reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

dziewczyny znalazłam oś fajnego na tej stronce którą podała mi Justyś, tylko jest problem, trzeba zaplacic przelewem a ja nie mam nic na koncie w tej chwili.. czy na poczcie mozna wplacic pieniadze na konto swoje? i jesli tak to po jakim czasie one tam bedą?

reklama
Witajcie, właśnie wróciłam z MOPS'u i wiecie co?? Okazuje, się że już nie jestem ubezpieczona (byłam tylko do grudnia) z racji tego, że jestem opiekunem mojej mamy. I dziś wyszło to, że skoro mój P. pracuje musi mnie u siebie ubezpieczyć.. co najlepsze jak zgłaszałam to że wyszłam za mąż nikt mi nic nie mówił..a teraz miesiąc przed porodem takie numery! Mam nadzieje, że szef P. szybko to załatwi i do końca roku będę miała już ubezpieczenie.. bo teraz to nawet do zwykłego lekarza iść bym nie mogła..
Na dodatek ciągle nie dostałam paczki z allegro z koszulami i stanikami do karmienia. Mam nadzieje, że przyjdzie do końca grudnia!

A maluszek wczoraj już tak dokazywał wieczorem i pchał się jakoś na dole aż krocze mnie bolało, myślałam że nie zasnę! A dziś za to pobolewa mnie brzuch..

edit: właśnie odebrałam paczkę z allegro.. o ile koszula jest świetna, to staniki za małe - numeracja całkowicie zaniżona, właśnie napisałam do sprzedającego czy istnieje możliwość wymiany na większe.. bo to nawet na kolano nie pasuje.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Alka, ja w pierwszej ciąży też dzielnie pracowałam bardzo długo, bo poszłam na zwolnienie od 37 tygodnia ciąży dopiero. Przy drugiej ciąży zmieniłam zdanie...
Gabryś, Melisa, mi też się jakoś ciężko przekręcać w nocy. Sikać nie latam aż tak strasznie dużo, no ale może to przez to że moje dziecię pośladkowo leży:-(. Za to spać nad ranem nie mogę, chyba już myślę o zbliżającym się porodzie.

Gabrys- tak- jak wplacisz we wplatomacie to masz kase na koncie odrazu. Ja czesto tak robie :-) Wejdz na strone swoje banku i tam znajdz, gdzie w Krakowie sa ich wplatomaty :-)

z tym ze ja jestem w myslenicach teraz i tutaj są jedynie bankomaty .. a w bankomacie mbanku pewnie nie da sie wpłacić pieniedzy, tak?

EDIT: dobra, mam juz :p kolega A. przesle mi kaske na konto :D przepraszam za zawracanie glowy, i dziekuje :):*

Ostatnia edycja:
Gabryś - ja mam konto w mbanku i wpłacam kase we wpłatomacie EuroBanku albo MultiBanku - nie pamiętam który, bo tam gdzie chodzę wpłacać są one obok siebie i nie patrzę na szyld, tylko z automatu. Chyba MultiBank.
Skoro już masz kase na koncie to tak na przyszłość mówię :) Kasna na koncie jest w zasadzie chyba do 30 min po wpłaceniu.

reklama
Gosia ty pisałaś chyba o tych pieluchach tetrowych z Tesco, nie wiem jak u Was w sklepie ale ja kupiłam i po wypraniu stały się takie dziwne w wyglądzie i dotyku.. w sumie za taką cenę nie powinnam oczekiwać wiele, w każdym razie chyba wolałabym już we flanelowe zainwestować.

Do góry