reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Ja chustę mam, bardzo nam się przydała jak Ola nie chciała w wózku spacerować - w maju była często używana, a potem jakoś przywykła do wózka i chusta grzecznie leży sobie w szafie ;-) Ola nie protestuje w wózku, ledwo ją włożę do niego już zasypia ;-)

reklama
Lucy - żyję ;-) nie miałam za dużo czasu na pisanie, bo mój mąż był na wyjeździe od niedzieli, a Karolka nie da mi posiedzieć przy kompie :sorry2:
jak tak piszecie o wyjeździe w góry, to przypomnialo mi się jak z dwuletnią Paulą pojechaliśmy pierwszy raz :-D oczywiście durni wzięliśmy wózek i wybraliśmy się na niesprawdzony szlak :sorry2: myśalam, że ten wózek zostawie po drodze :-p smiesznie było :cool2: na szczęście po roku Paula już dreptala z nami, oczywiście na niezbyt długie trasy, a jako 6 letnie dziecko weszła ze mną na Śnieżke ;-)w tym roku pewnie pojedziemy do Karpacza, bo blisko i spokojnie z wózkiem można pochodzić :tak: ojjj...a ja kocham góry :tak:

Na noc albo bambusowa nocna z dodatkową wkladką bambusową, albo bumGenius z dodatkową wkładką konopną. Zależy ile u kogo ta noc trwa ;) od kąpieli do 7 rano taka pielucha nie wytrzyma raczej. Zwykle koło północy, jak mala budzi się na cyca, to ją szybciutko jeszcze przewijam.

hej dziewczyny - w końcu mam chwilkę wolnego bo postanowiłam wziąć troszkę wolnego i nie biegać do pracy przez tydzień. Karolkę odstawiłam do żłobka - jutro organizują dzień babci i dziadka - mam nadziejję że mnie wpuszczą :-) i będę mogła nagrać pokaz hihi ciekawe co sobie wymyślą te maluszki :-D już nie mogę się doczekać.

dziewczyny szczególnie te co mają dzieciacki rok po roku - mam pytanie o te wózki podwójne bo kurcze w marcu spodziewamy się synka a będe musiała Karolcię odprowadzać i przyprowadzać ze żłobka. Sama raczej mi nie dojdzie na nóżkach i tak się zastanawiam czy kupować ten wózek czy nie? Mam też chustę i małą nosiłam w chuście tylko ze mam kółkową i nie wiem czy jest tam możliwość montażu dziecka do miesiąca :confused::confused::confused: już nie pamiętam. No i Black jak czytam jak wyglądasz na spacerach to jakbym siebie widziała hihi jeszcze z psem - idento :-):-):-)

dziewczyny czy na ospę nasze maluchy były szczepione?
czy to jakaś dodatkowa szczepionka?
U karolki jest kwarantanna ospy i tak się zastanawiam czy planować wyjazd w góry czy nie
Bo chetnie bym się wyrwała na jakiś tydzień póki jeszcze mogę hie hie hie

My mamy 2 zappy na zakupy lub wypady z koniecznym szybszym poruszaniem się po mieście, a dodatkowo emmaljungę z dodatkowym fotelikiem (dokupiłam). Tusiek ma mało miejsca niestety, ale jakoś nie marudzi, fotelik mam złożony i oparcie stawiam tylko jak mi się Janek mega zmęczy na spacerze i trzeba go wsadzic. Mi się przydaje taka mozliwośc wsadzenia 2 dziecka do wózka, a w mojej sytuacji (różnica 20 miesiecy) podwójny wózek nie zdałby egzaminu. Nie mówiąc o tym, że na drogi w mojej miejscowości potrzeba czołgu a nie delikatnego wózkam z małymi kołami.

anik - tak jak pisała Lucy ta szczepionka 3 w 1 to odra +świnka + różyczka a ospa dodatkowo płatna. Na którego marca masz termin ? Fajnie, będziesz miała komplecik ( córcie i synka ) :-)

ooo kurcze no to czekam na wypryski małej :-:)-:)-(pewnie niebawem się doczekam :no::no::no:

a termin mam na koniec marca. Lekarz sam nie wie dokładnie kiedy, bo wiecie ja nie wiem kiedy owulaja była :zawstydzona/y::-) bo okresu też nie było hihi

reklama
anik ospa to ok 2 tygodnie po kontakcie sie wykluwa
Lucy ja to raczej o Bieszczadach w tym roku myślałam może Ustrzyki Spokojniej jest i od nas trochę bliżej i z małym łatwiej się wybrać:tak:

Do góry