reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ewa to tak jak moj Kubus ma 3 miesiace i wazy 6 kg...a sprawdzalas na siatce centylowej jak to sie ma???ale jak lekarz Ci powiedzial ze oki to chyba nie ma powodow do obaw
Sylka a niech sie uczy w koncu mu wyjdzie obiad i bedzie zjadliwy inaczej ciagle wyraczany nic sie nie nauczy...wiem bo sama w ten sposob sie uczylam hehehe

reklama
Ewa pamietasz, ze moj kochany blondynasek miał zapalenie płucek, antybiotyk brał dosc długo i do tego anemia a to wszystko miało wpływ. Ja uważam, ze wygląda bardzo dobrze i wcale tak mało nie waży. Kurcze to co ma Esterka powiedziec, jezeli chodzi o Olisia. Zresztą teraz dzieci nie bedą duzo tyły. Niektóre dzieciaki tyją od 6 miesiąca 40 g tygodniowo i to waga prawidłowa.

Katarzynko ja bym podala czopka Viburcol 1 rano a jak bedzie znow marudny to 2 na wieczor przed snem.....
Sylka Panadol zawiera Paracetamol czyli ta sama substancje co APAP....jest tylko p-goraczkowy i p - bolowy jest on dobry jak dziecko jest przeziebione i ma temperature (dla zbicia jej) na zabkowanie i bol przy tym dolegajacy najpierw na bazie ziol czopki Viburcol max 2 razy dziennie 1 czopek a jak nie dziala to dopiero syropek z Ibuprofenem np. Ibum , Nuforen badz Ibuprofen itp.....
tylko mu kupa lekko poleci po tych czopkach. Nie ma co go szprycowac tak środkami przeciwbolowymi i podac jednie wowczas jak głosno płacze i nie pomaga masowanie i żelik. Wtedy dac łyzeczke syropku i to nie są moje wymysły ale i Pani pediatra z Lux Medu i laryngolog z Centrum Zdrowia Dziecka.

Moj jak miał 3 miesiace to ważył 6100 a w teraz w 4 miesiącu 6800g. Przytył dokładanie tyle ile powinien. Zwazywszy na to, ze nie dostaje białka to tyje całkiem dobrze.

mój waży 7700 ale ile mierzy to nie wiem, chciałam go kiedyś zmierzyć zwykłam metrem ale jakieś głupoty mi wyszły bo według urodzenia to miał 56 cm a mnie wyszło, ze po 2 miesiącach miał 56 no i zgłupiałam,
w klacie 43 w a główce 41

Sylwia wg siatek centylowych to głowa małego miesci sie miedzy 10-35% a waga miedzy 75-90%, szkoda, ze nie wiesz ile ma wzrostu.

Sylka sama nie wiem co myslec na temat tego siadania...ja mysle ze jak sobie cwiczy to niech cwiczy -sam sobie krzywdy nie zrobi raczej....ale zeby unikac sadzania go tak od siebie nie wiem czy mnie rozumiecie:sorry2::rofl2:
Kubus do 15 to spi mi po 2-3 h dwa razy:szok:juz 3 dni pod rzad!!ale dobrze ....pozniej sie bawimy jeszcze jedna drzemka i pozniej juz idzie spac ok 21 normalnie:happy:

Kasiu ja mialam tak samo z Bubusiem jak Ty z Nikusia bylam wytrwala ale pech a moze i nie chcial ze pojechalam do rodzicow moich na orawie 2 tyg i tam spal we wozku ale grunt ze juz nie przy cycku i nie na rekach!!pozniej coraz mnie go wozilam az sam usypial a teraz go klade do lozeczka i jest si ale w dzien i tak bardziej preferuje wozek;-)jak mi placze to go ponosze na stojaco ,poprzytulam czasem jak minie jakas godz dam jeszcze cycka i go odbijam i odkladam albo lezy sobie ale jest cicho i w miare ciemno....jak widze ze trze oczka i ziewa odkladam go i nie ma problemu:rofl2:3mam i za ciebie kciuki!!!na bank sie uda badz dobrej mysli i zycze wytrwalosci!!!:tak:

albi jak to to ty mięsa też nie jesz,

ja do tej pory nie jadłam nabiału i jajek ale
na razie wykluczyłam białko kurze, tzn zjadłam jajko i nic mu nie jest:tak::tak::tak::-D
a teraz zamierzam sprawdzić czy to jest uczulenie na mleko krowie, mam nadzieje , że nie bo będę musiała mu dawać mleko na receptę,

a już muszę zacząć mu wprowadzać sztuczne mleko, zanim wrócę do pracy

chociaż stale się nad tym zastanawiam, bo jak czytałam ogłoszenia to nie chcą się za bardzo zajmować tak małymi dziećmi, za to widziałam kilka ogłoszeń dla dzieci powyżej 2 lat

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry