reklama

Staranka od stycznia 2012.

no właśnie na stronie parafii jest tylko taka info:
[h=2]Małżeństwo[/h]
  • aktualne tj. z datą do 3 miesięcy wstecz metryki, chrztu
  • dowody osobiste
  • ostatnie świadectwo katechizacji
  • świadectwo bierzmowania
  • zaświadczenie o uczestnictwie w katechezie przedmałżeńskiej
  • zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego (niezbędne gdy małżonkowie chcą aby ślub kościelny pociągał za sobą również skutki cywilno-prawne - tzw. ślub konkordatowy) lub akt ślubu, jeśli wcześniej zawarto związek cywilny

i nie wiem czy to obejmuje poradnie też czy wystarczą same nauki :confused::confused::confused:

reklama
krolewno!!GRATULUJE!!!No super!! :)
asita :-D:-D:-D mysle ze jak nasza Agnieszka zawita na BB,to Ci powie co i jak bo ona na biezaco:-D

Męzuch moj robi obiad i koktajl truskawkowy.Ja dzisiaj leże i sie obijam:zawstydzona/y:

Asita kochana ja jestem 5 lat po ślubie cywilnym i musiałam zaliczyć poradnię ale to juz proboszcz nam termin wyznaczył tam są 3 spotkania, potem 3 spotkania z księdzem no i nauki. I już wszystko mamy zaliczone w czwartek jadę po świadectwo z nauk i do proboszcza ustalić dokładną datę bo taka początkowa to 29 kwietnia :)

Krolewno kochana GRATULUJĘ kruszynki :))

Agnieszko dziękuje Ci bardzo za info. czyli muszę z księdzem pogadać :-)

oki dziewczynki ja uciekam, życzę miłego popołudnia i spokojnej nocki

do juterka :***

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa. ale teraz nie myślę o maluszku . teraz najbardziej chcę uniknąć szpitala bo nie zniosę tego zabiegu psychicznie. już tyle wytrwałam i nie chcę się totalnie załamać.
a co do dzidziusia to może kiedyś będziemy mieli w dalekiej przyszłości.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry