reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
doczytac was po waszej porannej tworczosci graniczy z cudem hihiihih

ja tez kapie Dominike codziennie. Uderzamy zaraz na specerek calodniowy bo sie cudnie robi za oknem.

reklama
chyba sporo z nas idzie jutro na szczepienia, ja idę na żywca, bez czopków, bez syropka, bez żelu (na to u nas chyba jeszcze za wcześnie)... zobaczymy

dziuba, my też bylismy dziś na żywca i Kubuś zniósł bardzo dobrze. To było jego pierwsze szczepienie. Popłakał jak kłuła i przy ubieraniu a tak to wciąż śpi. Jak anioł dziś :-D

B-asia - dzięki, Julcia ok. Dałam jej syrop przeciwkaszlowy i na razie spokój. Zobaczymy jak będzie wieczorem. Mam nadzieję że dobrze.

Ja dziś się lekko podłamałam. Pani w przedszkolu powiedziała, że Julia zaczęła gorzej ruszać rączką :( Ze ostatnio nie chce jej używać tak jak zdrowej, wymiguje się i kręci by wszystko robić tylko jedną ręką. A najgorsze że wiem, że to moja wina, bo po urodzeniu się Kuby zaniedbałam sprawę rehabilitacji Julki w domu. Muszę się za to wziąść, po kąpieli ją jej codziennie masować i ćwiczyć przynajmniej z 45 minut. A to nie będzie łatwe, bo z Kubusiem trudno cokolwiek zrobić.
Ale druga rzecz, którą Pani powiedziała to , że Julcia bardzo ładnie śpiewa i będzie konkurs w przedszkolu i z grupy maluszków czyli naszej pójdzie też trójka dzieci i w tym moja Juleczka .Chociaż tyle dobrego ...

dziekuje Wam za pomoc;-)kupilam szampon nawilzajacy Emolium...postanowilam jeszcze przed kapiela gzies z pol godz posmarowac mu glowke oliwka.ja tez kapie Kube codziennie....ponoc dobrze jest miec stale rytulaly w ciagu dnia.na spacerku mimo braku slonka bylo przyjemnie...kupilesmy sobie lody w Mc'ku:-ppowiedzcie mi czy Wasze dzieci jak mialy tyle co Kubus to duzo spaly w dzien??a jak w nocy??bo mi Kubus ostatnio szaleje i nie spi duzo w dzien bo mu nie pozwalam (spi ok.5-6godz) ale w nocy tez ma problemy...nie wiem czemu:-(czesto chce jesc w nocy...moze dlatego ze mleko jest bogatsze w tluszcze??

Olisiek też kąpany codziennie a główkę myjemy 2, 3 razy w tygodniu.Oliwki nie używamy.........kąpiemy się w Oilatum więc nie potrzebna.Zresztą na Bambino i Hippa Oli ma uczulenie.........a atopowej skóry nie można oliwką smarować.
B-Asia Oliś w dzień śpi tylko 2, 3 godzinki....a noce przesypia super.
Chociaż w dzień teraz śpi więcej ale to przez zęby.

wiktor w dzien max spi 3 godz razem wszystkie drzemki do kupy a w nocy spi po 6 , 7 godzin ale to zalezy jaka jest temp w pokoju czym chlodniej tym dluzej spi, my mamy wiecznie otwarte okno ale mieszkamy na 5 pietrze wiec czasem jest mimo tego strasznie cieplo w pokoju.

Ja tez kapie Natalke codziennie. Bylysmy dzisiaj calutki dzien w parku, mala ladnie spala, pozniej po tatusia do garazu i dodomciu bo ja na aerobik szlam, rano dala mi tak popalic bo strasznie jej sie spac chcialo a za cholere usnac nie chciala tylko sie darla i jak juz sie tak darla pol godz. to strasznie mnie to irytowalo wiec puscilam jej vive zeby ja zagluszyc i poszlam naczynia zmywac ale mi sie jej tak strasznie szoda zrobilo bo az sie zanosila z placzu i teraz mam wyrzuty sumienia a ona sie pewnie potulic chciala bo jak wzielam ja na rece to oparla glowke na moich piersiach , biedactwo kochane, czuje sie jak wyrodna matka:-(

Załączniki

• Zdjęcie000 - Kopia.jpg
    Zdjęcie000 - Kopia.jpg
    61,3 KB · Wyświetleń: 38
  • Zdjęcie001 - Kopia.jpg
    Zdjęcie001 - Kopia.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Basiu- moja Dominika spi w dzien kolo 6 godzin a w nocy budzi sie tylko na karmienie.
Czekam na kosmetyki dla malej z polski- co stosowalyscie na potowki? moja ma na szyji.
piekna pogoda dzis byla i Dominika spala w parku na sloneczku- za bardzo ja spieklo na buzce i ma czerwona jak rak:baffled:

Załączniki

• 010.JPG
    010.JPG
    106,3 KB · Wyświetleń: 37
  • 016.JPG
    016.JPG
    134,4 KB · Wyświetleń: 36
  • 008.JPG
    008.JPG
    90,6 KB · Wyświetleń: 36
  • 004.JPG
    004.JPG