reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

ooo Tysia to Ty nam lepiej nie opowiadaj jak Wy to mleczko robicie:-D. Znajoma raz była na "wycieczce" w fabryce dżemów i od tej pory nie tknie do ust:szok:, inna w fabryce soków i to samo- lepiej nie wiedzieć bo można zwariować.
Ja teraz najadam się cytrusów, czekolady i mleka, bo moze być tak że potem dłuuuugie miesiace nie będzie mi wolno tknąć.

reklama
asiuk: powiem tak nie masz sie czego obawiac :-D chociaz pracuje w handlu ( w biurze) za biurkiem i obsluguje sklepy i hurtownie w calym trojmiescie wiem co z czego jest robione. Maslo nasze jest strasznie drogie ale prawdziwe bez dodatku oleju co po niektorzy pisza na opakowaniu ze maslo a w srodku olej :szok:, sery tez sa prawdziwe bez zadnych dodatkow, mleko w woreczku 6-7 dni wytrzymuje termin czasami latem ma inny zapach a to dlatego ze krowy wychodza na pastwiska i jedza trawke. Tak ogolnie nie narzekamy na sprzedaz a ja lubie swoja prace troche mi jej brakuje i kontaktu z klientami :-D

Też tak myslę ch_aga z tymi "tańszymi".
Ja ogólnie po chyba 2 tygodniach w nocy przestałam zmieniać pieluche....wiem wiem zaraz polecą gromy....ale używałam Huggies ( te Premium, nie Classic ) jak założyłam ostatnią ok 23 to do rano do ok 6 nie zmieniałam- no chyba że była kupka, ale raczej nie zdarząło się, ani razu nie miał mały odparzeń, a przynajmniej 1. nakarmiłam z zamkniętymi oczami i 2. małego nie wybudzałam i 3. zaoszczędziłam na kasiorce.

Asiuk to idź się połóż.. może uda Ci się podrzemać chociaż troszkę ;-)
tysia to faktycznie.. przebojowa teściowa :-D ja mam o tyle dobrze że moja to mnie tylko telefonami może nawiedzać ;-)
anielka nie dam się to wiem na 100% wtrąciła się teściówka bardzo do mojego ślubu (wojny były) .. i teraz ona już wie że może sobie tylko pogadać.. że jej pogląd na świat mnie nie interesuje :) (oczywiście bardzo miło zawsze z nią rozmawiam.. ona mnie bardzo kocha traktuje mnie lepiej niż męzulka ;-)) ale co by nie było moje dziecko i sama z mężem będę je wychowywać! bez porad innych.. noo chyba że Waszych :-) z waszym zdaniem o wiele bardziej się liczę niż z zdaniem osób które mnie otaczają ;-)

hej :) a ja dopiero wstalam z T zrobilismy sobie maraton do 3 on gral w ps a ja szalalam na kurniku :-)
dzis przyjada do nas moi rodzice i juz ni emoge sie doczekac krokiecikow i jedzonka mamci :-) no i przywioza wozek :):):):):)
Fazerka nie przejmuj sie olej to gadanie niech sobie kobieta pogada moze jej to ulge przynosi:-p

Witam :-)

Super, ze u Was wszystko w porzadku :-)

Gabrys-
ciesze sie, ze Ci sie pani doktor spodobala :-)

A ja w porownaniu do Was lubie posluchac roznych rad. Wiadomo- i tak zrobie jak uwazam, ale nie gniewam sie jak mi radza. Jednych rad poslucham, innych nie, ale zawsze mozna skorzystac z czegos :-) A mysle, ze kazdy chce dobrze :-)

Ilość pieluch na poczatek faktycznie jest straszna. U nas co kilka godz była kupka i nie dało się inaczej jak tylko zminiać- na noc tez mieliśmy premium care i sa fantastyczne bo jako jedyne chłoną tą wodnistą noworodkową kupkę,. W dzień tetra i było git;-)
Kurcze, objadłam się ciastem i leże do góry brzuszkiem;-) Leń jak nic.
Moja teściowa czasem coś tam bąknie ale "dobrych rad" na szczęście mi nie udziela- zresztą na co dzień i tak jej nie widuję więc problemu nie ma. Ogólnie jest bardzo w porządku, kazdemu takiej życzę:tak:
Asiuk- ja UHT też nie tknę. Zresztą tam chyba w sumie i tak nie ma jako takiego mleka. Ja dla odmiany nie jem tez Danona w ogóle- oprócz activii. Każdy ma swoje schizy;-)
Idź babo leż jak masz możliwość

reklama
Witam,
Stwierdzam, że mam dosyć ciąży- chcę już rodzić, ale z drugiej strony wolę aby mała urodziła się pierwszego stycznia. Będzie młodsza i nie pogonią jej jako 5 latka do szkoły.:confused: Na razie więc leżę i marudzę bo mała uciska minie już wszędzie i ciągle mam wrażenie że pęcherz płodowy już puszcza. :no:Ale chyba 31.12.2011 zacznę ganiać po schodach aby zacząć rodzić. J:happy2:a będę miała więcej pieniążków bo dwa tygodnie dłuższy urlop macierzyński. Swoją drogą jak to jest z urlopem macierzyńskim bo słyszałam że mogą wliczyć w jego trwanie zwolnienie - dwa tygodnie przed porodem? :confused:

Do góry