reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Moj mąż bez problemu zmienia pieluchy z kupą młodego ale od kiedy dostaje jedzonko inne niż mleczko to czasem te kupy sa dość smierdzące. Ta było olbrzymia, brązowa o takiej stałej konsystencji jak u dorosłego i M wymiekł az pluł w pieluszke tak capiło :-D. Ktorego dnia jak wrocilismy z pracy to Mona nam przygotowała niespodzianke bo sie pozygałą i posrałą, ale ta kupa to wrecz woda była i tak capiło, ze mieszkanie dwa dni wietrzylismy i kilka razy dziennie mylismy podłoge z płynem, to dobpiero odchodziły sceny dantenskie ja od smrodu żygnełam i nie mogłam tego sprzatnąć bo sam widok mnie nie obrzydzał ale smrod mnie odrzucił, wiec M musiał sam to sprzatac, pluł, płakał ze smrodu a ja kwiczałam ze smiechu i żygłam :-D:-D:-D....
Anja sex hmmm co to takiego ja nie wiem od ponad 4 miesiecy. Ost raz kilka dni przed porodem. Ktora lepsza ode mnie aa??
Mili Natalii jest cudowna i powiem ci, ze podobni do Siebie dzieciaczki :tak:
Jezeli chodzi o spatenie to Dawiś idzie spac zaraz po kąpieli czyli 20:15 wiec na spiocha je 180 kleiku albo mleczka samego.Potem sama daje mu o 1-2 ok 150 ml i przewijam i tak sobie spi do 6-7 potem 180 ml mleczka i spanie do 8-9 potem 150 ml mleczka i spanie do 10-11 a potem dostanie kasze 180 ml i sie bawi do 14 i sie zdrzemnie z godzine, potem czaduje do 18, a w miedzy czasie zje cały słoiczek obiadku albo deserku albo i jedno i drogie, mleczko albo kleik 150 ml i daje mu pospac z 30 min nie dłużej.

reklama
Esterko wszystko jest ok jedynie waga mogłaby być przynajmniej 5kg zeby był przy 3 centylu. Moze jednak pojdz z nim do poradni dietetycznej czy jak jej tam.

Albi świetne zdjęcia
mój mąż jak przebierał Kacperka z kupy a była to giga kupa to zawołał swoja matkę do pomocy. ma szczęście , ze mieszka niedaleko bo normalni by mi się facet zapłakał hihihi
Esti pazurki superaśne podziwiam, ja nie mogę siuę zebra, napisz co ile trzeba uzupełnia.
Anja nie martw się o życie erotyczne, dla mnie poród był tak traumatycznym przeżyciem, że długo nie chciało mi się nic w tym kierunku robi a teraz jestem za bardzo zmęczona więc u nas też kiepsko z tymi sprawami a 2 razy jak się wreszcie wzięliśmy do kupy to w trakcie mały się obudził na jedzonko hihihihi:-D:-D:-D i mówię do męża, ze mały mężczyzna ma pierwszeństwo hihihih:-D:-D:-D
ale byłam rozchwytywana;-)
Salik świetne zdjęcia u nas też jest wesołe miasteczko, muszę mężula wyciągnąć

qrde po ostatnim formacie coś ć nie wysjkakuje:wściekła/y::wściekła/y:, pewnie znowu ta karta graficzna

Oliś
jak zwykle cudny:tak::tak::tak: i przebojowy

mój Synek od wczoraj wciąga sobie śmiesznie język i robie śmieszne rurki zjęzyka hihihih, przypuszczam, ze idą mu już ząbki na górze i tak sobie je drapie, bo dziąsełka już ma takie napuchnięte

qrcze Albi ja się właśnie zastanawiam kiedy ja mam mu dawać te deserki i soczki, bo na obiadek znalazłam porę o 15 zamiast cycusia.
bo normalnie Kacperek je o 9, 12, 15 , 18, 21 a potem o 4 i o 6 rano potem śpi do 9 i znowu. tylko, ze normalnie to on zje pobawi się tak z godzinkę może półtorej i znowu przed kolejnym jedzonkiem idzie spać normalnie kupiłam tez herbatkę na lato z hippa i tez nie wiem kiedy mam ją dawać
no i może kaszkę to lepiej na noc czy na śniadanie, a moze jeszcze trochę cycusia?
bo mleczka to ja mam oj mam:tak::tak:

Esti a ile kosztuja te twoje tabletki ?? ja przed ciaza brałam novinette…

Basiu ja mam butelke z tomme tippee 260ml, w niej jest bardzo anatomiczny smoczek kształtem przypomina piers kobiety,i ma w sobie taki odpowietrznik zeby dziecko nie lykalo za duzo powietrza co zmiejsza prawdopodobienstwo noli bruszka. Mój wikus pil z niej jak zaczynałam go uczyc od piersi odstawiac (to jest tak jak z piersi tylko troszke szybciej leci) ja jej już dawno nie uzywam podaj no adres na priva albo maila to ci ja wysle mi już jest nie potrzebna a może tobie pomoze bo mi pomogła bardzo. Butelka 260ml. Tommee Tippee +sm. imitujacy pierś (367619336) - Aukcje internetowe Allegro

Sylka paznokcie uzupełniasz wtedy kiedy masz już odrost duzy, wtedy idziesz na korekt, Wikuś tez je obiadek o 15:00, deserek je o 9:00 miedzy jednym karmieniem a drugim a soczek pije caly dzien ale on to przewaznie robi w Pol godziny J bo tak mu smakuja, ale nigdy nie daje mu pic godzine przed jakims jedzeniem bo wiem ze by mi tego nie zjadl, soczek by przez niego przeleciał i za godzine z nowu by był glodny a tak ma już stale godziny posiłków wiec można wychodzic na dłużej jak się wie kiedy dziecko ma jesc. Wiktor je koło 7 (mleko), 9 (deserem), 11(mleko), 15(obiadek), 19(kleik lub kaszka na mleku) i to na tyle.

moja cofa sie w rozwoju... ostatnio Wam pisałam że mala budzi się tylko raz na karmienie, no i od wtedy kiedy Wam to napisałam budziła się dwa razy, a dziś znowuż 3razy!! :szok::szok: ciągle marudzi, płacze, nie chce sie bawić, w wózku też krzyczy... co tu robić?? pewno ząbki będą...
Sylka, a Kacperkowi zanim się wyzneły ząbki to był mocno marudny??
Salik, zazdroszczę pogody...

Wiktor tez mial taki czas ale mu przeszlo, on tez sie budzi nocy 2 razy ale to dlatego ze u nas jest cieplo i chce mu sie pic, dzisiaj spal juz w bodziaku z krotkim rekawkiem i tylko pielucha przykryty i i tak sie obudzil 2 razy :-( no trudno...

reklama
Wikus w wozku spi tylko na dworze nie ma mowy o spaniu w ciagu dnia w domu w wozku, spi tylko w lozeczku czasem usnie u nas na lozku albo w lezaczku ale i tak go przekladam bo jak spi to moge cos zrobic a nie pilnowac czy spadl czy moze jeszcze nie... i nigdy nie spał z nami od poczatku byl uczony w lozeczku , ja tam bym go brała ale moj J byl stanoczy o moze i dobrze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry