reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Salik on nie wygląda na duzego ale na tłustego a Twoj synek wygląda bardzo dobrze. Jezeli chodzi o Twoje mleczko to powiedz czy tylko ściągasz czy też karmisz piersią??

klade sie spac mam nadzieje ze do rana do mnie wroci (dobrze ze 2 butle odciagniete w lodowce stoja ufff ) wypilam prawie litr wody na raz i zaraz mi brzuch rozwali.

Odciagam bo z piersi sie nie najadal (wiecznie plakal i mial kolki bo non stop jadl, non stop przy cycu byl) ale jest dokarmiany bebikiem 1.

dobranocka :rofl2:

Esti dzieki za odp:-Dtak jakos siedzialam na slonku i mnie natchnienie wzielo zeby Ci eska walnac bo wiedzialam ze tez kilometry robicie:-p
Jooaa slicznie wygladasz:tak:salik jak nie karmisz a tylko odciagasz to pokarm bedzie Ci stopniowo zanikac:-(ja bronie sie od sztucznego mleka jak moge .przystawiam go jak najczesciej zeby jednak bylo tego mleczka wystarczajaco dla jego potrzeb:tak:Esti zostaw mi jednego galabka....ja tak lubie;-)oczywiscie zarcik nie moge kapusty:-(

B-Asia kapustę można zdjąć..........hihihihi..................Zaraz wyślę pocztą gołębie :-D:-D:-D
Szczerze powiedziawszy to ja wolę swoją chudzinkę niż takiego tłuścioszka.....mogę ladowaćje.mnie się wydaje że powinno sie ograniczać dziecku jedzenie, bo potem będzie miał problemy i ma zadatki na otyłe dziecko.

A my za 1,5 tygodnia do alergologa idziemy i będziemy już wiedzieć co możemy zacząć wprowadzać ze słoiczków:tak:

Salik ja na początku jak miałam pokarm to odciagałam po 150 ml 8 razy dziennie ale przez to, ze mały miał problemy ze ssaniem to samo odciaganie nic nie dało i pokarm zanikał a nawet teraz go dokarmiam piersią bo nie wystarczajaco jest tego pokarmu niestety. Nie wiem czy w 12 tyg da sie oddzyskac laktacje.

Estetka wy juz za5-6 dni bedziecie obchodzic 4 miesiac Olisia, to juz mozecie powoli wprowadzac słoiczkowe jedzonko. Ja tez zaczne juz od 4 miesiaca bo i tak wiecej mały jest na sztucznym niz na moim mleku.

jak wroce do pracy to chcialabym nadal go karmic piersia oraz jakimis moze startymi warzywkami ktore bedzie mogl juz jesc a pozniej kaszki ale bezglutenowe:tak:oczywiscie najpierw skonsultuje to z pediatra.nie chce przechodzic na sztuczne mleczko:-(Esti to ja sie pisze na tego golabka:-p:-p:-palez te dzieciaczki rosna! jeszcze niedawno byly w brzuszkach:-)

reklama
Według nowych norm żywieniowych dzieci karmione piersią mogą już dostawać gluten w 5 miesiącu życia.
Albiniec bez zgody alergologa nie chcę nic wprowadzać, bo po pierwsze Oli jest alergikiem i u takich dzieci wszystko wprowadza się , opóźnieniem a po drugie jest wcześniakiem i też trzeba brać to pod uwagę.Wizytę mamy 27 kwietnia:tak:

A o sokach to możemy zapomnieć nawet do 6 miesiąca............najlepsza jest czysta przegotowana woda:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry