reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam
Wczoraj dzień bardzo miło spędzony. Przyjechały w odwiedziny, 2 kwietniówki z BB z córeczkami. Dziewczynki ładnie się bawiły, fajnie tak porównać dzieciaczki w jednym wieku.
A dziś dzień lenia i śpiocha.

Muuumu gratuluję nowego członka rodziny, fajnie tak z siostrą mieć dzieciaczki prawie w jednym wieku.
Marzeni łapka w górę do pomocy, ale ty w grudniu przyjeżdżasz do mnie i rewanż ;-)
Indziorka oby więcej takich przespanych nocek do końca ciąży
Biłka ślicznie wyszłaś, boskie masz włosy. Mam taką pamiątkę robione przez siostrę z poprzedniej ciąży, a teraz siorka za granicą, więc nie ma kto mi zrobić. Może męża zmolestuję choć o parę fotek.
Dorotqua oj takie szczekanie może doprowadzić do nerwów, meliskę sobie zaparz, może puści ciśnienie.

reklama
Witam Hmm te problemy ze spaniem są strasznie denerwujące Ja dzisiaj łazienki ciąg dalszy Wyobrazcie sobie że ten nowy prysznic kupiliśmy takiej samej wielkości I jak tamten wyrzuciliśmy i ten przymierzyliśmy to okazało się że musimy dokupić płytki
Zjechaliśmy całe miasto i lipa Takich już nie ma Masakra musimy coś wymyślić Dosłownie brakuje nam 4 cm:no:W piwnicy wszystkie inne płytki są oprócz tych PECH

K
aja28 dobrze że sytuacja z tymi skurczami opanowana Niech dzidziuś jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku Trzymam kciuki aby skurcze nie powróciły Trzymaj się

-caroline- hmmm mi też jest niewygodnie kąpać się we wannie z tym brzuszkiem My mieliśmy prysznic tylko że tamten kiedyś dawno kupili teściowie I była to chyba jakaś chińszczyzna bo drzwi były plastikowe i się całe powyginały przez co ciekła woda Teraz zakupiliśmy sobie porządną kabinę prysznicową z brodzikiem Mam nadzieję że będziemy zadowoleni i nam wytrzyma na dłużej Co do farb to nam też nie jeden raz zdarzyło się że farba na opakowaniu miała inny kolor niż jak się pomalowało

Czarni święta prawda Nie jedna oddała by swoją szczupłą figurę po to aby mieć dzieciątko Naszymi figurami zajmiemy się po porodzie a teraz najważniejsze są nasze dzieciaczki które nosimy I to na nich musimy się skupić

ada1989 hmmm nie wiem co ci napisać Może Konradek potrzebuje troszkę więcej czasu aby się zaklimatyzować Może ta Pani to dobry pomysł Może ona dostrzeże w czym problem Życzę Wam aby wszystko poszło po Waszej myśli i skończyło się dobrze

Magda_z_uk oj ja Ci nie pomogę bo to moja pierwsza ciąża i sama jestem ciekawa czy te skurcze przed porodem przypominają skurcze takie jak na okres

muuuum_to_be gratulację dla siostry My jeszcze troszkę i też będziemy tulić nasze maleństwa

Caroline No my jak poszliśmy po takie ostatnie pierdółki typu pieluszki tetrowe parę sztuk, zawieszka do smoczka itp to prawie 200 zł się uzbierało, ale przynajmniej kupiłam sobie ciemne ręczniki do szpitala, bo tak to w sumie same jasne miałam:p

Manoka oj tak, bardzo brakuje mi spokojnego snu, w szczególności bez jakiś dziwnych snów, także sama sobie też tego życzę :D

Kaja no właśnie wiem, że ból kręgosłupa, a właściwie skurcze idące w kręgosłup są zapowiedzią porodu i na początku się strasznie bałam, że się coś dzieje, ale okazuje się, że to jednak taki mój urok... więc chwilami się zastanawiam jak mnie na poród bolało będzie:angry: Ja też już coraz silniejszych skurczy dostaję, a mała wypycha sie we wszystkie strony, więc tym bardziej nieprzyjemne one są ;) Ale już miesiąc z kawałkiem i dzidzie będą z nami więc damy radę ;)

A wózek to zamówiliśmy ten Verdi Max za 889 zł z przesyłką :p podobno w miarę ok, używanego trudno dosyć znaleźć więc to chyba dobrze o nim świadczy, a że cena też nie jest wysoka to mam nadzieję, że będzie spełniał swoją funkcję należycie ;)

Witam się z Wami tylko na chwilunię, bo u nas cały czas zadyma remontowa, do tego jeszcze mam ogrom roboty na weekendowy zjazd a sił i warunków w mieszkaniu chwilowo brak:crazy: Do tego co chwilę wyskakuje coś nowego, wczoraj zepsuł się piecyk i pół dnia byliśmy bez ciepłej wody i ogrzewania, nie mówiąc o kolejnych wydatkach:baffled: No i jeszcze coś mi nastrój padł ostatnio, może to przez to zmęczenie i ciągły bałagan remontowy, albo już widmo porodu się zbliża ale mam płaczliwe wieczory i mojemu tez się obrywa, biedny nie do końca wie za co...ja zresztą też:confused:

Kaja mam nadzieję, że sytuacja się ustabilizuje na dobre i dotrwacie do terminu.
caroline my mieliśmy przygodę z farbą w zeszłym roku, wymarzyło nam się pomalowanie pokoju na dwa kolory, jasny beżowy i ciemniejszy brązowy...niestety po pomalowaniu efekt był przerażający:-D Farba nie dość że była strasznie ciemna to jeszcze jakoś błyszczała pod światło i wyglądała jak olejna:-D masakra! Ale udało się ją na szczęście zamalować jaśniejszym odcieniem:tak:
Magda ja też nie mogę odróżnić tych skurczy, czasem się martwię czy tak ma być czy już coś się dzieje złego:-( uważaj na siebie jak tylko możesz, już niedługo:tak:
Ada nie martw się , napewno Twój synek sobie poradzi i wszystko będzie ok. Dobrze, że Panie zwracają uwagę, bo wiadomo przynajmniej że niczego nie przegapicie:tak:
muuuum_to_be gratki dla siostry, fajnie że wasze dzieci będą się mogły razem bawić:-)
agaagaaga wiem że to mało pocieszające ale nam wczoraj zabrakło jednego panela i cała robota znowu stanęła, no i też nigdzie ich nie ma. Mam nadzieję, że dzisiaj uda się je gdzieś dokupić bo inaczej będzie kiepsko:crazy:

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i łączę się z tymi z kiepskim samopoczuciem:-( Brzuch niby mam chyba nie bardzo duży ale tak mnie ciągnie, jakby mi tam mięśnie rozrywało, kiepsko mi się ruszać:-( echh...dobra już nie marudzę;-) Mimo wszystko udanego popołudnia życzę:happy:

caroline- mnei tez jakos juz wczoraj naszlo na pizze :-D a co do diety po porodzie to jakos nie zamiezam skakac nad soba bede probowac co moge co nie , ale jakis drastycznych sposobow bo np. soku pomaranczowego nie mozna czy cos to nie bee sobie odmawiac , chyba ze dziecku bedzoe cos nie tak. Mysle ze takie ksiazkowe trzymanie sie regul co do jedzenia w ciazy i po ciazy to troche przesada, gdybysmy patrzyli na to wszytsko to nic nie mozna bylo by jesc ! takze luz ;-)

Zadowolona z siebie jstem bo dzis jakiegos powera dostalam na maxa , posprzatalam poprasowalam , i jakos dobrze sie czuje :-D teraz cherbatka muzyczka owocki i relax ;-)

Hejka kobietki ;-)

Jestem dzisiaj jakaś klapnięta. Nic mi się nie chce.
Mam takiego jakiegoś doła i cały dzień w domu, tyle tylko co musiałam wyjść z psiakiem. Normalnie hormony chyba dają mi popalić.
Na dodatek miałam problem ze snem przez ten mój nadgarstek cholerny!
Ach mówię wam nic mi się nie chce !!!
Nie mam nawet siły po odpisywać każdej z osobna. Wybaczcie:zawstydzona/y:

Kaja28 dobrze, że skurcze przeszły i żadnego rozwarcia nie ma. Odpoczywaj.

Biłkabdg zdjęcia z sesji śliczne :)

gosia081145 za to potem będziesz mieć odnowiony pokój. Nie stresuj się tym za bardzo.

Caroline farba też trochę jaśniejsza będzie jak wyschnie. Fajnie masz z tym ciastem. Jak ja zrobię blachę, to mój mąż nie chce jeść. Jedynie bardzo słodkie ciasta z kremem zje sporo, takich drożdżowych już mniej.

Mum to be
gratulacje dla siostry. Będziecie mieć dzieci w podobnym wieku.

ada1989 może Konradek się wstydzi? Z jednym dzieckiem ładnie się bawi? Dobrze, że niedługo będzie miał rodzeństwo. Język angielski też bardziej opanuje i poczuje się pewniej.

Magda z uk już lepiej z tym bólem. Też słyszałam, że ból taki jak na okres jest niebezpieczny. Zwłaszcza jeśli zaczyna się powtarzać. Mam nadzieję, że dziś o wiele lepiej się czujesz. Daj znać, co powiedziała położna.

aninek też mam tak z robieniem czegoś. Potem P się pyta, co ja cały dzień robiłam. Co chwilę muszę odpoczywać, zwłaszcza jak mała bardzo się wypina we wszystkie strony, to ustać nie idzie. To dobrze, że z małą wszystko w porządku. Może przez niedobór żelaza czujesz się tak słabo?

Czarni podziwiam, że masz tyle energii mimo to. Chciałabym mieć tyle.

Indziorka może też kupię sobie tego rogala. Teraz wstając nadal jestem trochę połamana.

EmiliaM kosze do prania mają to do siebie, że często są bez dna :-) Każdy maluch rozwija się w swoim tempie. W przedszkolu i w domu też na pewno lubią robić co innego.

Alicja32 jeszcze się narobimy po narodzinach maluchów :)

Dorotqua sąsiadom to nie przeszkadza? U moich sąsiadów jak wychodzą, to ich pies zaczyna szczekać. Też mam dość już tego. Wycie też jest okropne. Ja swojego psa tego oduczałam i jest raczej spokojny. Załatwiania się zwierząt na klatce bym nie zniosła. Może zgłoś to do jakiejś organizacji ochrony praw zwierząt?

sylvanas fajny zwyczaj z tymi paczkami na Mikołaja :)

ala1911 też się czasami tak buntuję. Odpoczniesz sobie od porządków domowych :)

Marzenixx w takim razie wyspałaś się w nocy :) też nie lubię prasować ;-) na szczęście małe ubranka szybiej zawsze.

Afja-Anetka szkoda, że nie lubię kokosów. Chętnie bym zjadła jakieś ciasto. Marchewkowe ciasto mi smakowało podobnie jak kokosowe. Czekam na zdjęcie pokoiku :)

natal84 mi czasami też nie chce się gotować. Teraz mam zupę jarzynową kolejny dzień..

agaagaaga14 można zrobić płytki w kontrastowym kolorze i też fajnie to wygląda. Warto mieć zawsze zapas płytek.

M@linka ciągły remont nastrój potrafi popsuć. Do tego dochodzą dolegliwości związane z ciążą i nastrój może się pogorszyć. Mnie dopiero czeka remont za 3 tygodnie i już się tego boję.

Żona znajomego mojego męża kilka dni temu urodziła córeczkę i nazwali ją Lilianką. Fajnie będzie wyglądać, jak dwie Lilianki będą bawić się ze sobą :) Kolejny tydzień już mija nie wiadomo kiedy. Nim się obejrzę już będą święta :szok:

kaja chetnie pozmywam, ja strasznie lubie zmywac naczynia, mam taka manie czystych rąk hehe :-D
a ty dawaj znac co z tymi twoimi skurczami!!
caroline smiesznie sie pracuje takie malenstwa ale ile radosci jak bierzesz do łąpki takiego bodziaka 56 rozmiar a to takie malusie, albo skarpetke ledwo większą od paznokcia :-)
maonka no nie liczyłabym ze w grudniu uda mi sie dotoczyc gdziekolwiek hahaha ale spoko ;)
agaagaaga to lipa z tymi plytkami, nam tez zbraklo podczas remontu ale my z nowej kolekcji to se domowilismy , cos wymyslicie...
m@linka ja tez ostatanio mam placzliwe wieczory , jak urodzimy to mam nadzieje ze nam minie !
natal poprosze tego powera troszke i dla mnie ;)) ja moge ci lenia sprzedac :D
biłka każdama takie dni, a my teraz to coraz częściej, odpocznij sobie a co:)
elisse Lilianka to piękne imie :)

Ostatnia edycja:
reklama
heheh Marzenix- oj dziekuje!! dzis wyjatkowo go mam wiec wykorzystam :-)a tak to calymi tygodniami leniu****e!! Ale przesylam troche power wibracji do ciebie!!! ( trzeraz strzepujemy raczki!! :-D jak to mawial kiedys w pl. taki uzdrowiciel w TV -pamietasz?? )

Do góry