kaaczuuchaa
maminos of daminos ;)
no ja wiem,że każde dziecko w swoim tempie wszystko robi,ale zawsze to smutno,że jakieś inne coś mówi a moje nic ;-) zapewne jak już zacznie to będę marzyła aby choć przez chwilę był cicho 

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

).
Dosłownie z dnia na dzień mówiła coraz więcej i więcej nowych wyrazów.A teraz?Buzia jej się nie zamyka.Dogoniła kolegę w mowie i jest ok.Fajnie jest teraz posłuchać,jak rozmawia z rówieśnikami podcas zabawy w piaskownicy 
Czasami mi ręce opadają.Zauważyłam,że nie tylko jedynaki tak mają i nie wiem dlaczego tak jest,czy to taki wiek?
Normalnie białej gorączki dostaję w takich sytuacjach...
co do dzielenia sie Wiki z innymi dziecmi to raz da a raz jest ryk o jej zabawke...tak bylo w przypadku jak pilnowalam mala Ewelke
ona wziela Wiki zabawke to potem se wyrywaly z rak...jak jedna wyrwala to druga w ryk i tak w kolko ale nie zawsze tak bylo
tylko troche zla bylam ze ta moja kolezanka nie zabierala dla swojej corki zadnych zabawek 
ale później nawet nie zauważycie kiedy będzie operowało słowami właśnie z tej bajki lub podczas czytania kończyło zdanie bezbłędnie za was :-)
dzis i jutro

Iza jeszcze dużo załapała z "Sezamkowego Zakątka" na Mini Mini.Bardzo lubi tą bajkę i "Elma".Dużo słów i zwrotów się nauczyła z tych bajek.Hehehe ale zaradna dziewczynka ;-) Uśmiałam się po pachyOstatnio dziewczynka uderzyła Izę kilka razy łopatką,po czym Iza wysypała jej na głowę piasek z wiaderka![]()

Co do rozwoju to jeszcze z miesiąc temu nie umiała wejść na ślizgawkę, a jak zjeżdżała to uderzała główką na końcu, a dziś się okazało, że perfekcyjnie sobie radzi. Mówi mnóstwo słów i z dnia na dzień zaczęła mówić je w całości. Jeszcze sama nie je (ale to moja wygoda, bo ja sama je to się nudzi i rozprasza
) Teraz zaczęła się uczyć bez pieluchy, ale nadal rzadko woła i to ja jej dyktuję kiedy ma sikać. Ale powoli się wszystkiego nauczy 

Chociaż właśnie się najadłam brokułów z sosem czosnkowym