reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Joooaaa nie ma czegoś takiego jak za tłuste mleko:no:to mit każdy pediatra i położna Ci powiedzą że to głupota.A dziecko karmione wyłącznie piersią ma prawo nie robić kupki nawet kilka dni.albo coś zjadłaś ciężko strawnego i mu zaszkodziło

"Dziecko karmione piersią wypróżnia się często po każdym karmieniu, ale zdarza się również, że robi kupkę raz na kilka czy nawet kilkanaście dni. Kupka może być żółta, seledynowa albo złocista, z grudkami lub bez, rzadka lub papkowata."

reklama
Agni jesli nie musisz podawac smoka to nie podawaj nie bedziesz potem miala problemu z odzwyczajaniem. Sa dzieci ktore tego nie potrzebuja. Mysle tez ze w chwili kiedy maly zacznie wkladac palce do buzi lepszy bedzie smoczek.

Eksperyment mi sie nie powidl:-(. W nocy dawalam butelke, ale:
1. maly nie umie pic z butelki, wicej sie wylalo niz wlalo,
2. spal po 3. 5 godz, to tylko pol godziny wiecej niz normalnie
3. wisial na butelce tak samo dlugo jak na cycu:szok:
Nie bedziemy sie poddawac i od czasu do czasu podamy flache z mleczkiem.

Ja dziś dałam młodej butelkę z moim pokarmem wymieszanym z wit K. Myślałam normalnie, że się udławi, tak zachłannie ssała... I przy okazji trochę jej z buzi wyleciało ;-)

Witam wszytskich :-)
Ja wczoraj byłam u lekarza...no i ...nic nowego. Teraz siedze na necie i szukam informacji na temat porodów po terminie oraz indukcji oksytocyną...Szału można dostać :szok: Nie myślałam, że tak zacznie mnie to stresować. Już nie martwi mnie sam fakt, że mały kurczowo trzyma się brzucha i nie chce wychodzić...ale to...że nie wiem czy zostać już w piątek na oksy czy nie bo to wspólna decyzja pacjentki i lekrza...czyli ja musze wyrazić chcęć i zgodę...A jak jest u Was Pumi,Basia,Kamalodz???

No to PUMI zycze ci

HAPPY LABOR

a tak na serio bezbiecznego i bezbolesnego przywitania upragnionej coreczki,
Dominisia badz silna i see y po tej stronie brzuszka
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dla nas szczepionka na ospe nieistnieje ale mozemy zaszczepic nasze dzieci, dobrze ospe przejsc, ale jezeli dziewczynka nie zachoruje to potem moze sie zdarzyc cos takiego jak u Esti, wiec ja coreczke zaszczepie:blink:

reklama
e-stera- niech sobie robi nawet co tydien ale zeby sie tak nie męczył! widze ze sie pręzy ale to nie jest kolka bo kacperek w nocy ma takie boleści i ok 10 ja robi i idzie spać.
Nie rozumiem tylko jednego na samym początku jadłam prawie wszystko i przesypiał nocki ładnie a kiedy zaczęłam eliminować jakies dania to przestał mi sypiać, własnie o to chodzi że bardzo uważam na to co jem, eliminuje po koleji jedno z dań i sprawdzam w nocy reakcje, po kazdym jest tak samo. Więc sprawdze czy ta glukoza coś pomoże!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry