reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Sylka my mamy ten sam problem z glowka ale na lewa strone. Ma splaszczona i smiesznie to wyglada. Pomimo ze podkladam kilogramowy woreczek soli ( owiniety pielucha) Dominisia i tak sprytnie wykreci glowke na lewo. Lekarz mowi ze dzieci tak maja- upodobaja sobie jedna strone i trzeba dopilnowac zeby przekrecac glowke.
Pytalam pediatry o wprowadzanie kleiku. Mamy zakaz conajmniej do 5 miesiaca na wprowadzanie czegokolwiek oprocz mojego mleczka.
Dzis mielismy badanie sluchu- wyszlo pozytywnie. Probujemy sie dostac do okulisty. 28 maja idziemy do neurologa i prawdopodobnie beda usypiac Mimisie do badania glowki. Porozmawialam z lekarzem i twierdzi ze oczoplas moze byc nastepstwem przebytej przez mala sepsy!
Mam tez starac sie zeby jak najmiej sie denerwowala bo to pogarsza jej stan.
12 czerwca ide na konsultacje do innego neurologa.
Mimisia wazy 6 kilo i ma 61 cm wzrostu.
Ja mam 62 kilo wagi przy wzroscie 168 cm. Od miesiaca waga nie ruszyla : (
Wklejam fotki stworzonego przeze mnie dziela na scianie kolo przewijaka bo Mimisia musi starac sie cwiczyc wzork zatrzymujac go na jakims punkcie

Załączniki

• 10 maj (4).JPG
    10 maj (4).JPG
    49,3 KB · Wyświetleń: 32
  • 004.JPG
    004.JPG
    55,9 KB · Wyświetleń: 31
  • 005.JPG
    005.JPG
    48,6 KB · Wyświetleń: 26
Mimisia z kolezanka. Znowu moja mala wyglada na mniejsza bo podkurczyla nozki a w rzeczywistosci jest z 10 cm wieksza

Załączniki

• 13 maj (2).JPG
    13 maj (2).JPG
    79,9 KB · Wyświetleń: 38
dziękuję Wam Kochane za życzonka :*
wczoraj troszkę zabalowalam z przyjaciółkami z liceum, wrócilam do domu po 23, a Wy znowuż tyle napisałyście ze pół godziny wpatrzona w monitor żeby nadrobić zalegfłości...
widzę że znów licytacja która grubsza, która ma większe uda... mi też waga stanęła na 57,5kg, a mam 164cm wzrostu, od miesiąca tyle samo, a pewnie po wczorajszej wyżerce to nawet się waga podniosła... ale od dzis się odchudzam ostro, w końcu w kiece muszę ię zmieścić!!
milego dnia dla wszystkich

Basiu nie za ta pizze(sama jadam od czasu do czasu) ale za podawanie juz dodatkowych posilkow cie troszke ochrzanic musze!Przeciez Kubus dobrze wazy(moja wazy tyle teraz-za tydzien konczy 5 miesiac!) wiec nie ma potrzeby wprowadzania mu nowych posilkow!To za wczesnie jesli jest tylko na piersi!Ja tez sie nie moge doczekac...Ale nasze mleczko dla maluchow najlepsze...Nie ma co przyspieszac rozszerzania diety...:tak: Tak jak Pumi mowi-do 5 miesiaca a jak dziecko dobrze przybiera to do 6 miesiaca(to juz mi pediatra mowila).

U nas wstaje piekny dzien.Wystawiam mala na balkon i biore sie w koncu za moje kochane,swojeskie,domowe...POBOJOWISKO :crazy::dry:

to jest taka suknia ale kurde cos małe zdjęcie

Załączniki

• s_larisa[1].jpg
    s_larisa[1].jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 54
Dzieki esti :tak::tak:

ale jesteście zabawne, każda ma coś sobie do zarzucenia , a ja tam bym tylko chciała jeszcze piatke chociaż dawno sie nie ważyłam, lekki brzuszek jest owszem, ale normalnie go nie widać tylko mięśnie brzucha strasznie zwiotczały ale ja po cc jeszcze boje sie je ćwiczyć

Moje kochane słoneczko kończy dzisiaj 4 miesiące:-):-):-):-):-):-):-):-), no chyba go dzisiaj zacałuję tego mojego Kacperunia, jest taki słodki:-D:-D,
jak się budzi to się od razu śmieje, mówisz coś do niego śmieje się i gada do ciebie normalnie żal mi ze tak szybko rośnie ten mój słodziak

a teraz jeszcze śpi bo mu się coś w nocy przestawiło i zjadł o 8 zamiast o 9 rano, nawet teraz do niego zaglądałam, i sie uśmiecha przez sen.:laugh2: bardzo pogodne to moje dziecko rzadko płacze najczęściej jak jest głodny:laugh2::laugh2:, kocham go nad życie i nie wyobrażam sobie jak mogłoby być inaczej

suknie ślubne super, twoja Dziuba też bardzo mi sie podoba
bosze kiedy to było mi w 5 czerwca stuknie 4 rocznica, jak to dawno było a sama uroczystość fantastyczna, ale wam zazdroszczę:tak::tak::tak:

reklama
wszystkiego najpiękniejszego dla Kacperka i Wiktorka :)
moja mała tez dzis ma 4miesiace, o 11.30 właściwie będzie miala bo o 11.30 ją urodziłam

Do góry