reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Asia baw się dobrze i porób fotki:-D:tak:;-):-)
Pandorax ostatnio wyczytałam że jak jakięś ubranko uwiera to wtedy dzidzia szaleje bardziej i trzeba to ubranko zmienić lub rozpiać guziczek.
Ale pod koniec ciąży nasze dzieciaczki będą tak kopały ze aż będzie bolało:-D
Ostatnio koleżanka powiedziała mi że jak się poczuje pierwsze kopniaki to od tego czasu za połowę się urodzi, czyli jak kopniaki ona poczuła w 19 tyg to w 38 tyg urodziła.Ale ja się z tym ie zgadzam , bo kopniaki poczułam ok. 16 tyg wiięc musiałabym urodzić w 32 tyg:szok:.Więc to jakiś głupi przesąd.Tym bardziej że lekarz przesunął mi termin na 10 stycznia:baffled:.Co o tym myślicie, może mamy doświadczone powiedzą jak to z tym jest?:confused:

reklama
Esti- przestan jako kolejna schizowac na zapas!!!!!!! a co to jest wogole maloglowie bo ja slyszlalam tylko o wodoglowiu? i nie krec sobie do chorery filmow!!!!
a chcialam was, kochane stycznioweczki, zapytac jak tam wasze kreseczki na brzuszku???? ja dzis zauwazylam ze pojawila mi sie od pepka w gore a wczesniej jej nie bylo..

Taka kreczeczke to ja chyba zawsze mialam;-)ale nic nie widacu ciebie, Esti uspokuj sie, bedzie dobrze w tak wczesnej ciazy to proporcje moga sie zmniejszyc...
Gdyby powiedzial,ze ma duza glowe bys sie matrwila, czy aby nie ma wodoglowia.
I tak w kolko:sick:Z tymi kopniakami i terminem to ja tez slyszalam, ale jestem zbytnia racjonalistka by w to wiezyc, nie ma to zadnego podloza medycznego niektore czuja ruchy w 16-18, ja w 20 i raczej to flaki niz ruchy...rodzi sie miedzy 38-40:eek:Wniosek prosty

Esti-dzieki- raczej flak jak u wieloryba a nie brzusio. kreska jest ale chyba jej nie widac na zdjeciu bo ja nigdy czegos takiego nie mialam na brzuchu.
a co do tego maloglowia- chyba nie bede czytac bo zaczne sie martwic.
nie chce zebys sie ty zamartwiala bo mi przykro wtedy jak ktoras z nas jest smutna.

ja 20 tyc i tez chyba nic nie czuje. Czasami mi sie tylko wydaje ze cos chlupocze, ale pewna nie jestem. Ginio mowi ze wszystko w normie i ok i za 2 tygodnie to juz na pewno poczuje. Tylko mezulo sie cieszy bo jak przylozy ucho do brzucholka to duzo rzeczy slyszy:tak: i twierdzi ze dzidzia bryka:tak:.

reklama
Wróciłam od gina - z Mała wszystko dobrze - ufff... Lekarz nie mógł uwierzyć że tyle ważę - tyję ponad kilogram tygodniowo - w życiu nie byłam taka pulchniutka :-) powiedział żeby uważać z chipsami, czekoladą i tak dalej bo to nie jest dobre dla dzidzi i jak się za dużo tyje to nadmiernir obciąża się serduszko malucha.
Jeśli chodzi o kreseczkę na brzuszku - to mi pojawiła mi się od pępka w dół - czyli odwrotnie niż u Ciebie Pumi.

Do góry