reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Mi to takie spodnie niepotrzebne bo mam mały brzusio.:dry::dry::dry:Jak mężuś wróci z pracy to wstaię fotki, bo trzeba zmniejszyćw fothosopie, a ja nie umiem.A ona jest w tym obcykany bo codziennie na tym programie pracuje, muszę się w końcu nauczyć:tak::tak::tak:.Zamierzam zrobić ciasto, szarlotkę,mniam mniam.
Nalykalam się leków i jakoś trochę lepiej się czuję;-)

Witam dziewuszki :) Ja tylko na chwilke w prawdzie ale postanowiłam iż nie popełnię tego błędu co tydzień temu i zajrzę chociaż na chwilkę to coś tam mi się uda nadrobic :cool: W zeszłym tygodniu szans na to nie było!Za dużo do przeczytania....A i dzisiaj tylko pobierznie okiem rzuciłam,Ale jestem.Zabieram się za sprzątanie.Mężuś za chwilę wkracza do łazienki aby ją poprawić po super-fachowcu rodem z "USTERKI"...Więcej ma pracy niż jakby sam ją robił ale co zrobić....Remont łazienki moja mamunia postanowiła nam zasponsorować i razem z tym Panem Tadziem w komplecie....niestety....

Asiu_GRATULACJE!!!Ach i moja dzidzia też mniejsza ale w normach się mieści i jak najbardziej wszystko w porządku.Ale ja też tak na 2 dni przed badaniem dostaję lekkich napadów obłąkanej paniki,że coś nie tak będzie:cool:

I ja pomału także wracam do wspomnień z pierwszego trymestru!Senność pomału wraca,Fobie zapachowe(ale to mi chyba nie przeszło bo jak Pan Tadzio do remontu przychodził to ja musiałam wychodzić bo tak mi śmierdział jakos nieprzyjemnie....) No i odezwę się póżniej

Witajcie dziewczeta, :-):-)
ja dopiero dzisiaj sie odzywam , bo jakoś tak wyszło, ale drukujecie niesamowite tony stron, dobrze, ze nie papieru.;-);-)dbajmy o środowisko hihihi
Asia moje najserdeczniejsze gratulki:-):-):-):tak: z okazji poznania płci bobaska. Niesamowite, a już dziewczynki wygrywały.:szok: nie wiem jak jest teraz:no:
ale mnie trochę zafrapowałaś, :confused::confused::szok:ja tez mam włosy na brzuchu i zapchany nos,. mąż śmieje sie ze mnie że obrosłam jak niedźwiedź. Ale płeć poznam dopiero 2 października:-(
Pumi brzusio naprawdę piękny, rzeczywiście świeci blaskiem zdrowia:tak::tak::-):-). Mnie mozesz zapisać do rozdziału obsesyjnych nimfomanek hihihihi
W wczoraj dzidzia dała mi taki popis , ze hej.:szok: do teraz to ruszała sie tak delikatnie, ze szwagier macając mnie po brzuchu nic nie wyczuł, aż mój mąż był trochę zazdrosny.hihihi
ale wczoraj rano to były na pewno jakieś chińskie akrobacje.:-):-):-):-D jak boga kocham, czułam jak sie zwija i odbija od ścianek jak ryba albo wąż hihihi, jazda była niezła, ale dzisiaj cisza, teraz też tak chcę.:no::wściekła/y::wściekła/y:
wieczorem byliśmy na parapetówie,:-D fajnie była, ja oczywiście kierowca. ale śmieszny wieczór. dużo by opowiadać, ale gospodarze maja ślicznego 2 letniego chłopca Adasia. Juz jest taki skubany sprytny, a ma możliwość zrobienia smutnych oczek, że jak mamusia nie pozwoliła mu zgasić świeczki to mi się serce kroiło:no:. śniada karnacja, ciemne brązowe oczy i włosy. a najlepsze jest to , ze wyjątkowe krzaczki na brwiach po tatusiu ale w tym wieku dziecka,:szok: JAK ZMARSZCZYł BREWKI TO BYM MU WSZYSTKO ODDAłA.

esti mnie sie zniszzcyły dżemy z wiśni, nie wiem dlaczego:shocked2:. a paprykę to chyba 10 kilo przerobiłam.:szok: oczywiście przepis z miodem bo jest niebo w gębie hihihi. Mój mąż oczywiście protestował: kto to wszystko zje!!!, ale z tamtego roku to nic nie zostało i chyba myszy w piwnicy opyliły hihihi
witam anję po wojażach.:-):-) opowiadaj jak było, a ciuszków nie kupuj bo w grudniu i styczniu są duże przeceny.
Pandorax a ja myslałam , ze tylko u mnie jest takie dziadostwo. W moim mieście (230 tys. mieszkańców) jest też ze 4 sklepy z ciążowymi ciuchami, a tu w Bydgoszczy tyle samo. to już sie nie denerwuję i i tak jadę do warszawki. hihih.

dokończę potem bo mnie teściowa na obiad woła. święta kobieta:tak:.
dzisiaj zaproponowała, żebym chociaż przez pierwszy miesiąc dziecku tetrową pieluchę wkładała.:szok::szok: Bo jej koleżanki wnuczek w wieku 1 miesiąca jest już w szpitalu i ma jakieś bakterie w moczu. ostatnio bardzo to jest popularne i nie mogą sie tych bakterii pozbyć, i w ruch idą antybiotyki.:szok::szok: a jaj jej na to , ze myślałam, żeby po może 3, 4 miesiącach częściej wkładać tetrową , bo na początku dziecko załatwia sie co 5 minut. a ona na to , że mi te pieluchy badzie prać, gotować i prasować. No nie, ze anioł:tak::tak::-):-)

czesc ciezarowy sylka pomysl jeszcze praniu wszystkich ubranek jak dzidzia nasika i przecieknie czasem na twoje ubranie posciel luzeczka wozik itd bo malenstwu nie zalozysz ceratki bo sie odpazy nie mowiac o uczuleniu na proszek:-( z wlasnego doswiadczenia odradzam tetrowe pieluchy co oczywiscie nie umniejsza twojej tesciowej bo zaproponowala ci pomoc a to juz jest bardzo mile i wogule tylko ja chwalic :tak: moja cora zaraz po urodzeniu miala uczulenie na szpitalne proszki musialam wozic z domu pampersy i ubranka bo u nas w szpitalu byly tetrowe pieluchy i szpitalne ubranka przez tydz pobytu w szpitalu mialam dosc przebierania co pol godz dziecka bo Lukasza przewijalam co pol godz a w domu z pampersem to jak w raju dziecko spalo i byl spokoj oczywiscie zrobisz jak chcesz nie chce zebys myslala ze sie wtracam poprostu dziele sie wlasnym doswiadczeniem i chce dobrze tobie [wam ]doradzic:blink:

Właśnie wróciłam z miasta. Już mam obcykane wszystkie mozliwe sklepy ciążowe. To jest tragedia jakie to jest drogie! normalnie dżinsy zaczynają się od 130zł. :szok: Z innymi spodniami nie jest lepiej. Jeden tylko sklepik, nota bene, najbliżej mnie oferuje logiczne ceny. Może mało wyszukane fasony i kolory, ale naprawdę można coś wybrać. Widziałam tam spodnie z czegoś miękkiego (wygląda trochę jak gruby sztruks, ale jest mięciutkie i lejące) ciepłe ale mogą być przewiewne za 45zł. I komplety z takiego garniturowego materiału lub ze sztruksu (spodnie + kamizelka wiązana pod biustem) za max 116zł. Może coś wybiorę. :confused: Dla mnie to są niestety znaczące wydatki.:zawstydzona/y:
Pod koniec miesiąca możliwe że pojadę do Karkowa - są tam jakieś fajne sklepy dla nas?

Ufff!Ja tylko przelotem....Zreszta tamta wypowiedż zupełnie zerwana została.Postuluję aby zakazać rodzinom niezapowiedzianych wizyt!"bo przejeżdżaliśmy nieopodal"....A w domu bałagan jak cholera(jak to przy remoncie),suszarka z rzeczami na środku pokoju bo rano padało i w ogóle kosmos....A to jeszcze nie moja rodzina tylko mężusia!I on oczywiście za przeproszeniem ***** dziś zrobił w tej łazience(tyle że go w tym eleganckim stroju zobaczyli)....I muszę tam wracać.Ileż oni mogą jeszcze siedzieć?Ja mam obiad na 2 rosłych mężczyzn(bo ja z dzidzią to chyba wiecej niż mężuś potrafimy wciągnąć) a nie dla pułku wojska!KURRRR....ja się zastrzelę!Dobra wracam do nich.Wyrwałam sie tylko na chwilkę.Do jutra chyba bo dzisiaj ciężko już będzie!:baffled:

A ja wczoraj umówiłam sie na szperanie w sklepach ,ale dla bobasów nie dla przyszłych mam, z moja koleżanką. :-):-)
ona ma termin na początek grudnia.
ogólnie patrzyłyśmy za wózkami. Ale ona to sobie taki wielofunkcyjny wybrała i strasznie ciężki,:no::no: dlatego ja musiałam wkroczyć do akcji i skierować jej myśli w inna stroną.:tak::tak: No jak z krową na miedzy jej sie ten podoba i koniec.
nie chciałam sie wtrącać, bo mnie to rybka ale sama myślę o jakimś lekkim wózku , choć nie mieszkam w bloku i nie będę go targać na górę, :-D
a ona mieszka na 3 piętrze i jej cudeńko wybrane waży prawie 20 kilo. Na rany Chrystusa. Jak tak można.:shocked2: Dlatego wtrąciłam sie jedynie z czystego miłosierdzia.
i na szczęście mnie posłuchała. Mogę się założyć, ze w przyszłości mi podziękuje, a na pewno kupi później lekką spacerówkę hihihi
szczypawka współczuję, ja też nie lubię niezapowiedzianych gości.
jakiś czas temu przyszli mnie prosić na wesele w sobotę. Nie wiem jak u was ale ja dopiero zaczynam sprzątać po obiedzie, no i miałam straszliwy bałagan, a tu oni pukają. myślę, ze lepiej już nawet na tygodniu podjechać niz w sobotę.:wściekła/y:

za tydzień mam wesele ale akurat nie to, ale cały czas sie waham czy iść. Pogoda jest okropna i trzeba jakąś cieplejszą kieckę kupić. Oh, myślałam, ze we wrześniu to będzie jeszcze znośnie a tu taka dupa.:wściekła/y:
w październiku mam 3 wesela, i to 2 w jednym dniu, nie wiem czy sie rozdwoić???:szok:

reklama
Agnie jak tam wizor?
uważaj: telewizja kłamie!!!!!:-):-):-):-):-)
a i zapomniałabym.
ile dałaś za PSII, bo u mnie w media jest po 469 i nie wiem czy to promocja?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry