reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

dziewczetka...czy wy macie jeszcze mdłości?
Ja np rano cokolwiek zjem to mam takie mdłosci, jakbym była na poczatku ciąży...
a ta zgaga...Masakra...jak po całonocnej imprezie

reklama
Sylka- ja tez jutro mam wizyte....O badaniach tez zapamniałam ale w pitaek jechałam rano- na ostatnia chwile, bo u nich czeka sie 5 dni na wyniki....
Ciekawe czy mi potwierdzi Boryska:-)

Anja mnie się podoba ksywka nr 2, taka wdzięczna ta "foczka";-);-) :-):-):-)
niż beza oczywiście.
A ja jeszcze nie słyszałam żadnego przezwiska( może dlatego, ze jeszcze nie przypominam kobiety w ciąży:tak::-):-):-)), czasami mówi na mnie małżowina, ale nie dlatego , ze jestem w ciąży tylko, tak sobie hihihi

mdłości miałam na samym początku i już dawno się skończyły:-):-):-)
i jedno rzyganko pamiętam z przeszłości ale to było zatrucie grillowe hihihihi

ja tez jestem ciekawa czy mi synusia potwierdzi:-):-):-) i czy w ogóle będzie chciał mi zrobić usg, bo byłam na 4d poza planem.
a ta ogólnie to trochę dziwnie się czuję, bo byłam nastawiona na córcię, a tu niespodzianka.
mężulek już snuje plany , ze na wiosnę kupuje kłada:szok::szok: i będzie syna woził po lesie do którego ja mam na spacery chodzić.
śmieszne bo jak wspólnie mówiliśmy , ze będzie dziewczynka, to ja nic o kładzie nie słyszałam. i ja na to , ze córcia tez by się kładem przejechała hihih, a mój mąż , ze ja sie wrodzi do matki to na pewno, bo ja tak hardcorowa jestem hihihi i wszystko robię co faceci, ostatnio nawet na kajaki chciała m jechać, ale mi mąż z głowy to wybił hihihi
Ale jeszcze imienia nie wymyśliłam:-(

Sylka słoneczko to może i świeci ale ja i tak zamiast w łóżku to w ubikacji cały czas prawie....wrrrr....Wracają wspomnienia z pierwszych 4 miesięcy-calusieńki dzień mdłości.A na dzisiaj mieliśmy mieć gości....Kazałam mężusiowi odwołać bo to sensu nie ma.Wyglądam jak przez okno...
Asiu z ZZO we Wrocławiu (z tego co się orientowałam) jest nieosiągalne nawet jakbyś chciała zapłacić 2 tys....Za to jeśli będziesz miała męża pod ręką w każdej chwili i do dyspozycji to w Wałbrzychu jest bezpłatne.Tylko trzeba się tam zapisać do szkoły rodzenia czy coś w tym stylu.Ja nie wiem dokładnie bo my nie posiadamy aktualnie środka transportu własnego i do stycznia na pewno mieć nie będziemy...W każdym razie z tego co czytałam to w Wałbrzychu trzeba się pojawić na 3 spotkaniach przedporodowych,zgłosić się do lekarki(nazwiska ci nie podam ale na necie znajdziesz) i wypełnić ankietę.Istnieje tam też możliwość zastrzeżenia sobie,że podadzą Ci ZZO dopiero kiedy nie będziesz sobie już dawać rady naturalnie.No i porodówka po remoncie...
Ja bym się chyba jednak bała jechać przy skurczach tak daleko....
Za to rozważam wyjazd do mamy na święta do Niemiec i tam poród w super warunkach.Tylko jak ja bym miała niby wracać z takim maleństwem?Przecież kilkunastogodzinna (podejrzewam,że w zimie ok 12) jazda samochodem z takim malutkim dzieckiem to idiotyzm całkowity!Gdyby jednak maleństwo miało dzięki temu podwójne obywatelstwo....to mogłabym to rozważyć(z pociągami w roli głównej).Nie orientujecie się jak to jest?

to dopiero jutro będą wieści na forum, bo jeszcze chyba dzidzia jutro ma wizytę:tak::tak:
szczypawko jeśli masz możliwość to pewnie, a wracać przecież nie musisz tak od razu.:tak::tak:wrócisz z miesięcznym lub 2 miesięcznym maleństwem samolotem to trwa ok. godziny i spokój. No i podwójne obywatelstwo, chociaż niemieckie

Szczypawko- jesli masz taka mozliwosc to jak najbardziej namawiam Cie na porod za granica- słyszałam o szpitalach niemieckich same bardzo dobre opinie..
Sylka ma racje- wcdale nie musisz wracac od razu...Jesli bedziesz u mamy to nawet fajnie bo Ci troche pomoze....

No i tak właśnie to rozważam.Pojechałabym w końcu z mężusiem,takie ubezpieczenie już kompleksowe nie kosztowałoby więcej niż ok 200-250zł.Po szkole rodzenia to sie nie ma co bać zwłaszcza,że niemiecki znam(tylko boję się,że zapomnę podczas porodu hihi).Trochę smutno...bo mężuś by nie mógł tak długo zostać z nami.Ale niestety nie ma połączenia samolotowego...Więc musiałby po nas przyjechać z powrotem.No i muszę się dokładnie dowiedzieć jak daleko od mamy miejsca zamieszkania jest szpital....Klinika w Schwarzwaldzie :happy: bo mama właśnie tam mieszka hihi!

Ja miałam ostatnio wyniki i wizytę u ginka.Tylko,że bez USG bo on mówi,że USG jest tylko 3 razy w ciąży tak naprawdę potrzebne....Za to wyniki mam super!Pisałam chyba o tym....Ach!Chciałam się zapytać czy miałyście już badania na glukozę?Jeśli tak to czy przeżyłyście to równie ciężko?Ja oczywiście oddałam się swej ciążowej domenie i wymiotowałam do wieczora co jakeś 1,5-2 godziny....

Więc nie obrażcie się,że na temat mdłości to może wypowiadać się nie będę....Ponoć po prostu niektóre tak mają.Niektóre ponoć wymiotują nawet w 9 miesiącu...I ja powoli zaczynam godzić się z tym,że mogę do nich należeć....

reklama
Donia współczuję, bo jedynie wiem z opowiadań co to jest zgaga,:szok::szok::szok::szok: nigdy jej nie miałam. Ale teściowa mnie straszy, ze w ciązy na pewno poznam, ze to zgaga:-):-D

Do góry