reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Albi-Miki ma 2 ząbki,dolne jedynki.Pumi-ja okresu też nie dostałam jeszcze po porodzie.U nas ok.Byłam wczoraj na zakupach w Real i kupiłam Mikiemu mleko Hipp probiotyczne,łyżeczkę z widelczykiem,małą łyżeczkę do karmienia,duży śliniak ochronny do karmienia,butelkę z dziurką do rączki.Właśnie mały przebudził się-idziemy zaraz po książki dla rodzeństwa.

reklama
dzięki za komplementy na temat zdjęć - miło:-D
aOla, dajemy gluten w postaci kaszy manny, pół łyżeczki do posiłku.
jagna, Tobi skończy pół roczku 12go, czyli jutro, ale dzięki za życzenia. Celinka "usiadła" czy "siedziała" sama?
agnie, czapeczkę kupiłam u nas na rynku, miała jeszcze podszewkę ale wycięłam. Jak Ci nadal potrzebna, to popatrzę czy są i Ci prześlę, kosztowała grosze, tylko napisz czy chcesz i jaki rozmiar.
pumi, my tez zaczęliśmy od warzyw bo Tobi jest duży a kaszki i kleiki zapychają, obciążają brzuszek i są dobre, jeśli dziecko mało przybiera, ale Domi chyba w sam raz, prawda? to zostań przy warzywkach, potem soczki owocowe i owoce.
Mój Mążuś jest Kaszub z półwyspu - z Chałup:cool2:

dzien dobry :)
najlepsze życzonka dla wszystkich solenizantów, dużo zdróweczka :-)
jeju moja nicolka tez od kilku dni budzi sie w nocy tak ok 2:30 i nie chce pozniej zasnac i kweczy i placze i musze ja na rekach kolysac lub trzymac przynajmniej bo inaczej nie zasnie:wściekła/y:a jak juz zasnie to jak tylko do lozeczka ja przekladam to sie budzi od razu i placze znow, a jak klade obok siebiie to sie obraca na boczek do mnie i sie tuli i dopiero wtedy spi:sorry2:hmmm...
helenko imieeniny nikoli sa albo 1 listopada na pamiatke św.nikoli albo 6 grudnia, bo nikola to zenski odpowiednik imienia mikołaj- Mikołajka hihi:-)

Moj maly jak stęka w nocy to włączam na 10 minut suszarke do wlosow i zasypia kamiennym snem:-D.Juz takie to moje dziecko:-). Dzis zamowilam bilety do Polski,mam nadzieje ze mlodemu lepiej spodoba sie podroz samolotem niz promem:tak:

aOla zgadzam sie, najpierw owoce potem soki:tak:
A my z glutenem w przypadku Olisia mamy poczekać jeszcze miesiąc
Ale jest taka kaszka & zbóż z Bobovity, może ją wypróbuj.Daje sie glutenu 2, 3 g na 100ml mleka

U nas upał wiec w domu siedzimy.byliśmy z rana an spacerku a teraz mały śpi od 30 minut..........ciekaw ile jeszcze pośpi?:confused:

dawno nicolki nie pokazywalam to nadrobie :)
taki komplecik nicolka dostała od takiej jednej pani :)

Załączniki

• nicolka lipiec'08-III 030.JPG
    nicolka lipiec'08-III 030.JPG
    585,2 KB · Wyświetleń: 57
  • nicolka lipiec'08-III 024.JPG
    nicolka lipiec'08-III 024.JPG
    92,2 KB · Wyświetleń: 51
  • nicolka lipiec'08-III 023.JPG
    nicolka lipiec'08-III 023.JPG
    162,5 KB · Wyświetleń: 46
  • nicolka lipiec'08-III 018.JPG
    nicolka lipiec'08-III 018.JPG