reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Witam w piękny poranek:-):-)
My dzisiaj mamy szczepienie i bioderka-wszystko było ok ale to ze względu że Oli to wcześniak to tak wizyta kontrolna dla świętego spokoju
Sylka a nam 26 czerwca stuknie 4 rocznica, a 23 czerwca 25 mi strzeli:tak::tak::tak:

Pumi
mój Oli też przeszedł sepsę, ale my już w styczniu mieliśmy wizytę u okulisty....a do grudnia jeszcze 3 razy u retinopaty mamy się pojawić-czy soczewka w oku sie nie odkleja.To ze względu na wcześniactwo i ze Oli leżał pod tlenem w inkubatorze .
Dalatego byłam zdziwiona,że wy na początku po tych przejściach nie mieliście takiej poradnii........bo można by było to wcześniej zacząć leczyć

A wiecie,że dzieci, które miały żółtaczkę i były naświetlane też powinny odbyć przynajmniej 2 wizyty u okulisty i retinopaty?

reklama
Co do gadania..Oliśkowi buzia się nie zamyka.....a najbardziej rozgadany jest o 7 rano....budzi rodziców żeby go wzięli do siebie do łóżka:-D:-D:-D
Cudak jeden w autobusie ludzi zaczepia:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Wszystkiego naj, naj dla Wszystkich dzieciaczków, które skończyły dzisiaj 4 miesiące

U nas też mały gada najwięcej o 7! a jak go się jezcze rozbierze i jest od pasa w dół na golasa to sam uśmiech widać:)
Wszystkiego najjjjjj dla naszych malutkich pociech!

Dzisiaj zapytam się ortopedy kiedy będziemy mogli przesiąść się do spacerówki;-)

Czy Wasze dzieciaczki też sie tak brudzą, czy tylko Oliś taki brudasek?:laugh2::laugh2:
Codziennie muszę mu nakaldać nowe ubranko a czasami 2 razy dziennie bo to sok gdzieś poleci, a to mleko a to się cały zaślini.A jak mu wkładam śliniak to go je:-D:-D:-D

Idę kawę robić i szykujemy się do ortopedy

moja też z rana najbardziej rozgadana, ale jak już wszystkich obudzi i my wstaniemy, wtedy ona idzie jeszcze lulać, drzemke mam półgodzinną, a potem to już wstajemy, ubieramy się i mlezko, no i zabawa do teraz :)

Sylka moja malizna tez sie smieje przez sen!I codziennie rano wita nas usmiechem swym pieknym bezzebnym...Tak ja kocham strasznie!Nawet nie wyobrazalam sobie,ze taka kruszynke mozna tak bardzo kochac...Ale placze juz w tej chwili nie tylko jak jest glodna(bo do niedawna tez u nas tak bylo) :dry::baffled: Juz jej sie lezenie w ogole nie podoba...Jak najmniej lezec chce.Ale jestem nieugieta.Nie podniose jej oparcia absolutnie!!!!Jak sie nauczy swobodnie siedziec-prosze bardzo! ;-)

Od kąd podaje Kacperkowi marchew to jest tak upaćkany!!!! i też zdaża się że przebieram go w środku dnia bo rękawki i pod brudką ma pomaranczowo!
Kupkę zrobił uff, ale po kilku dawkach odpowiedniego syropu! Dziś mamy zamiar jechac z małym do fotografa moze jakies takie fajne fotki mu porobi:) i się w antyrame wsadzi...a przy okazji musimy ustalić z fotografem nasz ślub.Adaś chce koniecznie zdjęcia u fotografa, to już mi sie wydaje dawno przeszło... teraz robi się na całym weselu, zresztą mamy znajomego który będzie na ślubie i będzie robił zdjęcia, takie normalne ,nie ustawiane...

:-D My w prawdzie bierzemy ślub dopiero w czerwcu(21.06) ale 16.06. też nam stukną już 4 latka.A 23 maja kończę 25 lat :-D Jestem od ciebie równiuteńko miesiąc starsza Esti :-D ! Ty jesteś Rak jak mój mężuś..Cudowni ludzie te Raczki :tak::laugh2: Przynajmniej ten mój...

reklama
Do góry