją kciukować!
Bzibzioczku - odpoczywaj ile się da i relaksuj, bo ciężki to okres i łatwiej zachorować jak organizm wymęczony. No i trudniej wyzdrowieć!
Aguś - wspaniale, że dzidzie rosną :) Czy a Twoim etapie już ustala się czy w grę wchodzi cc? Pozdrówka!
Laluś, dobrze że chociaż ten jeden dzień miałaś wolny. Ale pewnie jeszcze nie do końca zdrowa jesteś ?
Plamienia brązowe - moim zdaniem końcówka okresu w Twoim przypadku. A przed okresem - niski poziom progesteronu.
Noelle, Isis, Margotka - jak u Was?

A u mnie... Ano - biorę sobie Bromergon. Samopoczucie nawet dobre mam po nim - jedynie po piewrszej nocce nie mogłam wstać przez pół godziny - budzik dzwonił i sam drzemkę włączał i znów dzwonił i drzemka... po prostu nie mogłam wstać. No i cały dzień mnie głowa pobolewała, ale bez tabletki się obyło. Zresztą może to od pogody, a nie od Bro :D
Trochę się bałam tego leku, bo czytałam różne opinie, ale jak dla mnie jest ok. Już biorę po połówce. Fajnie coś robić w temacie- bo już mnie bezczynność moja wqrzała!
Ale się napisałam, teraz mykam trochę wykresik uzupełnić.

Mocno wszystkich pozdrawiam

Bzibzioczku kuruj się. U mnie faktycznie się popieprzyło... źle mi... czuję sie do niczego, wszystko się rozregulowało...już się zryczałam dzisiaj:(
Agacynda ja spóźniona ale jutro na obiad robie pierś kurczaka faszerowaną boczniakami i mozarellą. Jutro zrecenzuję przepis:)
Sihayka ja czekam na zdjęcia:)
Jillka luteina tylkok na receptę...a nie amsz jak podskoczyć do lekarza? Na pewno by Ci przepisał... Tez robiłam kiedys biżuterię :)

Mynia, właśnie byłam w poniedziałek no i najpierw mi ginka powiedziała, że da Luteinę, a potem że sam Bro wystarczy. No i jakoś nie miałam odwagi... A teraz nie widzę żadniutkich objawów @ no a tu 57 dc :/ buuu...
No chyba, że lekarz 1 kontaktu? Naiwnie pomyślałam, że może ten suplement na oczy z luteiną w dawce 10 tabletek dałby radę - hihihi :) :baffled:

A właśnie, czy któraś z Was brała kiedyś Bromergon ?

Ostatnia edycja:
Jillka pierwszy okntat raczej CI nie wypisze, chociaż zalezy jaie masz układy... ja z moją mam dobre ale nie przepisywała mi takich rzeczy... A bromergon chyba którac dziewczyna brała, tak mi sie kojarzy...

reklama
Bzibzioku to ja dodam kulinarnie jeszcze, że dostałam książkę z przepisami kuchni gruzińskiej i oczywiście zamierzam testować ichniejsze smaki:) jak coś wyczaję interesującego to podeślę:)

Aguś gratuluję córeczek:) to musi być niesamowita radość dwie istotki pod serduchem.. coś pięknego:)

Jilka zgadza się:) norma dwóch kreseczek musi być!! tym bardziej, że teraz pora na te świąteczne z brokatem!:D no i trzymam kciuki za bromek:) oby podziałał jak najlepiej:)

A ja już po obiedzie, piwku z teściami i nawet zrobiłam ciasto na "cynamonki alpejskie", teraz ma się odleżeć przez dobę i jutro będę piec cynamonkowe dzwoneczki, choinki, gwiazdki itd:)
zła nowina jest taka, że byliśmy u weta i po wspólnej dyskusji uzgodniliśmy, że kicia w piątek o 10ej ma mieć zabieg/operacje czyszczenia/usuwania kamieni z uk.moczowego...
Pianko możesz spytać siostrę co ona o tym sądzi?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry