reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
My kąpiemy Duśkę między 21 a 21.30, więc ona zasypia tak w okolicach 22, i budzi się o 5 lub 6, dostaje jeść i jeszcze na 2 godziny lub 3 zasypia... Mimo tego ja jestem notorycznie NIEWYSPANA. Nie mam pojęcia dlaczego :S

reklama
jak Wy to robicie ze te Wasze maluszki same zasypiaja....:-(moj Kuba ma jakis inny charakter bo potrzebuje bliskosci i predzej by sie zaplakal niz zasnal....czekam na ksiazke 'jezyk niemowlat'....

Dzien doberek. Moja zasnela ok 22 i jak sie kladlam o 1 to ja nakarmilam bo wiercic sie zaczela i spala do 8.30:szok: takze my tez wyspane:-D
Basia ja klade mala do lozeczka wkladam monia i obok pieluszke i ona tak zasypia chyba ze monia wypluwa to co chwile jej podaje i odchodze tylko wczoraj cos jeczala , robiloam kolacje a ona wlozeczku lezala i co chwile musialam przerywac zeby monia jej podac, ja patrze a ten babsztyl z moim dzieckiem idzie do swojego lozka zeby ja ululac no to sie wkurzylam i skorzystalam z Waszych wczesniejszyc rad i powiedzialam ze po to ja zostawilam w lozeczku zeby sama zasypiala i ja zabralam i odnioslam, nawet slowem sienie odezwala stara lampucera:-D

czesc dziewczyny.dzis kamilek spal znowu prawie cala noc zasnal o 21.00 i obudzil sie o 3.00 ale zasnal spowrotem bez karmienia i obudzil sie o 5 .00 zjadl i spal jeszczedo 7.30 od 7.30 bawilismy sie do teraz 10 minut temu zasnal .ide z nim na szczepionke na 11.50 niebede mu dawac czopka zobaczymy co bedzie najwyzej potem mu dam jak bedzie taka koniecznosc.
Basiu moj kamilek tez potrzebowal bliskosci niechcial sam zasypiac ale zmienilam troche nasze zwyczaje i teraz zasypia sam .codziennie wieczorem o 20.00 kapiemy kamilka zaraz po kapieli przyciemniamy swiatlo i mowimy ciszej niz w ciagu dnia.nastepnie okolo 20.40 kamil je i ja wtedy nic do niego niemowie ,jak tylko zje to biore go zeby mu sie odbilo a nastepnie klade go do lozeczka daje mu buziaka w policzek i odchodze od lozeczka .siadam tak zeby nie nie widzial i w tym czasie jest cisza dopoki nie zasnie .jak zasnie rozmawiamy szeptem .
ja moja suknie slubna mialam kupiona i przerabiana jeszcze przez krawcowa a mozecieja zobaczyc na watku ktory ostatnio zalozylam .

Załączniki

• SANY0038.JPG
    SANY0038.JPG
    56,5 KB · Wyświetleń: 38
  • SANY0040.JPG
    SANY0040.JPG
    55,6 KB · Wyświetleń: 34
  • SANY0042.JPG
    SANY0042.JPG
    55,2 KB · Wyświetleń: 34
  • SANY0045.JPG
    SANY0045.JPG
    54,3 KB · Wyświetleń: 34
  • SANY0047.JPG
    SANY0047.JPG
    57 KB · Wyświetleń: 30
on tak placze jak ja go odkladam ale po chwili....oczywiscie wpada tesciowa mi pomoc a ja ze rodzice usypiaja dzieci do snu ....ze w dzien go bawi i dziekuje jej za to....ja dlugo nie musze go nosic czesto sie naje odbije i po prostu zasypia mi na rekach wtulony jak go odloze spi ladnie po 5-6 godz jedzonko i znow ladnie spi.nie jest zle ale jednak fajnie jak dziecko zasypia samo....:-pgratuluje Wam!:sorry2:Mili cudna jest !!!:tak:

Nadia konczy 3miesiace kiedy to minelo? moja Myszka usmiecha sie , gaworzy, milosc mojego zycia, nie wyobrazam sobie nawet jednego dnia bez niej(choc czasami o tym marze -by odpczac) ale od bycia Mama odpoczac sie nie da....:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry