reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Oj dziewczyny.......aż mi się płakać chce z tego powodu co musicie teraz przeżywać.......jestem z Wami i czekam na wyniki jak będzie wiedziały co i jak to szybko piszcie.
Moje problemy to błachostka

Godzinę temu wrociłam od Pediatry. Okazało sie, ze babka pracuje w ..........IMiD. Powiedziała, zeby sie nie martwić na zapas bo ta choroba ma różne "możliwosci" a poza tym jakby było źle to by wyzwali na konsultacje i leczenie a nie na powtorzenie badania krwi. Wysle to w poniedziałek i sie zobaczymy, czas oczekiwania 21 dni.

Kama no to trzymam kciuki
210975731_12.jpg

O kurde...i tak właśnie zostałam sama na polu bitwy....:eek: Ciągle miałam jednak nadzieje, że się zdarze rozpakować przed week-endem...mały natomiast się nie spieszy...no cóz widocznie bardzo dobrze musi mu być w brzusiu skoro od rana ma wspaniały humor i sobie cały czas kopie:-)

Dziewczyny wszystko bedzie dobrze z malenstwami!spokojnie!Tez mysle,ze nie ma co sie martwic na zapas!Mojej Zuzi tez robili badanie przy bardzo wysokim CRP(ponad 30!) i mowili,ze wyniki do 4 tygodni przyjda.Nic jak dotad nie przyszlo.Ja odetchnelam z ulga a tu czytam,ze pozniej moga przyjsc...

Girly nie martw sie!Tak naprawde nie ma reguly na te porody.Nie musisz miec wcale zielonych wod od razu!Ja urodzilam 3 dni przed terminem.Wod zielonych nie bylo ale lozysko bylo juz lekko stare(!) i dziecko przenoszone.A spotkalam dziewczyne w szpitalu(ze szkoly rodzenia kolezanke),ktora byla 10 dni po terminie i przyjezdzala na KTG codziennie.W koncu urodzila chyba jeszcze tydzien pozniej i wszystko bylo ok!Ale porod jej jednak wywolali...

Kama juz pewnie z malenstwem :-D Jak sobie przypomne to pierwsze spotkanie"po drugiej stronie brzucha" to zawsze mam lzy w oczach.Taki moj Zuzik byl malutki...Teraz to juz kawal baby :-D Az zazdroszcze tym jeszcze nierozpakowanym tej pierwszej chwili z dzidzia!

Szczypawka CRP ponad 30..........moj Dawidek w 2 dobie życia miał CRP 80 (przy normie do 3,5). Po 5 dniach antybiotykach spadło do normy :-). Teraz jak każdy przy wysokim CRP musi być pod ciąglą obserwacją.
Tak wogole to mam pytanie bo wczoraj pediatra nie była w stanie mi na 100% dac odp. Powiedziała, ze dzidzius powinien przytyć przez miesiąc od poł do 1,5 kg od wagi URODZENIOWEJ. Ja słyszałam, ze od wagi najniższej. Może wy wiecie od swoich lekarzy albo z art. od jakiej wagi powinien przytyć. Bo ja sobie nie wyobrazam jak Dawid miałby przytyć 4800g - 5300g w 4 tygodniu, bo to oznaczałoby, ze tak naprawde w 3 tygodnie przybrał 1,4 kg od 1,9 kg:szok:, to dziecie nic tylko dzien i noc musiałoby jesc i sie nie załatwiac. Gdyz musiałby tyć od 67 g- 90g dziennie a dziecko niby tyje do 30 g dziennie. Juz zdurniałam.

reklama
Dziewczyny ile przysługuje wkońcu urlopu macierzyńskiego 16 czy 18 tygodni??

Szczypawka...tak jak piszesz własnie, nie ma 100% pewności ani reguły...troche mnie przeraziły te wody...ale chyba gdyby było cokolwiek nie w porządku to by wyszło na USG lub KTG...a mały jest maratończyk cały czas rozpycha sie po brzuchu :) Gdybym miała chociaż pewność co do terminu porodu, ale akurat w marcu ze względu na wiosenną dietę powalił mi się cykl to wogóle nie mam pewności co do tego terminu porodu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry