reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
A mój Oliś maił Crp 110:szok:A obok w inkubatorze koło niego leżał chłopczyk z Crp 246!!!!!!!!!!Nie sądziłam zę takie wysokie jest w ogóle możliwe u dziecka!Do domu wyszedł 4 dni wcześniej niż Oliś!
Albi dziecko urodzone z prawidłowa masą ciał powinno przybrać od 0, 5 kg góra do 1kg w ciągu miesiąca.Tak mi mówiła pediatra.
A Oliś powinien od 1 kg do 1,5 w miesiąc żeby nadrobić

Dziewczyny, czy Wasze dzieci śpią noca przy lampkach czy po ciemku? Ola śpi przy lampce, ale teraz dowiedziałam się, że nie wszyscy tak robią. A jaką ostatecznie ustaliłyście temperaturę w domu? Ja mam 22-23 stopnie, Ola śpiw rożku, nie wiem czy to nie za dużo?

Esterka mozna mieć nawet 500 CRP przy cukrzycy. To wiem, ze ok 0,5 kg jak ma włąsciwą wagą ale od jakiej wagi?? Urodzeniowej czy tej najniższej??

Albi mi pediatra mówila że 500-800gram na miesiąc, ale od tej wagi najniższej sie liczy a nie od urodzeniowej!

Joasia, ja usypiam Martynę przy lampce, ale mamy Malą w sypialni, wiec jak idziemy spać to gasimy światło i jak Mała budzi się na karmienie w nocy to zapalamy lampkę i dalaj po ciemku śpimy

Od tej spadkowej czyli najniższej.
A Oliś też z nami w sypialni śpi zasypia przy lampce, bo bardzo lubi podziwiać cienie na suficie, a potem gasimy lampkę .Jak sie w nocy budzi to lampkę zapalm a potem gaszę.Zazwyczaj je przez sen więc dla niego to bez znaczenia..palę dla siebi bo bym nic nie widziała.
A Oli śpi pod kolłerką tylko.W body z długim rękawem i pajacu.A w sypialni mamy 19-21 stopni....

No właśnie mnie też tak sie Dziuba wydaje. Bo kurcze wczoraj go wazyli na golasa i 3 h po jedzeniu i ważył ok 4100g co by znaczyło, ze przytył od urodzenia 300g i troche Pani Pediatra głową pokręciła, ze niby mało bo to od urodzeniowej wagi sie tyje ale jak sie weźmie, jego najniższa wagę 3400g to 700 g w 3 tygodnie, chyba jej sie jednak pokiełbasiło z tą wagą urodzeniową.

Moja młoda śpi w rożku dalej... Ze mną w łóżku. Przy zapalonym świetle... Tak spimy od powrotu ze szpitala, żeby dała nam pospać w nocy. Boję się jak to będzie wyglądać, jak zaczniemy ją przyzwyczajać do łóżeczka i kołderki :/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry