reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

joaaa oczka lepiej przemywac esencja z herbaty na waciku kosmetycznym, jest lepsze niz sol. a z tego co wiem to zielone kupki sa wtedy gdy dziecko nałyka sie powietrza na spacerze wtedy ta kupka sie utlenia czy cos w tym stylu.

reklama
na opryszczkę :
z farmakologicznych sposobów najlepszy jest zovirax, niestety cholerstwo drogie w porównaniu od vratizolinu, ale o niebo lepsze. nawet jak czujesz, ze zaczyna ci sie robić, tzn swędzenie, lub pieczenie posmarujesz i nic ci nie wyrośnie, powaga:tak::tak::tak::tak::tak:
a z naturalnych sposobów polecam przeciętą cebulę opieczona nad gazem i lekko przestudzona pocierać zmienione miejsce- REWELKA:tak::tak::tak:

często mi to cholerstwo wyskakuje, chociaż ostatnio odpukać, dawno nie miałam, ale zovirax mam zawsze pod ręką:-D

ja jeszcze nie dostałam pierwszej @ po porodzie ale słyszałam, że nawet do roku czasu może nie wystąpić jeśli karmisz regularnie, ale to nie znaczy , ze nie możesz zajść w ciążę

a już miałam pisać , ze dostałam wiadomość od Asi a tu ona sie sama odezwała:laugh2:

piękna pogoda jest:tak:ale za to niemiłosiernie wieje:no:

a mój Kacperek dzisiaj złapał mnie za koszule nocną , żebym mu nie uciekła. położyłam go jak zwykle na brzuszku potem na pleckach, a sama jadłam śniadanie i oglądałam dzień dobry a mój spryciulek przekręcił się na boczek złapał mnie za koszule, żebym mu przypadkiem nie uciekła i tak sie patrzył tymi ślepkami maślanymi, normalnie idzie schrupać takiego malucha

a, jeszcze bo wczoraj trochę czytałam was ale nic nie pisałam, śliczne i słodkie te wasze maluszki, normalnie rosną jak na drożdżach a niedawno były takie maciupkie:-D:-D:-D:-D

a my oczka wyleczyliśmy na zmianę okładami z rumianku i świetlika, ale świetlika rzadziej bo jest bardzo mocny + oczywiście masaż kanalików łzowych:nerd:

a ja dzisiaj ledwo żyje, po nieprzespanej nocy,
Kacperkowi goją się uszka i go swędzą, nie płacze ale kręci sie i często budzi a ja go całą noc lulałam:baffled:

i mam pytanie co do tych materacy kokosowo-gryczanych, czy juz je przekręciłyście na stronę gryczaną, bo mój Kacperek juz dawno spi na wznak

Sylka wszystkie doczytują Ciebie;-). Ty to dobra jestes jak cie nie ma to cie nie ma ale jak sie pojawisz to zawsze 5 -6 postów jeden po drogim są Twoje.
Dobrze, ze małemu sie goją uszka a co mu dokładnie było??

Czesc dziewczeta!pieeekny weekend i teraz tez pieknie.ide wstawic pranie i wychodzimy.robie dzis remament w szafie malizny bo w koncu przyszedl czas na wymiane garderoby na 62 :-D W prawdzie jeszcze ciuszki sa za duze....ale 50/56 sa juz za krotkie.Tzn pajace,spioszki i spodenki.bo bodziaki i bluzy zostawiam nadal 56 :tak:

Widzialam jakies nowe mamy-WITAMY,WITAMY :-D

Qrcze az sie boje wlasnej reakcji jak mi sie malizna rozchoruje....

o, ty! hihihihi:-D:-D:-D:-D

byłam prywatnie u pediatry ale jak teraz sobie myslę to ona miła słabe oświetlenie i więcej już do niej nie pójdę bo stwierdziła zapalenie uszek i czerwone gardziłko, przepisała ceclor
a laryngolog niczego nie potwierdził, ale kazał na wszelki wypadek jeszcze 2 dni dac mu ten antybiotyk, ale według mnie to coś chyba tam musiało być bo teraz wygląda na to , że go swędzą uszka:baffled:

reklama
tylko gdzie biedak załapał to świnstwo. zapalenie uszek to nic miłego, boli i ucho i szceka i głowa i wezeł. ja pamietam, ze jak byłam mała i miałam zapalene ucha to mi krew z niego leciała aż tak było :baffled:. Kolega rok temu tez miał takie krwawiace ucho i miesiac mu dali zwolnienia.

Do góry