reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
hej dziewczynki:)) u nas dzis noc calkiem spokojna w porownaniu do wczorajszej::)) 3x karmienie standardowo, ale tylko chwila pojekiwania po i nicolka zasypiala:)):-) a obudzila sie rano o 5 tata sie z nia pobawil do 6 30, pozniej mama usypiala do ok 8 i tak nicolka zasnela i ja tez i spalysmy do 10:15:szok::szok::szok: a
chcialam powiedziec, ze wszystkie mamusie piekne- i przed i po urodzinkach dzieciaczkow:tak::tak: a aga mama bez makijazu i nieuczesana taka ladna to co dopiero z makijazem i fryzura musi byc:szok::-D
a i witamy z nicoluska nowa mamcie:)):happy:
a nas dzis czeka szczep[ienie o 3/15- ciekawe jak bedzie tymm razem??.....:nerd:

reklama
albi mam juz 2 butelki aventu ale kupialm ta na allegro wlasnie zrobilam przelew :-) dziekuje. a ten smoczek co mam ten trojprzeplywowy tez jest fajny ma 3 przeplywy i maly super z niego ciągnie.

Salik ja mam z Aventu 6 x 125 ml, 3 x 260 ml, oraz dwie 260 ml TT. Tylko, ze dwie były w odicągaczu, 3 dostałam w szpitalu, reszta to tez dodatki do zakupów czego tam. Tylko TT kupiłam jako same butelki, nie jako dodatek do bardziej potrzebnych rzeczy. Wszystkie w sumie używam, bo wkładam do sterylizatora i przez cały dzien mam na mleko, kleiki i kaszki i pod koniec dnia lub pod wieczor myje i znowu do sterylizatora.

Albi jemu jak sie dotknie dziasla to wyje gorzej . posmarowalam mu juz zelem ale to pomoglo na 10minut. teraz zasnal chyba juz ze zmeczenia. jego doktorka mowila jak bylam poprzednim razem ze jemu wyjda dwa zabki naraz. jem sniadanie poki sie da .i tak dzis wczesnie jem wczoraj i przedwczoraj jadlam pozniej .
doczytalam ze pisalyscie o chorobach tak wiec ja odre ,ospe i polpasca przeszlam jak bylam malutka a swinke mialam 2006 roku zarazilam sie od chrzesnika akurat wtedy dostalam nowa prace i napoczatek dali mi umowe zlecenie i pech chcial ze zarazilam sie swinka i ktora ciezko przechodzilam i stracilam ta prace.
Kasiu taki brzuszek jak ty mialas przy porodzie to ja mialam w 5 miesiacu ciazy

To kochana, nie męcz dziecko. Jak byłam w poniedziałek u lekarza i prywatnie i w Centrum Zdrowia dziecka, to tez powiedzieli, ze mu juz dwa idą i jak tylko zacznie bardzo płakać to raczej przez ząbki dlatego podac mu łyżeczke syropku przeciwbolowego. On przy okazji jest przeciwzapalny, wiec pomoze uniknąć gorączki.

tak ja mam nurofen dla dzieci od 3 miesiaca i daje sie strzykawka taka specjalan zeby latwiej bylo dla dziecka i matki 2,5 ml doustnie i pomaga wierzcie, maly dostaje go po szczepiace i przy trzydniowce te zbijal ladnie temp.

albo w czopki paracetamol przeciwbolowy i przeciw goraczkowy tylko ze to saie daje jeden na 5 kg dziecka a Kamilek ma kolo 8 prawda ??? wiec powinien dostac półtorej czopka.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry