reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczeń 2009

Witam wszystki przyszłe mamy :-)
Jetem pierwszy raz na forum, ale prześledziłam wasze rozowy i także się z nimi utożsamiam.
Mój termin to: 2 stycznia 2009, rozwiązanie najprawdopodobniej nastąpi poprzez cięcie cesarski, z powodu problemów okulistycznych (urazu zdefiniowanego jako AMD, a kolejnie jak problemy z siatkówką).
Od 12 tygodnia znam płeć - bez problemu można to zauważyć na 3D USG, przy takim ułożeniu dziecka - lekarz potwierdział że to chłopiec na 99,9% :tak:
Mam za sobą etap wymiotów, starsznych wzdęć, jedank ciągle na wieczór się żle czuje - strasznie mdłości. Ale to pewnie dopiero początek :-)

Z uwagi na duży strach przed porodem, zastanawiam się nad rozwiązaniem w prywatnej klinice. Mieszkam w województwie zachodniopomorskim i nie panuje tutaj najlepsza opinia o okolicznych szpitalach - chyba za wyjątkiem Polic.
Może również rozważacie takie rozwiązanie?

reklama
Witam Cię kuleczka, ja też mieszkam w zachodniopomorskim, i też mam obawy przed porodem, bo to prawda, że szpitale w naszym województwie nie cieszą się dobrą opinią, ja zastanawiam się nad szpitalem w Świnoujściu...
Zdaje sobie sprawe z tego, że poród wiąże się z wielkim bólem, ale jak pomyśle co w zamian za to dostane to ten strach maleje ;-) Tyle kobiet to przechodzi...:-)

Ostatnia edycja:
Ja też mieszkam w Szczecinie. Police tez wydają mi sie naj lepszym rozwizaniem. byłam tam na porodówce, gdy rodziła moja bratowa ( przykra sprawa dziecko udusiłao sie przed dzień porodu:-() Ale atmoswera w szpitalu i wrunki badzo mi sie podobały.

Reni_Ferek ja też jestem z Wrocławia, a tak naprawdę z okolic, ale najprawdopodobniej rodzić będę w Oławie. Odległość do Wrocławia czy do Oławy mam mniej wiecej taką samą, a dużo moich znajomych rodziło już w oławie i było zadowolonych. to jednak nie jest taka masówka jak we Wrocławiu

reklama
jestem naprawde wsciekła!!!!
Przez przypadek na jakiejs stronie znalazlam o przeziernosci karkowej,o normach i w jakim terminie powinno sie je robić.
Mi je zrobiono przy pierwszym Usg,gdzie dzidzius nie mial nawet 35mm to bylo 10 tygodni!!!!! wynosilo wtedy 1,6mm. Czyli miesci sie w normie ,ale nie przy takim malutkim płodzie!!!!Nie zmierzono mi kosci nosowej,ani w ogole nic!!! od wczoraj strasznie sie martwie,cala noc nie spałam taka jestem zdenerwowana.Dzis szukalam kogos kto by mi jak najszybciej zrobil,bo to chodzi o czas no i moje nerwy.Rycze od wczoraj.Umówilam sie na jutro na 17.45!!!! trzymajcie kciuki.Musi byc.....:-(

Do góry