Olka1988 więc co do tych rzeczy do szpitala...to w sumie zależy gdzie rodzisz! Bo u mnie w szpitalu było tak, że poszłam właściwie tylko z kapciami i wodą mineralną;p Bo tak : kobiety mogły byc tylko w ich specjalnych koszulach zarówno do porodu jak i po nim, wkłady poporodowe też mieli swoje....i ja np chodzilam tylko z nimi bo bylo mi wygodniej ( po cc nie wyobrażałam sobie założyc majtek jednorazowych:/ ) ale moja kumpela z pokoju je nosiła

pieluszek do szpitala też nie musiałam brac bo mieli swoje...a do domu kupiłam jedną małą paczkę huggies newborn bo nigdy nie wiadomo czy dzidzia nie będzie uczulona albo Tobie po prostu nie będą pasowac....więc lepiej za dużo nie kupowac na początek!
Oczywiscie stres przed porodem i myśl, że się o czymś zapomniało to oczywiście normalka

Do rzeczy, które wymieniłaś to jeszcze bym dopisała jeszcze nożyczki do obcinania paznokci (pomimo, że przez pierwszy okres się nie obcina to lepiej miec), ja kupiłam też od razu na katar aspirator nose frida, sól fizjologiczną do przemywania oczu, kupiłam też od razu 10 szt pieluszek tetrowych np do połozenia na ramię do odbicia , termometr do wody (niby mój mąż mówi, że już wie jaka ma byc woda dla małego ale mimo wszystko dla pewnosci zawsze sprawdza termometrem, kupiliśmy też taki porządny termometr na podczerwień, który mierzy temp dzidzi z uszka w około 1 sekundę a to jest naprawdę wygodne prz małym wiercipięcie;p , kupiłam też szczoteczkę do włosów i grzebyk w razie czego jakby ciemieniucha była i trzebaby wyczesywac

ahhh trochę tego jest, pewnie już większośc macie no i oczywiście to są moje propozycję....może dziewczyny doradzą Tobie co innego

Mi się to wszystko przydało, ale niekoniecznie musisz wszystko kupowac

pozdrawiam i powodzenia w zakupach

jak mi się cos przypomni to napiszę jeszcze;p