reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
przerazacie mnie ja niby mialam jakies plamienie jak okres trwal 7 dni....ale nic mnie nie bolalo-tez mialam zawsze jazde wigole nie do zycia bylam a mama mi powiedziala ze jak urodze dziecko to przestanie hm chyba dobra bajke mi puscila :-(ludze sie jednak ze mnie nie bedzie bolec....:zawstydzona/y:
Basiu ja mialam problemy z @ od pierwszego @ i tak sie ciaglo do samej ciazy .non stop lezalam od 13 roku zycia na ginekologii .potem mialam trudnosci z zajsciem w ciaze i wogole .jamialm takie bolesci za kazdym razem i przez caly @ ze musialam codziennie byc na pogotowiu po zastrzyk albo mdlalam z bolu..wszyscy mi tlumaczyli ze jak zaczne wspolzyc to sie to zmieni ,i kedy zaczelam wcale sie nic niezmienilo potem mi mowili ze jak urodze dziecko to sie zmieni i jak sie okazuje tez sie niezmienilo ,chyba ze to tylko pierwszy @ po porodzie tak wyglada.a potem moze bedzie lepiej .Dziuba u mnie @ 7 dniowy to norma niezdazylo sie zebym miala mniej dni ale za to czesto mam wiecej dni.
piesek jest cudowny ,grzeczny usluchany i niemam z nim rzadnych problemow .radze sobie z nim i kamilem bez problemu.

reklama
no Esti ty na parterze a ja na 5 pietrze o wszedzie obok sa mieszkania dlatgo u nas tak strasznie ciepło u nas temp. rosnie bardzo szybko juz jest 12,5 :-) Wiktor zjadl jabluszko i poszedl spac (ciekawe jak długo)

Jak wstanie J i Wik to prawdopobodnie pojedziemy do wspolnoty ktora wynajmuje mieszkania moze bylo by cos nieduzego... mi wystarcza 2 pokoiki i tyle nie chce luksusu tylko swoje mieszkanie.

kamil spi w nocy w pajacu lub w body z dlugim rekawem i spiochach. a w dzien chodzi w roznie ale nigdy z krotkim rekawem .na dwor zakladam mu kurteczke wiosena i czapeczke ,chyba ze jest goraco to na bluzeczke z dlugim zakladam swetr .noi buciki ma na nozkach takie leciutkie jak skarpetki

my na spacerek mamy body z długim, bluzeczke z długim i jak jest chlodniej to bluze, czapeczke, rajstopki i spodenki czasem buty jak jest chlodno a jak nie to same rajstopki albo rajstopki i skarpeteczki bo stopki mu sie poco jak est ciepło.

Czesc!
Ja @ nie mialam jeszcze i az do konca czerwca nie zamierzam sie tym przejmowac.Poza tym i tak ostatnio jestem jakas czepliwa wiec chyba nadchodzi wielkimi krokami :baffled: Nie to zebym sie stesknila....

Ja malizne ubieram na noc w body z krotkim rekawem i pajacyk bawelniany.A w dzien po domu...roznie.Podobnie jak na spacerek.Ostatnimi czasy,kiedy to nastapila eksplozja wiosny,nie przykrywam jej w wozku kocykiem.Najczesciej ma na sobie body z krotkim rekawem,koszulke z dlugim i cieniutka kurteczke wiosenna.A jak ja chodze w krotkim rekawie to jej nawet ta kurteczke sciagam.Nie chce dziecka gotowac...

U nas wstal piekny dzien.O 14:00 mamy sie stawic na szczepienie.Nasza pani pediatra w tym tygodniu nie pracuje i musimy isc do "Pani Antybiotyk" jak ja nazywam.Kazdemu dziecku i na wszystko zapisuje antybiotyk...Ale Zuzik zdrowy wiec nie mam sie co martwic :-)

Nanina chodzilysmy razem do szkoly rodzenia ;-):tak: Max baaardzo do taty jest podobny :-)

My tez dzisiaj na szczepienie idziemy,mam nadzieje ze Maksik bedzie taki spokojny jak na pierwszym:-) Moj maly w nocy spi w rampersie i skarpetkach,bo u nas jest strasznie cieplo w domu.

hej dziewczyny ja tylko na chwile, ciągle cos ost załatwiamy z Markiem bo ma akurat zaległy urlop i jak zawsze nadrabiamy zaległe sprawy.
Salik ja tez tak rozbieram Dawisia, nie ma co w pokoju ma byc do 19 st a ja mam wiecej a potem jak go nieco cieplej ubiore to zaraz ma potówki.
Pumi z Dominisią nic nie jest moj robił to samo a to wynika z niedojzałego układu nerwowego takze wszystko gra.
Ewa Kubulus cudowny i moj wazy tez ok 6500 byłam u lekarza w MSWiA i jak go zobaczyła to powiedziała, ze wygląda na 5 miesiecy a waga wcale nie jest zła i żeby sie nie martwić a teraz to dzieci zaczą spowalniac z tyciem i tak jak w pierwszym kwartale tyją 20-30 g dziennie to traz 15g dziennie. Powiedziała, ze lepiej jak wazy tyle a nie jak ma nadwage.
Jak bede miec chwile to sie jeszcze pokaze i wkleje zdjęcia ubranek.

WItam po weekendzie - wczoraj wieczorem wróciliśmy z Helu. Wyjazd z przygodami. Auto nam padło i musieliśmy zostać dłużej. Spaliśmy w takich warunkach, że nawet nie kąpaliśmy małego, który zresztą ze stoickim spokojem znosił te szaleństwa.
Później wkleję fotki.
Mały jest ubierany tak jak Wasze - bodziak z krótkim, długi rękaw w bluzeczce i ewentualnie bluza, rajstopki, skarpetki i spodnie oraz oczywiście czapeczka. W czasie spaceru następuje weryfikacja i nakrywanie kocykiem lub zdejmowanie bluzy. Jak byliśmy nad morzem (zimne wiatry) to nawet miał w wózeczku śpiworek wełniany pod sobą, bo to odkryta spacerówka oczywiście rozłożona na leząco, ewentualnie pod leciutkim skosem.

reklama
Ewa Kubulus cudowny i moj wazy tez ok 6500 byłam u lekarza w MSWiA i jak go zobaczyła to powiedziała, ze wygląda na 5 miesiecy a waga wcale nie jest zła i żeby sie nie martwić a teraz to dzieci zaczą spowalniac z tyciem i tak jak w pierwszym kwartale tyją 20-30 g dziennie to traz 15g dziennie. Powiedziała, ze lepiej jak wazy tyle a nie jak ma nadwage.
Jak bede miec chwile to sie jeszcze pokaze i wkleje zdjęcia ubranek.
To nasze słodziaki dalej idą równo :-D idę 22 maja na szczepienie to się dowiem ile wązy dokładnie. Ale skoro Dawiś ok, to Jakubus też :tak:
No albi koniecznie dawaj fotki jak będziesz miała chwilkę. Czekamy !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry