reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
pumi najlepszy naprawde jest krochmal, wsyp troche maki ziemniaczanej do wody, albo ten nadmanganiam, esti ma racje.

dziewczyny !!! moje dzieko wpadlo chyba dzisiaj w jakas spiaczke o 20 juz spal jak zwykle wieczorem i na jedzzenie obudzil sie dopiero o 5 rano !!!!!! :szok: :szok: :szok: nigdy tyle nie spal !!! max to bylo 7 godzin i to tylko 3 razy chyba. az sie zerwalam na rowne nogi jak zobaczylam zegarek przed 5 bylo a za chwile zaczol kwilic maly, boze az mi sie cieplo zrobilo.
dzisiaj szczepienie zobaczymy co to bedzie, ale biore ze soba czopek bo po szczepieniu do moich rodzicow idziemy mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny, a ja juz sie nie klade ide sie myc ( bo maly znowu spi) szykowac ciuszki, odciagac pokarm itd. a tak wogole to dzien dobry wszystkim :laugh2:

reklama
jak Kubus mial delikatne potowki pod szyja to podsypalam raz maka ziemniaczana apozniej po kapieli dobrze wysuszylam.i znikly:tak:Esti czy mozna samemu stwierdzic ze dziecko ma atopowe zapalenie skory jak ja mam ten problem?i czy to mozliwe zeby nie dotyczylo calej skory na ciele tylko glowa i twarz?kapie go w oilatum emulsji a pozniej nawilzam oliwka bambino i jest oki.glowka juz lepiej umylam 2 razy mustela.a buzke smaruje codziennie kremem oilaum jest poprawa ale czuje chrostki......:baffled:zdjecia sliczne i dzieci i wiewiorek hehe:-Dsalik tez tak raz mialam masakra jak sie zerwalam wtedy....a dzis juz jest oki!!!wprawdzie nie mogl usnac bo tak go cos meczylo i usypialam go chyba z 6 razy ale jak zasnal ok21 to obudzil sie o 2 a pozniej o 6 wiec jestem wyspana:-)

wczoraj wzielam sie za siebie i wydepilowalam wlosy na nogach ale bolalo!!!:szok:w ciazy nie depilowalam bo bym sie tak nie skulila jak ja to robie zeby nie bolalo hehe;-)pozniej juz jest si jak wloski slabsze ale bo tym goleniu maszynka to masakra takie mocne!teraz spokoj przez 2 tyg:tak:

ale ma fajnego snoopiego, sweeeet:)
Wczoraj byłam w łodzi na poszukiwaniu sukni slubnej-wypożyczam, bo szkoda mi kasy na szycie!
znalazłam, wszystkie moje konceoce legly, bo okazał sie ze w białej jest mi tak sobie, wiec mam jasne ecrui, chciałam z ramiączkami a do tej sukni nie pasuja, i wogole jest cudna:) boska, moja wymazona, miałam miec skromną, ale niestety ta mi sie tak podobała bo ma troche takich udziwnien ale własnie tym jest elegancka i na swoj sposob skromna:) płace 1490 zł z czego 500 zł oddaja przy oddaniu sukni jesli jest ne uszkodzona.
Mały coraz dłużej mi śpi w nocy, ale i tak sie niwe wysypiam bo mój A... chrapie!!! ratunku, i jeszcze ma pretensje ze go budze, niedługo sie wyprowadze do innego pokoju:(
Kacperek kupki robi mi co 3 dni, ale takie porządne.

Załączniki

• P4059843.JPG
    P4059843.JPG
    21,1 KB · Wyświetleń: 34
  • P4059851.JPG
    P4059851.JPG
    19,4 KB · Wyświetleń: 44
do wszystkich Kobitek na forum!!!

Kobieta ma tyle sily ze mezczyzn zadziwia...Dzwiga ciezary losu...rozwiazuje problemy...jest pelna milosci...radosci...i madrosci. Usmiecha sie gdy chce krzyczec...,spiewa gdy chce sie jej plakac...,placze gdy sie cieszy i smieje gdy sie boi.Jej milosc jest potezna.Jedyna niesluszna w Niej rzecz to to, ze czesto zapomina ile jest warta.....Wniosek=>Zadna z Was nie jest wyrodna matka!!!!:no::sorry2:

B-asia, --ja z tydzień temu była u pediatry z tym samym probleme, mały miał cos w rodzaju strupków czerwonych na twarzy, tzn wyszły mu na czole i na brwiach, okazało sie ze jest to atopowe zapalenie skory ,przepisał mi maść TRIDERM, posmarowałam z 3 razy i zniknelo, krem jest mały i kosztuje ok 23 zł ,ale sie opłaca, bo posmaruje nim krosteczki i juz znikaja ,buzia jest ładniutka.
Ale musisz i tak skonsultowac ten krem ze swoim pediatrą

Dzien dobry!

Ja tez kapie Zuzie codziennie.Tylko glowke myjemy co 2-3 dni.No i co 3 dni kapiel w Balneum.Ale kapiemy sie codziennie,regularnie,o tej samej porze.To pozwala nam na ustalenie pory snu.Wiec po kapieli karmie mala "do pelna" :-) i klade do lozeczka i wychodze z pokoju a malizna zasypia.I spi od 20-21:00(zalezy jak szybko zasnie) do 5:00 a pozniej smialo do 8:00 albo i 9:00.Ale o 8:00 to my juz jestesmy tak wyspani,ze i tak wstajemy a malizna sie budzi :tak: A w dzien...Roznie bywa ale sa dni,ze w ogole nie chce spac w dzien!Nawet na spacerze woli sobie swiat ogladac niz spac!

joaaaa, 1500 za wypożyczenie? :szok: Toż za tyle można suknię uszyć :-) Mojej znajomej krawcowa uszyła za tyle prześliczną suknię :-) Drożej to tylko w salonach (poniżej 2000 to ciężko...)

reklama
A tak w ogóle yakitori z kurczaka wyszło wczoraj znakomicie :-D Anja, teraz większość składników to przez internet można zamówić (co innego ceny tego wszystkiego ;-), coraz więcej sklepów internetowych z żywnością sprzedaje japońskości :) A składniki do sushi można w Sokrotce Premium znaleźć :-D Mąż wczoraj zrobił maki sushi z łososiem wędzonym :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry