na opryszczkę :
z farmakologicznych sposobów najlepszy jest zovirax, niestety cholerstwo drogie w porównaniu od vratizolinu, ale o niebo lepsze. nawet jak czujesz, ze zaczyna ci sie robić, tzn swędzenie, lub pieczenie posmarujesz i nic ci nie wyrośnie, powaga

a z naturalnych sposobów polecam przeciętą cebulę opieczona nad gazem i lekko przestudzona pocierać zmienione miejsce- REWELKA

często mi to cholerstwo wyskakuje, chociaż ostatnio odpukać, dawno nie miałam, ale zovirax mam zawsze pod ręką
ja jeszcze nie dostałam pierwszej @ po porodzie ale słyszałam, że nawet do roku czasu może nie wystąpić jeśli karmisz regularnie, ale to nie znaczy , ze nie możesz zajść w ciążę
a już miałam pisać , ze dostałam wiadomość od Asi a tu ona sie sama odezwała
piękna pogoda jest

ale za to niemiłosiernie wieje
a mój Kacperek dzisiaj złapał mnie za koszule nocną , żebym mu nie uciekła. położyłam go jak zwykle na brzuszku potem na pleckach, a sama jadłam śniadanie i oglądałam dzień dobry a mój spryciulek przekręcił się na boczek złapał mnie za koszule, żebym mu przypadkiem nie uciekła i tak sie patrzył tymi ślepkami maślanymi, normalnie idzie schrupać takiego malucha
a, jeszcze bo wczoraj trochę czytałam was ale nic nie pisałam, śliczne i słodkie te wasze maluszki, normalnie rosną jak na drożdżach a niedawno były takie maciupkie