reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no wlasnie.....bedziecie mieli co robic przez najblizsze miesiace, a ile to radosci! takie swoje katy urzadzac...a moje dziecie wlasnie obeszlo mnie do okola (siedze w swojej sypialni na lozku), polazlo do mojej lazienki gdzie stoi nocnik po czym otwarcie 3 razy oznajmil "kupa" i poszedl w gaciach i pielusze usiasc na swoj tron, siedzi teraz, ubrany oczywyscie i steka....ciekawe...:)))

reklama
no widzisz pawimi moze juz jest gotowy na nocnik :-)

my wczoraj juz klucze odebralismy tak formalnie :-) teraz musze porad podlaczyc, przemeldowac nas itd wrr.. nie lubie takich spraw....

no faktycznie wczoraj kupsko wystekal siedzac tak ubrany na tym nocniku:baffled: szkoda ze ja mialam taki opozniony zaplon i jak dziecko lecialo do kibla wolajac kupa nie zareagowalam:tak:
aga zawsze sa formalnosci....nie odbieraj tego jako obowiazek tylko przyjemnosc ze robisz to do swojego mieszkanka:-D Tyle czekalas na wlasne lokum to teraz sie ciesz a nie narzekaj:-):happy2:

Byłam z małym u lekarza, musimy odstawić mleko, jogurty, sery itp. i za 3 tyg do kontroli zobaczymy czy to cos pomoże, bo lekarz stwierdził, ze jest za duzo białka i wszystko przez małego przelatuje( 3-4 kupki codziennie) dlatego też słabo przybiera na wadze. ciekawa jestem co będzie zobaczymy.

w niedzielę przylatuje moja siostra i za tydzień bawimy sie na weselu:tak:

akurat jogurty sa raczej regulujace wiec nie powinny byc przyczyna nadmiernej ilosci kupek,zawieraja naturalna flore bakteryjna ktora chroni jelita i zoladek,raczej nimi leczy sie wszelkie niestrawnosci i problemy jelitowo-chlonne wiec dziwi mnie fakt ze lekarz kazal jogurty tez odstawic. Inny rozdzial to czyste mleko - zgadzam sie, jesli jest tego zbyt duzo organizm moze sie bronic w ten sposob ze tego poprostu nie trawi ale powinien wtedy miec luzne stolce...a jakie on te kupy robi? ma biegunki? A podajesz mu jakies preparaty witaminowe czy sole mineralne? I w sumie jesli mozesz to podziel sie tym co on w ogole jada...moze produkty ktore je sa zbyt nisko kaloryczne?

pawimi lekarz kazał odstawić wszystkie serki, jogurty, mleko. kupki robi 3-4 dziennie od zawsze teraz po tym pobycie w szpitalu są lużniejsze trochę, od wczoraj nie podaje mu nic mlecznego i wczoraj była 1 kupka dzisiaj 2 ale druga bardzo brzydka lużna cuchnąca.
Oli rano pił mleko cała butle i to z kleikiem ryzowym potem kanapke np ze serkiem, wędlina no i między tym jakiś owoc paluszki herbatniki duzo picia herbatki woda mineralna potem jogurt, serek typu danio na obiad np jego ulubiony rosołek z lanymi kluseczkami, ziemniaki z mięskiem,spagetti, potem jakiś deserek owocowy albo jogurt między tym tona paluszków bo je uwielbia sucharki jabłko banan itp na kolację np kanapka no i przed spaniem butla mleka. wydaje mi sie, ze sporo on cały czas cos w buzi ma, najbardziej niepokoja mnie te lużne kupki bo drugiego razu w szpitalu to my chyba nie przezyjemy.
zobaczymy co będzie po tych 3 tygodniach.

moja siostra jutro przylatuje:-D:-D:-D

wiesz co to ciekawe ze w sumie jak odstawilas produkty mleczne to zrobil bardzo brzydka kupke.....a moze on glutenu nie toleruje? je sporo z tego co piszesz wiec powinien ladnie przybierac na wadze...poza tym ze skaza mleczna z reguly idzie w parze wysypka czy jakiekolwiek inne zmiany skorne typu liszaje, bable...Moj vincent w sumie nie jest tlusciochem, raczej do szczuplych dzieci nalezy ale wazy sobie niczego sobie i ladnie przybiera, co jakis czas go waze i coraz ciezszy ten tyleczek ma:)

a mi sie wydaje ze troche za duzo tych jogurtow, a moze on poprostu jest oslabiony po szpitalu jeszcze, faszerowali go lekami to organim jakos musi to utlenic teraz.
jesli wiki jada na sniadanie nabial to juz w ciagu dnia nie je.
Wazy 12,5 kilo i waga stoi mu od dluzszego czasu, a czasem idzie spac nawet bez kolacji bo nie chche jesc, tak jak wczoraj a dzisiaj zjadl tylko 2 kawaleczki kielbachy i pol kromeczki chlebka na sniadanko, bardzo malo jak na niego ale wmuszac nie bede w niego.

dzisiaj Olek zrobił dzisiaj 2 kupki ładne jeśli kupka moze taka być taka:-) wydaje mi się, że przez odstawienie mleka!
i przybrał pół kilograma które stracił w szpitalu ale się ciesze!!!:-):tak::-D

reklama
Olek;-) super ze uwaliles piekna kupke! moze niepotrzebnie dramatyzowalas, moze po prostu taka jego uroda a w dodatku jeszcze szpital dolozyl swoje...obserwuj jego i diete i nie martw sie, wszystko bedzie OK.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry