reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Jejty dziewczyny :szok: ... nie straszcie
Ja jestem teraz 8 dzień po terminie...czasami mam wrażenie jakby wody sie lekko sączyły bo zauważam wodnistą czystą wydzielinę....

Oj Majpoa będzie ok.Musicie powtórzyć badania.......
A w rodzinie jak nikt nie choruje to na pewno jest ok.
Na pewno będzie dobrze.
Dziewczyny bądźcie dobrej myśli
Girly mój Olisiek miał przez to zapalenie płuc i spędził kilka dni na intensywnej terapii pod tlenem w inkubatorze.Jeszcze jak o tym myślę to mi się płakać chce.Nie życzę nikomu tego co my przeżyliśmy i lepiej dmuchać na zimne.Jeśli będę drugi raz w ciąży i będzie chociaż jeden dzien po terminie to od razu bym się zdecydowała na wywołanie.

E-sterka...najgorsze jest to, że ile kobiet tyle opowieści. Moja mama urodziła mnie dokładnie 2 tygodnie po terminie, nie chodziła po ginekologach 2 razy wtygodniu jak ja, nie było KTG...a zdrowa byłam jak ryba 4200 i 59cm :-) Smok normalnie;-)
Natomiast moja siostra z trójki maluchów, aż dwoje urodziła po oksy i męczyła sie z porodem po kilkanaście godzin...nawet groziła jej cesarka...:eek: Trzeciego mnalucha urodziła po terminie bez oksy, nastąpiła fizjologiczna akcja porodowa i trwało wszytsko 2 godz...

No właśnie........ale i tak uważam ze warto dmuchać na zimne
A te pismo to w jakim czasie powinno przyjśc?Bo Oliś ma już 7 tygodni i nie przyszło, czy może jeszcze przyjść?

Ciekawe co u Pumi i jej małego skarbu :confused2:
E-sterka...niby lepiej dmuchać na zimne...ale z drugiej strony obliczanie terminu porodu nie jest do końca super obiektywne...a tak naprawdeę impuls do rozpoczęcia porodu pochodzi od dziecka. Gdy osiąga ono pełną dojrzałosc, drogą hormonalną wysyła sygnał stymulujący przysadkę mózgową matki do wydzielania oksytocyny... u mnie natomiast praktycznie 0 skurczy to jest najgorsze i kiepske przygotowanie szyjki

mili co to za jakaś depresja poporodowa Cię dopadła?? nie dołuj sie Kochana!!

Albi, trzymam kciuki zeby Dawidek był zdrowiutki!! wiem dokładnie na czym polega mukowiscydoza bo mialam niejednokrotnie do czynienia z chorymi dzieciaczkami-ale mam nadzieję że Twój synek będzie zdrowiutki i wszystko sie dobrze skończy!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry